iPhone IMEI-nummer

Dubbele contacten in je iPhone-adresboek: zo kom je er vanaf

Heb je last van dubbele contacten op je iPhone of iPad? Met deze tip vertellen we hoe je dit kunt oplossen. Dubbel adressen kunnen optreden door het gebruik van ICloud, of omdat een adressen- of e-mailapp je contacten heeft gekopieerd.

Dubbele contacten: zo kom je er vanaf

Gebruik je je iPhone zowel zakelijk als privé, dan kan het ook gebeuren dat je meerdere online diensten gebruikt om mee te synchroniseren. Verloopt dit niet helemaal goed, dan krijg je dubbele contacten. Het kan ook gebeuren dat je handmatig een nieuwe contactpersoon hebt toegevoegd, of een digitaal visitekaartje kreeg toegestuurd van iemand die je al in je adresboek had staan. Na verloop van tijd kan je contactenlijst rommelig worden en is het tijd om op te ruimen. Er zijn speciale apps voor, maar als het om slechts een paar adressen gaat kun je het ook handmatig doen. In deze tip laten we zien hoe je weer controle krijgt over je adresboek.

Contacten verwijderen

Heb je meerdere contactkaarten van dezelfde persoon en is er eentje duidelijk beter dan de andere, dan kun je het contact met de minste hoeveelheid informatie verwijderen. Dit doe je door de contactkaart te openen, rechtsboven op Wijzig te tikken en vervolgens omlaag te bladeren. Kies Verwijder contact en je bent ervan af.

Eventueel kun je nuttige informatie die er nog in staat kopiëren naar de andere contactkaart. Maar gaat het om meerdere gegevens, dan kun je de twee contacten beter samenvoegen, zoals we hieronder uitleggen.

Contacten samenvoegen

Bevatten de twee contactkaarten verschillende informatie en wil je dit allebei bewaren, dan kun je ze met elkaar koppelen. Als voorbeeld nemen we twee contacten die Tim Cook heten, maar met verschillende telefoonnummers.

Contacten samenvoegen

Zo voeg je ze samen:

  1. Open de contactkaart en druk rechtsboven op Wijzig.
  2. Blader omlaag en kies Koppel contacten.
  3. Blader naar de andere contactkaart en tik op Koppel.
  4. Tik op Gereed.
  5. De gegevens zijn nu samengevoegd.

Contacten samenvoegen

Heb je meerdere contactgegevens voor dezelfde persoon, dan kun je doorgaan met samenvoegen en koppelen totdat je nog maar één over hebt. Je hebt voortaan nog maar één Tim Cook in je adresboek staan, waarbij alle gegevens zijn samengevoegd.

Dubbele contacten zoeken op de Mac

Ook in de Contacten-app op de Mac kun je naar dubbele adressen zoeken. Dit gaat heel gemakkelijk:

  1. Open de Contacten-app op de Mac.
  2. Klik op Kaart > Zoek dubbele vermeldingen.
  3. Klik op Voeg samen om ze samen te voegen.

Dubbele contacten Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!