shutterstock_145244464

Tour de France 2019 live kijken en volgen op iPhone, iPad en Apple TV

De Tour de France 2019 volgen en live kijken op de iPhone en iPad doe je met deze apps. Met video's, nieuws, standen en info over wielrenners.

De Tour wacht op niemand en als je niet over de juiste apps beschikt, kan het klassement plotsklaps weer zijn gewijzigd. Volg daarom de Tour de France met de apps in dit overzicht. Of je nou onderuit op de bank ligt terwijl de zon vol in de kamer schijnt, of de tocht probeert mee te krijgen op je werk: de iPhone en iPad bieden altijd extra informatie over de Tour. Dit zijn de leukste iOS-apps om de Tour de France 2019 live mee te maken en te volgen.


shutterstock_145244464

Tour de France 2019 live kijken op iPhone, iPad en Apple TV

Vanaf 6 juli gaat het spektakel alweer van start. Dit jaar gaan de wielrenners van start in Brussel. Drie weken lang volg je de Ronde van Frankrijk op de voet met deze apps, waarbij het niet alleen gaat om de renners, maar ook om de fraaie Franse landschappen.

NOS

Als de NOS een sportevenement oppakt, gebeurt het ook goed. En dus kan je er donder op zeggen dat je de Tour de France 2019 kan volgen in de NOS-app voor iPhone, iPad. Via de livestream kun je de rustgevende helikoptergeluiden en het commentaar ook op de iPhone en iPad ontvangen. Wel is er vaak een kleine vertraging ten opzichte van de televisie. Verder vind je in de app al het belangrijke nieuws rondom de tour. De NOS is net als voorgaande jaren de partij die alle officiële beelden uitzendt. Ook via de NOS-app op de Apple TV kun je livebeelden bekijken van belangrijke sporten, inclusief de Tour de France.


NPO Start

Ook via de NPO Start-app kun je alle belangrijke ontwikkelingen in de Tour de France volgen. Dat kan niet alleen op de iPhone en iPad, maar ook via de NPO Start-app op de Apple TV. Druk in de iOS-app rechtsonder op de knop ‘Live’ om over te schakelen op live televisie. Heb je een etappe gemist dan kun je via de app de uitzending terugzien of een samenvatting bekijken. De NPO-app bevat verder alle uitzendingen van de Nederlandse publieke omroep en programma’s blijven dertig dagen beschikbaar.


Tour de France via je tv-aanbieder

Bij de meeste tv-aanbieders kun je de Tour de France live volgen via de normale tv-zenders. Als voorbeeld tonen we hier de Ziggo-app, maar je kunt ook de app van jouw eigen tv-aanbieder installeren. Met Ziggo heb je ook de mogelijkheid om alle beelden via AirPlay of Chromecast naar je tv-scherm te streamen. Handig als je snel even een spannend moment uit de wedstrijd aan iedereen wilt laten zien. T-Mobile is de enige aanbieder met een Apple TV-app voor TV Anywhere. Je kan daarmee dus ook live naar de Tour de France kijken op je Apple TV.


Check ook onze lijst van de beste televisieapps voor iPhone en iPad en apps voor televisiekijken op de Apple TV. Met de apps voor live kijken kun je in alle gevallen de Tour de France volgen.


Tour de France 2019 nieuws en standen volgen

Heb je niet de juiste databundel om de Tour de France live te kunnen volgen, heb je behoefte aan een tweede scherm tijdens de uitzending of wil je informatie en nieuws erop naslaan? Deze apps raden we je aan.

NUsport

De app van NUsport houdt je op de hoogte van alle sporten, dus ook van wielrennen. Er zijn liveblogs en tussenstanden, dus je hoeft geen seconde te missen. De app stuurt ook pushberichten zodra er iets belangrijks gebeurd is. Het fijne van deze app is dat je de meldingen per sport kan inschakelen. Als je dus alleen meldingen wil over het wielrennen, dan kan je dit exact zo instellen. NUsport heeft een speciale sectie voor de Tour de France waar al het nieuws, video’s en foto’s bij elkaar te vinden zijn.


