Apple Watch activiteitenringen

Samen sta je sterk: Activiteiten van je Apple Watch delen met vrienden

Samen sporten is leuker. Daarom kun je je Apple Watch Activiteit-gegevens delen met vrienden of familie. In deze tip lees je hoe je het delen van activiteiten op de Apple Watch inschakelt.

De Activiteit-app van de Apple Watch houdt bij hoeveel calorieën je verbrandt, hoe vaak je per dag gestaan heb en hoeveel minuten actief bewogen hebt. Het gebruik ervan is een vrij eenzame bezigheid. Het is veel leuker als je de gegevens met vrienden en familie kunt delen, zodat je elkaar kunt uitdagen en aanmoedigen. In deze tip lees je hoe je Activiteiten-data kunt delen met vrienden.

Apple Watch activiteitenringen

Activiteit delen instellen op je Apple Watch

Dankzij het delen van je activiteiten, krijgen je vrienden en familie in de loop van de dag meldingen van je prestaties, behaalde trainingen en meer. In de Activiteit-app kun je bovendien zien hoe het ervoor staat met de te behalen doelen van je vrienden. Zo kunnen anderen zien of je je activiteitenringen hebt gevuld. Sinds watchOS 3 kun je deze gegevens delen met vrienden.

Activiteiten delen Apple Watch

Om je Activiteiten te delen volg je onderstaande stappen.

  1. Open de Activiteit-app op je iPhone. Deze is alleen zichtbaar als je een Apple Watch aan het toestel gekoppeld hebt.
  2. Kies onderaan voor Delen.
  3. Tik rechtsboven op het plusje om iemand toe te voegen.
  4. Kies een contact om je activiteiten mee te delen. De app geeft zelf al een reeks suggesties. Dit zijn contacten die allemaal een Apple Watch hebben. Mensen waarmee je gegevens kunt delen, zijn te herkennen aan rood weergegeven namen zodra je deze geselecteerd hebt. Tik op Verstuur om de persoon uit te nodigen.

Activiteiten delen op de Apple Watch

Heb je zelf een uitnodiging ontvangen, dan kun je deze accepteren door bovenaan in het Delen-scherm te tikken op Delen en vervolgens te kiezen voor Accepteer of Negeer.

Gedeelde Activiteit-gegevens bekijken

Om de gedeelde gegevens te bekijken, ga je ook naar de Activiteit-app. Dit kan op zowel je iPhone als je Apple Watch.

Op de Apple Watch zie je alleen de gegevens van de huidige dag, terwijl je op je iPhone veel meer gegevens te zien krijgt. Je bekijkt een overzicht van iedereen waarmee je gegevens deelt, ingedeeld per dag. De percentages geven aan hoe ver iedereen gevorderd is met het behalen van zijn of haar doelen. Door op een persoon te tikken zie je nog wat meer details. Om privacyredenen wordt overigens niet weergegeven hoe laat iemand een workout heeft gedaan of tijdens welke uren iemand heeft gestaan. Je hoeft dus niet bang te zijn voor lastige vragen omdat je ‘s nachts bent gaan sporten. Door rechtsboven op het praatwolkje te tikken, kun je diegene direct een bericht sturen via iMessage.

Activiteiten delen op de Apple Watch

Op de Apple Watch zie je dus alleen gegevens voor de huidige dag. Open hiervoor de Activiteit-app en veeg naar links. Door op een persoon te tikken, krijg je meer gegevens te zien zoals totale aantal stappen, de afgelegde afstand en de status van de individuele ringen. Via de Stuur bericht-knop onderaan, kun je de desbetreffende persoon een iMessage sturen.

Meldingen stilhouden
Gedurende de dag word je zo nu en dan door middel van meldingen op de hoogte gehouden van de status van je vrienden waarmee je gegevens deelt. Heeft iemand een workout volbracht, dan krijg je daar een melding van. Ook zodra iemand al zijn doelen behaald heeft, ontvang je een melding. Wil je dat niet, dan kun je dit instellen in de Activiteit-app op je iPhone.

  1. Ga hiervoor naar het Delen-menu.
  2. Selecteer de desbetreffende vriend.
  3. Scroll naar beneden en tik op Meldingen uit.

Activiteiten verbergen of stoppen met delen

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen activiteiten te verbergen voor een bepaalde vriend:

  1. Ga hiervoor in de Activiteit-app naar het Delen-gedeelte.
  2. Selecteer de betreffende vriend of vriendin.
  3. Onderaan vind je een knop Verberg mijn activiteit.

Zolang dit aan staat, worden al jouw activiteiten verborgen voor de desbetreffende vriend. Onder deze knop vind je tot slot een optie om de vriend of vriendin te verwijderen, waardoor het delen van gegevens definitief gestopt wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorieën Apple Watch, Basisfuncties
Onderwerpen activiteit, apple watch
Device Apple Watch
Software watchOS