Mail: veenbewegingen op een iPhone

E-mail sturen naar meerdere mensen tegelijk op iPhone of iPad

Je kunt met de Mail-app op je iPhone en iPad eenvoudig een mail sturen naar meerdere mensen tegelijk, zonder dat je elk contact hoeft te selecteren. In deze tip lees je hoe dat werkt.

We hebben in een andere tip al eens uitgelegd hoe je contactpersonen op de iPhone in groepen kunt indelen. Zo kun je alle collega’s van een bepaalde afdeling of je vrienden in een aparte groep zetten, zodat je ze sneller terug kunt vinden. Maar hoe stuur je snel een e-mail naar een vaste groep mensen? In deze tip lees je hoe je snel een mail naar een groep mensen kunt sturen.

Groep mailen op iPhone en iPad

Het versturen van een mail naar een groep contacten kan handig zijn, bijvoorbeeld als je een uitnodiging wil sturen voor een feestje, je collega’s wil mailen of iets wil afspreken met je sportvrienden. Volg onderstaande stappen om snel een mail naar een groep contacten te sturen:

  1. Maak (op de desktop of via iCloud, zoals uitgelegd in onze eerdere tip) een groep aan, bijvoorbeeld van je collega’s. Gebruik hier een herkenbare naam voor (in dit voorbeeld: Collega’s).

Groep aanmaken in iCloud-contacten.

  1. Sleep dan de afzonderlijke contacten van je volledige contactenlijst naar de nieuwe groep. Zorg ervoor dat bij elk contact het e-mailadres toegevoegd is.
  2. Ga naar de Mail-app en tik de naam van de groep in (Collega’s). Bij de contactensuggesties verschijnt het woordje Groep, met daaronder de namen van de contacten in dee groep. Tik deze groep aan. Je kunt op het i’tje tikken om ter controle de volledige lijst te bekijken.

Een groep tegelijk mailen.

Zodra je de groep aangetikt hebt, verschijnen alle namen van je contacten in deze groep in het Aan-gedeelte in je nieuwe e-mail. Als je van een persoon meerdere mail-adressen opgeslagen hebt, verschijnt zijn of haar naam dubbel in het Aan-veld. Je kunt op elke afzonderlijke naam tikken om te bekijken naar welk mailadres de mail gestuurd wordt. Wil je een enkel persoon verwijderen, tik deze dan één keer aan en tik in je toetsenbord op de backspace-toets. Let erop dat het aanmaken van een contactengroep alleen kan via iCloud.com of de Mac en niet direct op je iPhone of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Synchronisatie
Onderwerpen app store, mijlpaal