Apple Watch foto's bekijken

Foto’s op je Apple Watch bekijken: zo werkt het

Wist je dat je foto's kunt bekijken op de Apple Watch? Je kunt favoriete foto's bekijken of zelf een album kiezen en je bepaalt ook hoeveel foto's je te zien krijgt. Er passen maximaal 500 foto's op.

Foto’s bekijken op de Apple Watch

Foto’s bekijk je natuurlijk het liefst op je iPhone of, nog beter, op je iPad of Apple TV. Hoe groter het scherm, hoe beter de foto’s tot hun recht komen. Maar soms kan het ook leuk zijn om foto’s op je Apple Watch te bekijken. Je denkt er misschien niet bij na, maar het kan gewoon! Zo werkt het.

Nieuwe Foto’s-app in watchOS 8

Vanaf watchOS 8 wordt de Foto’s-app op de Apple Watch een stukje nuttiger. In totaal bevat de app drie secties: terugblikken, uitgelichte foto’s en een extra album. Je kan nog steeds kiezen welke foto’s hier verschijnen, zoals je favorieten of je recent toegevoegde afbeeldingen.

De uitgelichte foto’s en terugblikken worden dagelijks gesynchroniseerd vanaf je iPhone. Je kunt dus iedere dag iets nieuws verwachten, maar net als op de iPhone zit er soms wat herhaling tussen. Bekijk je een terugblik, dan worden foto’s als een mozaïek getoond. Wil je een foto delen, dan biedt watchOS 8 eindelijk die optie. Je kunt met de nieuwe deelknop op foto’s kiezen om ze via iMessage of Mail te sturen. Voorheen moest je voor alle deelacties je iPhone gebruiken.

Ten slotte kun je nu portretfoto’s als wijzerplaat instellen. Deze foto’s geven een mooi 3D-effect in combinatie met de huidige tijd. Je kunt alle portretfoto’s van je iPhone hiervoor gebruiken. Meer weten over alle nieuwe watchOS 8 functies? Bekijk ons artikel!

Favoriete foto’s bekijken op de Apple Watch

Als je niets hebt ingesteld krijg je de map met favoriete foto’s te zien op de Apple Watch. Draai aan de Digital Crown voor in- en uitzoomen, veeg met je vinger op het scherm om te bladeren of tik op een foto om deze schermvullend te bekijken.

Foto's op Apple Watch

Heb je een foto schermvullend in beeld, dan kun je naar links en rechts vegen om te bladeren. Je kunt ook linksonder op de knop drukken om een foto als wijzerplaat in te stellen. Je kunt ook in de Foto’s-app op de iPhone heel gemakkelijk een nieuwe wijzerplaat maken door het deelmenu te openen en Maak wijzerplaat te kiezen. Verder is het mogelijk om Live Photos op de Apple Watch te zien.

Foto's op Apple Watch

Fotoalbum kiezen voor je Apple Watch

Wil je liever niet je favorieten zien, maar een ander fotoalbum, dan kan dat ook:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Blader naar Foto’s en tik op Foto’s uit album.
  3. Kies het album dat je wilt synchroniseren.

Foto's op Apple Watch instellen

Vanaf iOS 15 en watchOS 8 heb je hier veel meer opties. Je kan het synchroniseren van terugblikken en uitgelichte foto’s individueel in- of uitschakelen.

Maximum aantal foto’s instellen

Je bepaalt zelf hoeveel foto’s je op de Apple Watch wilt zien. Hoe meer foto’s, hoe drukker het mozaïek bij het opstarten van de app. Je kunt dit op twee manieren beperken: zet minder foto’s in het album waarmee je synchroniseert, of geef aan wat de fotolimiet is.

Het instellen van het maximale aantal foto’s doe je als volgt:

  1. Ga in de Watch-app op de iPhone naar Foto’s.
  2. Tik op Fotolimiet.
  3. Kies een waarde: 25, 100, 250 of 500.

Terugblik bekijken op je Apple Watch

Je kunt ook terugblikken op je Apple Watch bekijken. Dit kan op twee manieren:

  • Via de Siri-wijzerplaat. Je ziet hierop een overzicht van recente terugblikken.
  • Via de Dynamische wijzerplaat. Je stelt dit in via de Watch-app op je iPhone. Tik op Wijzerplaten > Foto’s > Dynamisch.
  • Via de Foto’s-app in watchOS 8. Zorg ervoor dat je terugblikken gesynchroniseerd worden. Deze worden als een mozaïek weergegeven.

Bij de wijzerplaten krijg je telkens wanneer je je pols optilt weer een andere foto uit je terugblikken te zien.

Apple Watch terugblikken

Wil je een schermfoto van de Apple Watch maken? Ook dat kan! Je leest het in onze afzonderlijke tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!