App met cadeautjes.

App cadeau geven op iPhone of iPad

Een app cadeau geven op de iPhone of iPad? In deze tip lees je hoe dat werkt. Verras iemand met z'n favoriete nieuwe app!

Wil je iemand ‘zomaar’ verrassen, dan is het cadeau geven van een app altijd een goed idee. Vooral als het om populaire apps of games gaat zoals Minecraft (link) of Pixelmator (link). Misschien ken je iemand die al langere tijd een bepaalde app wil hebben, maar het te duur vindt. Hoe het werkt leggen we uit in deze tip.

App cadeau geven

Een app klinkt misschien als erg bescheiden cadeautje, maar er zijn genoeg apps die geld kosten en die leuk zijn om te geven. Denk bijvoorbeeld aan apps waarmee je iemand een duwtje in de rug kunt geven: een app om weer te gaan sporten, om een dagboek bij te houden tijdens een reis, of een foto-app waarmee iemand meer uit de camera van de iPhone leert te halen.

Wil je een muziekalbum of iTunes-tegoed cadeau geven dan hebben we daarover een aparte tip.

App cadeau geven op iPhone en iPad

Als je een app cadeau geeft hoef je geen Apple ID of iTunes-accountgegevens uit te wisselen met de andere persoon. Het enige wat je nodig hebt is het e-mailadres van de ontvanger.

Het cadeau geven van een app gaat als volgt:

  1. Open de App Store-app op je iPhone of iPad en zoek de gewenste app die je cadeau wilt geven. Dit doe je het snelst via de zoekknop onderin het scherm.
  2. Open de pagina van de app.
  3. Tik op de drie blauwe puntjes naast de prijs.
  4. Je ziet nu onderin het scherm de optie Doe app cadeau. Tik hierop.

App cadeau geven en thema kiezen.

  1. Je komt nu op een scherm waar je het e-mailadres van de ontvanger moet invullen. Je kan ook meerdere ontvangers tegelijk invoeren, maar hou er dan rekening mee dat het bedrag dan ook vaker in rekening gebracht wordt.
  2. Voer eventueel een persoonlijke boodschap in.
  3. Geef tenslotte aan wanneer het cadeau bezorgd moet worden. Dit is mogelijk tussen nu en 90 dagen.
  4. Tenslotte kun je nog een thema kiezen. Je hebt de keuze uit vier thema’s, waaronder een verjaardagstaart en ballonnen.
  5. Bevestig je aankoop en de ontvanger zal op de aangegeven datum een mailtje krijgen, met de mogelijkheid om de app gratis te downloaden.

De ontvanger kan de app downloaden via zijn of haar eigen Apple ID. De kosten van de app zullen gewoon via jouw eigen account worden afgerekend.

Het is helaas niet mogelijk om een app uit de Mac App Store cadeau te doen.

Geef je liever een muziekalbum cadeau of wil je iemand iTunes-tegoed, een film of een audioboek geven? Dat lukt het beste via iTunes op de desktop, zoals onze tip uitlegt. Je kunt echter ook via de iTunes-app op je iPhone of iPad een muziekalbum cadeau doen. Daarvoor zoek je het muziekalbum op en tik op je het deelicoon rechtsboven in het scherm. Je kunt nu via het deelmenu de optie Cadeau kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorieën Apps, iTunes
Onderwerpen apps, cadeau, verjaardag