CyclingNews Tour Tracker

De app van CyclingNews is al jaren een uitvalsbasis voor wielerfans en is ook nu weer rijk aan informatie. Je kan wedstrijden live volgen met berichtgeving, sociale mediaberichten, de tijden, een kaart en een grafiek van de rit. Je leest daarbuiten ook de verschillende klassementen, ritten en wielrenners die je op allerlei manieren kan sorteren en zoeken. Aan het einde van een race wordt erop teruggeblikt en er zijn videovoorbeschouwingen. Voor €3,49 krijg je toegang tot nog meer informatie, zoals liveblogs en het volgen van de race via GPS. Is de Tour afgerond? Dan prepapeer je de app met twee schermtaps voor de volgende grote wielerronde. Je vindt namelijk ook informatie over de Giro d’Italia en de Spaanse Vuelta in deze app.


Officiële Tour de France-app

De officiële app van de Tour de France biedt belangrijke informatie over etappes en renners. Per etappe zie je de route, die je ook kunt bekijken op Google Maps. Er is een tijdschema per etappe, er is achtergrondinfo over de vertrek- en aankomstplaatsen en een overzicht van alle ploegen en renners. In de app vind je alle actuele uitslagen en klassementen. Eerder was de app nog betaald, nu gelukkig gratis dankzij de sponsoring van Skoda.


WielerFlits

Met deze Nederlandstalige app lees je al het nieuws van de website WielerFlits.nl. De app bevat het wielernieuws en de wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen, een touragenda en interviews met renners en meer. Je kunt ook meedoen aan een Tour Poule, waarmee je een fiets kunt winnen.


Cycling News & Videos for Tour de France

Deze nieuwsapp schraapt allerlei nieuws, video’s en meer bij elkaar. Je krijgt pushberichten bij belangrijke ontwikkelingen, maar alleen voor de onderwerpen die jou interesseren. Ook kun je een persoonlijke nieuwsfeed maken op basis van topics. Interessante items sla je op in de app, zodat je ze later offline kunt lezen. Op de iPhone heb je ook nog de mogelijkheid om bepaalde bronnen te blokkeren, als je bijvoorbeeld niets van boulevardkranten wilt zien. Hou er wel rekening mee dat deze app al een tijdje niet is bijgewerkt en daardoor niet is geoptimaliseerd voor de nieuwste toestellen.


Eurosport

Met de Eurosport-app kun je eenvoudig de Tour volgen. Je krijgt actuele informatie over allerlei sporten, waaronder wielrennen. Via het ‘hamburgermenu’ bereik je het gedeelte over wielrennen. Je krijgt het laatste Tour de France-nieuws en blijft live op de hoogte van de uitslagen. Grootste pluspunt van deze app is dat je ook video’s te zien krijgt. Per sport kun je notificaties inschakelen.


Cyclingoo

Deze app focust zich op de Big 3, oftewel de grote ronden van 2019. De app gevat gedetailleerde profielen van alle wielrenners en heeft van elke etappe informatie over de exacte race. Ook stuurt deze app meldingen van de resultaten. De app komt dus ook van pas tijdens de Ronde van Spanje die in augustus van start gaat. Geniet je het hele jaar van de wielersport, dan kun je hem gerust op je toestel laten staan.


Vermaak omtrent de Tour de France op iOS

Apps die je niet perse nodig hebt om meer uit de Tour de France te halen, maar die het wel leuker maken.

Officiële Tour de France-game

Voor de grootste fans is er elk jaar een officiële TdF-game. Bekijk de ritten van opzij en geef renners individueel opdrachten voor het teambelang. Ontvang bonussen en investeer in betere fietsen door missies te halen. Jij bent de leider van het wielerteam. Train de renners en probeer het beste team samen te stellen. De wedstrijden spelen zich af in 30 verschillende omgevingen en je hebt 150 renners tot je beschikking. Leuk is dat er dit jaar ook een multiplayer-optie in zit, zodat je het kan opnemen tegen vrienden.


Live Tour de France 2019 kijken vanuit het buitenland

Ben je in het buitenland tijdens de Tour, dan kun je ook daar gewoon naar de etappes kijken. Je kunt via de meeste apps gewoon in de EU-landen kijken. Buiten de EU ben je wel aangewezen op lokale apps of gebruik maken van een VPN-app. Die kan de bovengenoemde apps misleiden met de gedachte dat je toch vanuit Nederland of België kijkt. We schreven eerder al een uitgebreide test van VPN-apps op iPhone en iPad. Let er bij het kiezen van een app op dat ‘ie Nederlandse of Belgische servers ondersteunt.

Openingsfoto: Radu Razvan / Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2019
Categorie Apps
Onderwerpen tour de france, wielrennen
Devices Apple TV, iPad, iPhone
Software iOS, tvOS