Fitbit Versa Lite kleuren

Je Fitbit synchroniseren met HealthKit en Gezondheid doe je zo

Heb je een Fitbit? Dan is het handig om te weten dat je alle data kunt synchroniseren met de Gezondheid-app van Apple. Standaard biedt Fitbit geen synchronisatie met HealthKit aan, maar met een workaround lukt he wel!

Fitbit met HealthKit synchroniseren

Als bezitter van een Fitbit baal je misschien dat je de gegevens van je workouts niet automatisch terug kunt zien in Apple HealthKit en de Gezondheid-app terechtkomen. Fitbit biedt namelijk geen officiële ondersteuning aan en sinds de overname door Google is de kans klein dat dit ooit nog gaat gebeuren. Je hebt daarom een aparte app nodig om de Fitbit met de Gezondheid-app te synchroniseren. RunGap en Power Sync kun je gratis gebruiken met optionele in-app aankopen, terwijl je voor Sync Solver en Health Sync vooraf geld moet betalen.

RunGap

Het ziet er niet zo mooi uit, maar geloof ons: RunGap is de meest veelzijdige app om je workoutdata te synchroniseren. Deze app werkt met maar liefst 40 diensten, zodat je je trainingshistorie nooit meer kwijtraakt. Het werkt met Polar, Garmin, Coros, RunKeeper, Strava, Runtastic, Suunto, TomTom, Adidas, iFit, SportsTracker, Nike+, Zwift en nog veel meer (en ja, ook met Fitbit). De app werkt ongemerkt op de achtergrond en kan zowel workouts lezen als wegschrijven in Apple’s Gezondheid-app. Inclusief hartslagmetingen, routekaarten en afstanden. Je kunt de statistieken vervolgens op interactieve kaarten bekijken. RunGap is gratis te gebruiken; sommige extra functies kosten geld.

Sync Solver

Vind je RunGap door het grote aantal ondersteunde diensten maar wat verwarrend, dan is Sync Solver wat je zoekt. Deze app is helemaal gericht op Fitbit-data. Na de eerste synchronisatie zal de app steeds op de achtergrond de workouts ophalen. Maar let op, want in de App Store-omschrijving staat dat momenteel alleen de dagelijkse data kan worden opgehaald. Het gaat daarbij om stappen, aantal verdiepingen, afstand voor wandelen en hardlopen en meer.

Power Sync

Heb je geen zin om een paar euro uit te geven aan een synchronisatie-app? Dan is er Power Sync. De app biedt vrijwel dezelfde functies Health Sync, maar is net even wat minder mooi vormgegeven. Bij het opstarten van de app moet je toestemming geven. Daarna moet je handmatig de data binnenhalen. Power Sync kan het ook automatisch voor je doen, maar dat kost een paar euro.

Health Sync

Met Health Sync kun je allerlei data van je Fitbit synchroniseren met de Gezondheid app. Denk aan je verbrande calorieën en slaapanalyses. De functies zijn verpakt in een aantrekkelijk en modern design. Wel vinden we het jammer dat deze app sinds 2019 geen update meer heeft gehad. Dat verwacht je niet bij een app die toch een paar euro kost.

Zodra je Health Sync opent wordt om jouw toestemming gevraagd om data te schrijven in de Gezondheid app. Je kunt per categorie zelf bepalen of Health Sync al dan niet de gegevens mag aanvullen. Tik op “Sta toe” en je gegevens zullen worden gesynchroniseerd. In een toekomstige update wordt het mogelijk om je Fitbit automatisch te synchroniseren. Voor nu moet je dit zelf doen, maar gelukkig worden er geen dubbele gegevens geschreven.

Wil je overstappen van Fitbit naar Apple Watch, dan hebben we een aparte gids waarin we uitleggen hoe je je data overzet. Je kunt hiervoor de bovengenoemde apps gebruiken, maar ook Strava, een populaire app om te hardlopen, wandelen en fietsen.

Bekijk ook

Zo stap je over van Fitbit naar Apple Watch

Heb je een Fitbit en wil je overstappen naar de Apple Watch? Dan zul je je data moeten overzetten. Gelukkig zijn er apps en diensten waarmee je dat heel gemakkelijk kunt doen.

Heb je nog geen Fitbit, en weet je niet goed welke je nodig hebt? Check dan ons artikel om je eerste Fitbit te kopen!

Bekijk ook

Fitbit in 2024: welke tracker past bij jou?

Fitbit is een bekende naam voor fitnesstrackers en wearables. Er zijn armbanden en smartwatches die je dagelijkse activiteiten, slaap, voeding en gewicht in de gaten houden. Welke Fitbits zijn op dit moment de moeite waard om te kopen? We helpen je op weg!