shutterstock_145244464

Tour de France 2017 live kijken en volgen op iPhone, iPad en Apple TV

De Tour de France 2017 volgen en live kijken op de iPhone en iPad doe je met deze apps. Met video's, nieuws, standen en info over wielrenners.

shutterstock_145244464

De Tour wacht op niemand en als je niet over de juiste apps beschikt, kan het klassement plotsklaps weer zijn gewijzigd. Volg daarom de Tour de France met de apps in dit overzicht. Of je nou onderuit op de bank ligt terwijl de zon vol in de kamer schijnt, of de tocht probeert mee te krijgen op je werk: de iPhone en iPad bieden altijd extra informatie over de Tour. Dit zijn de leukste iOS-apps om de Tour de France 2017 live mee te maken en te volgen.

Tour de France 2017 live kijken op iPhone, iPad en Apple TV

Vanaf zaterdag 1 juli gaat het spektakel alweer van start, als het startsein wordt gegeven in de Duitse stad Düsseldorf. Drie weken lang volg je de Ronde van Frankrijk op de voet met deze apps, waarbij het niet alleen gaat om de renners, maar ook om de fraaie Franse landschappen.

NOS Tour de France Video

Dit jaar brengt de NOS een speciale app uit om de Tour op de voet te volgen. Gemaakt in samenwerking met studenten van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Je krijgt een notificatie zodra de livestream begint. Iedere etappe is live te zien vanuit deze app, die alleen geoptimaliseerd is voor de iPhone. Op de iPad zul je dus met een van de andere apps moeten kijken. Alleen videobeelden, dus voor de nieuwtjes en analyses zul je in de normale NOS-app moeten zijn. Of de RTL-app, als dat je ding is.


NOS

Als de NOS een sportevenement oppakt, gebeurt het ook goed. En dus kan je er donder op zeggen dat je de Tour de France 2017 kan volgen in de NOS-app voor iPhone en iPad. Via de livestream kun je de rustgevende helikoptergeluiden en het commentaar ook op de iPhone en iPad ontvangen. Wel is er vaak een kleine vertraging ten opzichte van de televisie. Verder vind je in de app al het belangrijke nieuws rondom de tour. De NOS is net als voorgaande jaren de partij die alle officiële beelden uitzendt. Ook via de NOS-app op de Apple TV kun je livebeelden bekijken van belangrijke sporten, dus ook de Tour de France.


NPO

Ook via de NPO-app kun je alle belangrijke ontwikkelingen in de Tour de France volgen. De app is helaas niet beschikbaar op de Apple TV, maar wel op de iPhone en iPad. Daar druk je rechtsonder op de knop ‘Live’ om over te schakelen op live televisie. Heb je een etappe gemist dan kun je via de app de uitzending terugzien of een samenvatting bekijken. De NPO-app bevat verder alle uitzendingen van de Nederlandse publieke omroep en programma’s blijven dertig dagen beschikbaar.


Tour de France via je tv-aanbieder

Bij de meeste tv-aanbieders kun je de Tour de France live volgen via de normale tv-zenders. Als voorbeeld laten we hier de Horizon GO-app nemen, maar je kunt ook de app van jouw eigen tv-aanbieder installeren. Met Horizon Go heb je trouwens wel sinds kort de mogelijkheid om alle beelden via AirPlay of Chromecast naar je tv-scherm te streamen. Handig als je snel even een spannend moment uit de wedstrijd aan iedereen wilt laten zien.


Tour de France 2017 nieuws en standen volgen

Heb je niet de juiste databundel om de Tour de France live te kunnen volgen, heb je behoefte aan een tweede scherm tijdens de uitzending of wil je informatie en nieuws erop naslaan? Deze apps raden we je aan.

Wielersport-app

In de Wielersport-app vind je alle informatie over de Tour de France. Je ziet een live verslag van de etappes, een overzicht van andere etappes, inclusief profiel. Gaan ‘we’ klimmen, wordt het een tijdrit of een moordend lange rit door het vlakke land? De app is gratis, maar wil je meer opties, dan kun je voor extra pakketten kopen om advertenties te verwijderen en een liveblog te volgen. Ook te gebruiken tijdens de Giro d’Italia en de Vuelta.


CyclingNews Tour Tracker

De app van CyclingNews is al jaren een uitvalsbasis voor wielerfans en is ook nu weer rijk aan informatie. Je kan wedstrijden live volgen met berichtgeving, sociale mediaberichten, de tijden, een kaart en een grafiek van de rit. Je leest daarbuiten ook de verschillende klassementen, ritten en wielrenners die je op allerlei manieren kan sorteren en zoeken. Aan het einde van een race wordt erop teruggeblikt en er zijn videovoorbeschouwingen. Voor €1,99 krijg je toegang tot nog meer informatie, zoals liveblogs en het volgen van de race via GPS. Is de Tour afgerond? Dan prepapeer je de app met twee schermtaps voor de volgende grote wielerronde. Je vindt namelijk ook informatie over de Giro d’Italia en de Spaanse Vuelta in deze app.


