Instagram-reply

Zo voer je een Instagram videochat met 6 vrienden

Met Instagram kun je nu videobellen met meerdere personen tegelijk. Dit werkt met maximaal 6 personen en in deze tip lees je hoe dit werkt.

In juni 2018 voerde Instagram videobellen in voor 4 personen tegelijk. In het najaar van 2018 is dit opgevoerd naar 6 vrienden. Maar je kunt natuurlijk ook 1-op-1 met iemand videochatten.

Instagram videobellen met 6 personen

Instagram wordt als sociaal netwerk steeds uitgebreider. Je kunt ermee chatten, 1-op-1 of met meerdere vrienden. Maar het is ook mogelijk om met Instagram videobellen de ander te zien. Dit werkt op een soortgelijke manier als Apple’s FaceTime, waarmee je met 32 mensen (!) tegelijk kunt videobellen. Bij Instagram ligt het maximale aantal iets lager, namelijk 6 personen tegelijk. Voor de meeste mensen zal dit meer dan genoeg zijn. Ook handig is dat je met Instagram videochat ook kunt videobellen met vrienden die een Android-toestel hebben. Het werkt namelijk crossplatform, terwijl je voor FaceTime altijd een Apple-apparaat nodig hebt.

Wel moeten alle deelnemers een Instagram-account hebben. Een telefoonnummer is niet nodig.

Zo voer je een Instagram videogesprek

Zo kun je 1-op-1 met Instagram videobellen:

 1. Open de Instagram-app.
 2. Tik op het berichtenicoontje rechtsboven om naar Instagram Direct te gaan.
 3. Open een chatgesprek.
 4. Tik rechtsboven op het video-icoon.
 5. De andere persoon ontvangt een notificatie.
 6. Zodra de vriend heeft geaccepteerd kun je beginnen met videochatten.

Je kunt tijdens het videochatten de Instagram-app gewoon blijven gebruiken. Als je de video minimaliseert kun je ondertussen door je tijdlijn bladeren of berichten sturen.

Instagram videobellen met groep

Instagram videobellen met een groep

Je kunt ook met meerdere mensen tegelijk videobellen. De limiet hiervoor is 6 personen, dus 5 mensen plus jijzelf. Heb je nog geen groep gemaakt, dan ga je als volgt te werk.

Zo start je een videochat met een groep in Instagram:

 1. Ga naar de lijst met chats in Instagram Direct.
 2. Tik rechtsboven op het plusje.
 3. Voeg de vrienden toe waarmee je wilt chatten.
 4. Tik rechtsboven op het video-icoon.
 5. De groep krijgt een notificatie en de videochat gaat van start.

Als er een actieve videochat in een groep bezig is, zal het camera-icoon blauw worden. Je kunt zo lang videochatten als je wilt. Ben je klaar, dan druk je op het rode telefoon-icoon onderin het scherm.

Goed om te weten, is dat iedereen die je een rechtstreeks berichten (‘direct messages’) kan sturen, ook de mogelijkheid heeft om je te bellen voor een Instagram videochat. Om dit te voorkomen kun je de persoon blokkeren of het gesprek dempen.

Ter vergelijking met andere chatdiensten:

 • Instagram: 6 personen
 • Facebook Messenger: 6 personen voor video, 50 luisteraars met alleen audio
 • Houseparty: 8 personen per chatroom, onbeperkt aantal chatrooms gelijktijdig
 • Snapchat: 16 personen
 • FaceTime: 32 personen vanaf iOS 12

Instagram videochat-notificaties

Wil je meer controle over de notificaties die je krijgt voor videochats? Tik dan op het tandwiel-icoon op je profiel en blader naar de instellingen voor videochats. Die vind je bij het onderdeel Push Notifications.

Videochat is onderdeel van Instagram Direct, het onderdeel waar je directe berichten kunt sturen. Met de berichtenfeed, Stories, IGTV, Instagram Live, berichten en videochats wil Instagram dΓ© plek zijn waar je alles kan doen. Facebook nam Instagram in 2012 voor nog geen $1 miljard en dat blijkt een goede investering te zijn geweest. De gemiddelde Amerikaanse gebruiker besteedde in september 2017 nog 29 minuten per dag in de app, terwijl dat in 2018 is opgelopen tot 55 minuten per dag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Bron Bron Instagram
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram