Twitter dark mode.

Zo werkt de donkere modus in de Twitter-app

De Twitter-app heeft een uitgebreide donkere modus, die je in twee kleuren kan instellen. In deze tip lees je hoe de donkere modus in Twitter op iOS werkt en hoe je op de desktop de nachtmodus inschakelt.

Twitter dark mode

Standaard heeft de Twitter-app een witte achtergrondkleur. Als je dat te fel vindt, kun je de Twitter donkere modus inschakelen. Deze donkere modus zorgt ervoor dat de de achtergrondkleur blauw/grijs of grijs/zwart kleurt, afhankelijk van je instelling. Dit werkt in de app op iPhone en iPad, maar je kan ook op de desktop een nachtmodus inschakelen.

Hoe kan ik de Twitter donkere modus inschakelen op iPhone en iPad?

Sinds augustus 2016 heeft de Twitter-app een nachtmodus, maar in maart 2019 is deze vernieuwd met extra opties. Je kan de kleur aanpassen en je kan kiezen om de nachtmodus automatisch in te schakelen. De functie wordt op dit moment uitgerold. Zie je de nieuwe instellingen nog niet, dan kun je Twitter-app een paar keer geforceerd afsluiten of opnieuw installeren. Daarna werkt de donkere weergave als volgt:

  1. Open de Twitter-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op je profielfoto en kies voor Instellingen en privacy.
  3. Ga naar Weergave en geluid.
  4. Zet de schakelaar bij Nachtmodus aan.
  5. Je krijgt nu twee opties: Dimmen of Donker. Bij Dimmen kleurt de app blauw/grijs, bij Donker is het helemaal zwart/grijs. Heb je een OLED iPhone, dan bespaar je mogelijk ook wat batterij als je voor donker kiest.
  6. Je kan de nachtmodus ook automatisch regelen. Zet de schakelaar bij Automatische nachtmodus aan, zodat de donkere modus automatisch aan en uit gaat op basis van tijd van de dag.

Twitter donkere modus.

Je kan ook extra snel wisselen tussen licht en donker door vanaf je tijdlijn je profielfoto te kiezen en linksonder op het lampje te tikken.

Hoe gebruik ik het Twitter nachtthema op Mac en Windows?

Gebruik je Twitter liever via de website, bijvoorbeeld op je Mac of pc? Dan kan je ook daar een andere weergave instellen. Dat werkt als volgt:

  1. Ga naar de Twitter-website en log in.
  2. Klik op je profielfoto rechtsboven.
  3. Kies onderaan voor Nachtmodus.

De instelling geldt alleen voor de browser waarin je het geactiveerd hebt en wordt dus niet gekoppeld aan je account. Wil je ook op een andere computer of browser de donkere Twitter weergave, dan herhaal je bovenstaande stappen.

Lees ook onze andere tips voor Twitter:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2020
Categorie Apps
Onderwerpen dark mode, donkere modus, twitter