Officiële Tour de France-app

De officiële app van de Tour de France biedt belangrijke informatie over etappes en renners. Per etappe zie je de route, die je ook kunt bekijken op Google Maps. Er is een tijdschema per etappe, er is achtergrondinfo over de vertrek- en aankomstplaatsen en een overzicht van alle ploegen en renners. In de app vind je alle actuele uitslagen en klassementen. Eerder was de app nog betaald, nu gelukkig gratis dankzij de sponsoring van Skoda.


Cycling News & Videos for Tour de France

Deze nieuwsapp schraapt allerlei nieuws, video’s en meer bij elkaar. Je krijgt pushberichten bij belangrijke ontwikkelingen, maar alleen voor de onderwerpen die jou interesseren. Ook kun je een persoonlijke nieuwsfeed maken op basis van topics. Interessante items sla je op in de app, zodat je ze later offline kunt lezen. Op de iPhone heb je ook nog de mogelijkheid om bepaalde bronnen te blokkeren, als je bijvoorbeeld niets van boulevardkranten wilt zien.


De Telegraaf

De Telegraaf en sport: dat is al jarenlang een vertrouwde combinatie. Het staat niet prominent in beeld, dus je zult bij het opstarten van de app via het menu eerst moeten bladeren naar Sporten > Wielrennen. Al het nieuws dat op De Telegraaf is verschenen over wielrennen verschijnt vervolgens in beeld. Je kunt via ‘Live Vandaag’ ook een live verslag volgen van de etappe van vandaag.


Eurosport

Eurosport heeft twee apps waarmee je de Tour kunt volgen. De Engelstalige app is ook voor niet-Engelstaligen makkelijk in gebruik. Je krijgt actuele informatie over allerlei sporten, waaronder wielrennen. Via het ‘hamburgermenu’ bereik je het gedeelte over wielrennen. Je krijgt het laatste Tour de France-nieuws en blijft live op de hoogte van de uitslagen. Grootste pluspunt van deze app is dat je ook video’s te zien krijgt. Per sport kun je notificaties inschakelen. Wil je alleen de uitslagen ontvangen, dan heeft Eurosport een (eveneens Engelstalige) Eurosport Livescore-app (link) die je op de hoogte houdt van verschillende sporten. Kies voor Cycling om alle uitslagen van het wielrennen binnen te krijgen. Je krijgt ook de live resultaten te zien. Helaas krijg je geen notificaties.


WielerFlits

Met deze Nederlandstalige app lees je al het nieuws van de website WielerFlits.nl. De app bevat het wielernieuws en de wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen, een touragenda en interviews met renners en meer. Je kunt ook meedoen aan een Tour Poule, waarmee je een fiets kunt winnen.


Vermaak omtrent de Tour de France op iOS

Apps die je niet perse nodig hebt om meer uit de Tour de France te halen, maar die het wel leuker maken.

Officiële Tour de France-game

Voor de grootste fans is er elk jaar een officiële TdF-game. Bekijk de ritten van opzij en geef renners individueel opdrachten voor het teambelang. Ontvang bonussen en investeer in betere fietsen door missies te halen. Jij bent de leider van het wielerteam. Train de renners en probeer het beste team samen te stellen. De wedstrijden spelen zich af in 30 verschillende omgevingen en je hebt 150 renners tot je beschikking. Leuk is dat er dit jaar ook een multiplayer-optie in zit, zodat je het kan opnemen tegen vrienden.


Tour Sounds en Cycling Horn

Kom helemaal in de sfeer met geluiden van de Tour de France. Hoor de geluiden van de reclamekaravaan met het kenmerkende toetergeluid, afgewisseld met muziek van de Avondetappe. Je kunt ook het geluid van publiek beluisteren. Handig als de sfeer in de huiskamer nog niet zo goed op gang wil komen, als je met vrienden of familie zit te kijken.


Live Tour de France 2017 kijken vanuit het buitenland

Vanwege de strenge uitzendrechten werken iPhone- en iPad-apps als NPO helaas niet vanuit het buitenland. Als je over een goede internetverbinding beschikt vanuit een ander land, kan je wel een VPN-app proberen. Die kan de bovengenoemde apps misleiden met de gedachte dat je toch vanuit Nederland of België kijkt. We schreven eerder al een uitgebreide test van VPN-apps op iPhone en iPad. Let er bij het kiezen van een app op dat ‘ie Nederlandse of Belgische servers ondersteunt.

Openingsfoto: Radu Razvan / Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Apps
Onderwerpen tour de france, wielrennen
Devices Apple TV, iPad, iPhone
Software iOS, tvOS