Schermafbeelding maken op de Apple Watch.

Zo maak je screenshots op de Apple Watch

Wil je een screenshot van je Apple Watch naar iemand doorsturen, maar heb je geen idee hoe je zo'n schermafbeelding maakt of waar je deze kunt bekijken? In dit artikel leggen we het uit.

Screenshot maken op de Apple Watch.
Wil je van een Apple Watch-app een screenshot maken, dan kun je dat eenvoudig doen. Door een combinatie van knoppen in te drukken, wordt het beeld van je huidige Apple Watch-scherm vastgelegd. Hierna kun je deze screenshots eenvoudig delen. In dit artikel lees je hoe je screenshots maakt op je Apple Watch.

Screenshot maken op de Apple Watch

Om een screenshot te maken op de Apple Watch, moet je deze functie eerst handmatig inschakelen via de instellingen. Dit doe je als volgt:

  1. Open op je gekoppelde iPhone de Watch-app.
  2. Ga naar Mijn Watch en tik op Algemeen.
  3. Scroll naar onderen zet de schakelaar bij Schakel schermfoto’s in aan.

Apple Watch screenshots inschakelen.

Als je deze knop aangezet hebt, is een screenshot maken op de Apple Watch vrij eenvoudig. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is om de Digital Crown en de zijknop tegelijkertijd in te drukken. Als dit lukt, licht het scherm kort op en wordt er een camera-geluidje afgespeeld.

Apple Watch-screenshots bekijken

Je gemaakte Apple Watch-screenshots vind je in de Foto’s-app op je iPhone in de speciale map waar ook al je andere screenshots te vinden zijn. Ga naar de Foto’s-app, tik op Albums en kies voor Schermfoto’s. Je Apple Watch-screenshots worden niet apart gesorteerd, maar staan tussen je iPhone- en iPad-schermafbeeldingen.

We hebben nog meer tips over het maken van screenshots op de Apple TV en het maken van screenshots op iPhone en iPad:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorieën Apple Watch, Basisfuncties
Onderwerpen apple watch, screenshot