iCloud synchroniseren met Microsoft Outlook (Windows)

iCloud is vooral afgestemd op Mac-gebruikers. iCloud met Windows gebruiken is ook goed mogelijk, dankzij iCloud Control Panel.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Apple’s iCloud is een online opslag- en synchronisatiedienst. Als je iCloud wilt gebruiken is er voor Mac-bezitters heel wat geregeld. Maar heb je een Windows-pc, dan zul je iets meer moeten doen. In deze tip leggen we uit hoe je iCloud kunt synchroniseren met Microsoft Outlook.

Om met Microsoft Outlook te kunnen synchroniseren moet je iCloud Control Panel voor Windows downloaden. Deze is geschikt voor Windows Vista SP2, Windows 7 en later. Installeer het programma op je pc en ga naar: Start > Control Panels > iCloud.

icloud windows

Je krijgt nu opties te zien om e-mail, contacten, agenda’s en taken te synchroniseren met Microsoft Outlook (2007 of nieuwer). Ook kun je bookmarks synchroniseren met Internet Explorer 8 (of hoger) of Safari voor Windows. Fotostream staat ook in het lijstje. Hiermee kun je foto’s die je op je iPhone maakt automatisch naar al je andere iDevices doorsturen (zie afbeelding hieronder).

icloud-fotostreamJe moet inloggen met je Apple-ID om de instellingen te activeren. Je vinkt de data aan die je wilt synchroniseren met iCloud, waarbij je soms ook nog een paar opties hebt. De uitwisseling vindt plaats in twee richtingen: alles wat je in iCloud toevoegt zal ook in Outlook verschijnen en alles wat je in Outlook toevoegt verschijnt ook in iCloud. Via de webinterface icloud.com kun je de items bekijken. iCloud kan meerdere agenda’s aan. In Outlook zul je een nieuwe knop aantreffen waarmee je iCloud kunt bijwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!