Instagram filters op de iPhone

Per ongeluk een Instagram-post verwijderd? Zo zet je ‘m terug!

Nieuwe functie wordt nu uitgerold

Instagram komt met een nieuwe functie om gemakkelijk verwijderde posts terug te halen. Ook voegt Instagram hiermee een betere bescherming toe tegen hackers.

Het wordt mogelijk om foto’s, video’s, reels, IGTV-video’s en stories met de nieuwe Instagram-functie “recent verwijderd” gemakkelijk terug te plaatsen op je pagina. Deze nieuwe functie helpt je als je per ongeluk een bericht hebt verwijderd en het voorkomt ook dat hackers definitief al je posts laten verdwijnen. De functie wordt nu uitgerold, maar wij laten je alvast zien hoe je een verwijderd Instagram bericht kan terughalen.

Deze functie wordt momenteel nog uitgerold. Het is dus mogelijk dat het voor jou nog niet zichtbaar is. Zie je de optie zoals hieronder omschreven is nog niet? Probeer het dan over een paar weken nog eens.

Instagram post verwijderd? Zo kun je hem terughalen

Verwijderde berichten blijven met de nieuwe functie 30 dagen bewaard. Er geldt een uitzondering voor stories: deze blijven maar 24 uur in hetzelfde nieuwe mapje staan. De posts zijn zonder al teveel moeite terug te plaatsen. Dit werkt zo:

  1. Tik op de knop om naar je profiel te gaan rechtsonder.
  2. Tik rechtsboven op de streepjes en ga naar Instellingen > Account.
  3. Zodra de functie voor jou beschikbaar is, zie je een knop Recent verwijderd. Tik hierop en selecteer het gewenste bericht.

Recent verwijderde posts Instagram terughalen

Je kunt uit dit overzicht ook een post kiezen die je voor goed wil verwijderen. Als je definitief een bericht wil lozen of terugtoveren, moet je eerst bevestigen dat je de eigenaar van het account bent. Dit is een extra check die voorkomt dat hackers permanente schade aan je account kunnen aanrichten.

Op dit moment is Instagram bezig met de uitrol van de software, dus de verwachting is dat het binnenkort te gebruiken is. Wil je je Instagram-account beter beschermen tegen hackers? Check dan ons artikel over tweestapverificatie voor Instagram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2021
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, instagram, stories