Apple Watch foto's bekijken

Foto’s op je Apple Watch bekijken: zo werkt het

Wist je dat je foto's kunt bekijken op de Apple Watch? Je kunt favoriete foto's bekijken of zelf een album kiezen en je bepaalt ook hoeveel foto's je te zien krijgt. Er passen maximaal 500 foto's op.

Foto’s bekijken op de Apple Watch

Foto’s bekijk je natuurlijk het liefst op je iPhone of, nog beter, op je iPad of Apple TV. Hoe groter het scherm, hoe beter de foto’s tot hun recht komen. Maar soms kan het ook leuk zijn om foto’s op je Apple Watch te bekijken. Je denkt er misschien niet bij na, maar het kan gewoon!

Nieuwe Foto’s-app in watchOS 8

Sinds watchOS 8 is de Foto’s-app op de Apple Watch een stukje nuttiger. In totaal bevat de app nu drie secties: terugblikken, uitgelichte foto’s en een zelfgekozen fotoalbum. Je kan nog steeds kiezen welke foto’s hier verschijnen, zoals je favorieten of je recent toegevoegde afbeeldingen.

De uitgelichte foto’s en terugblikken worden dagelijks gesynchroniseerd vanaf je iPhone. Je kunt dus iedere dag iets nieuws verwachten, maar net als op de iPhone zit er soms wat herhaling tussen. Bekijk je een terugblik, dan worden foto’s als een mozaïek getoond. Je kunt met de nieuwe deelknop op foto’s kiezen om ze via iMessage of Mail te sturen. Voorheen moest je voor alle deelacties je iPhone gebruiken.

Ten slotte kun je nu portretfoto’s als wijzerplaat instellen. Deze foto’s geven een mooi 3D-effect in combinatie met de huidige tijd. Je kunt alle portretfoto’s van je iPhone hiervoor gebruiken. Meer weten over alle nieuwe watchOS 8 functies? Bekijk ons artikel!

Bekijk ook

watchOS 8 is uit: nieuwste update voor Apple Watch is nu te downloaden

Lees hier alles wat je moet weten over watchOS 8. Deze nieuwe software-update voor de Apple Watch is nu voor iedereen te downloaden. Dit zijn de belangrijkste functies!

Favoriete foto’s bekijken op de Apple Watch

Bij de standaardinstellingen is de map met je favoriete foto’s te zien op de Apple Watch. In het overzicht van de Foto’s app zul je het Favorieten-album zien staan. Tik hierop om het te openen. Vervolgens kun je aan de draaiknop (Digital Crown) draaien om in- en uit te zoomen.

Foto's op Apple Watch

Heb je een foto schermvullend in beeld, dan kun je naar links en rechts vegen om te bladeren. Je kunt ook rechtsonder op de knop drukken om een foto te delen, maar ook om de foto als wijzerplaat in te stellen. Je kunt ook in de Foto’s-app op de iPhone heel gemakkelijk een nieuwe wijzerplaat maken door het deelmenu te openen en Maak wijzerplaat te kiezen. Verder is het mogelijk om Live Photos op de Apple Watch te zien.

Bekijk ook

Zo stel je een fotoalbum in als Apple Watch wijzerplaat

Op de Apple Watch kun je een fotoalbum kiezen als wijzerplaat. Maak eerst een fotoalbum aan en geniet daarna van steeds andere beelden!

Fotoalbum kiezen voor je Apple Watch

Wil je liever niet je favorieten zien, maar een ander fotoalbum, dan kan dat ook. Zo kun je een zelf samengesteld album kiezen, maar ook je recent toegevoegde foto’s. Kies je voor dat laatste, dan zul je dus vaker nieuwe foto’s tegenkomen. Volg deze stappen om de instellingen aan te passen:

 1. Open de Watch-app op je iPhone.
 2. Scrol naar beneden en tik op Foto’s.
 3. Tik op Synchroniseer album en maak een keuze.
 4. Het gekozen album zal meteen worden gesynchroniseerd. Afhankelijk van de hoeveelheid foto’s kan dit wat langer duren.

Fotoalbum synchroniseren met Apple Watch

Je kunt sinds iOS 15 en watchOS 8 ook kiezen of je terugblikken en uitgelichte foto’s wil synchroniseren. Dit is apart in te stellen via het Foto’s-menu in de Watch-app.

Maximum aantal foto’s instellen

Je bepaalt zelf hoeveel foto’s je op de Apple Watch wilt zien. Hoe meer foto’s, hoe drukker het mozaïek bij het opstarten van de app. Je kunt dit op twee manieren beperken: zet minder foto’s in het album waarmee je synchroniseert, of geef aan wat de fotolimiet is.

Het instellen van het maximale aantal foto’s doe je als volgt:

 1. Open de Watch-app op je iPhone.
 2. Scrol naar beneden en tik op Foto’s.
 3. Tik op Fotolimiet.
 4. Kies een waarde: 25, 100, 250 of 500.

Terugblik bekijken op je Apple Watch

Je kunt ook terugblikken op je Apple Watch bekijken. Dit kan op drie manieren:

 • Via de Siri-wijzerplaat. Je ziet hierop een overzicht van recente terugblikken.
 • Via de Dynamische wijzerplaat. Je stelt dit in via de Watch-app op je iPhone. Tik op Wijzerplaten > Foto’s > Dynamisch.
 • Via de Foto’s-app (sinds watchOS 8). Zorg ervoor dat je terugblikken gesynchroniseerd worden. Deze worden als een mozaïek weergegeven.

Wil je een schermfoto van de Apple Watch maken? Ook dat kan! Je leest het in onze afzonderlijke tip.

Bekijk ook

Zo maak je screenshots op de Apple Watch

Wil je een screenshot van je Apple Watch maken, maar heb je geen idee hoe je zo'n schermafbeelding maakt en kunt delen met anderen? In dit artikel leggen we het uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch