FaceTime met portretten

Zo ben je goed in beeld met de portretmodus in FaceTime en andere apps

Ook in apps van derden
Met de portretmodus van FaceTime ben je goed in beeld tijdens videogesprekken. We leggen uit hoe je het gebruikt in FaceTime en andere videobel-apps!

Mooier beeld in FaceTime met portretmodus

Veel mensen kennen de portretmodus van de iPhone camera wel, maar wist je dat het ook gebruikt kan worden in FaceTime? Zo ben je mooier in beeld en is er eventueel ook minder afleiding als er achter je van alles gebeurt. Het werkt niet met alle iPhones, maar daar leggen we verderop over uit.

Deze apparaten ondersteunen FaceTime portretmodus

Om de achtergrond te vervagen tijdens videogesprekken, heb je twee dingen nodig. Allereerst moet je iOS 15 op je toestel hebben staan. De functie werd in deze software-versie toegevoegd. Helaas betekent dat niet dat elk Apple-apparaat met de nieuwste update deze feature ondersteunt. Een A12 Bionic-chip is de tweede vereiste om deze functie te gebruiken. Dat betekent dat je een iPhone XS of nieuwer nodig hebt. Ook je iPad heeft een A12-chip of nieuwer nodig.

De persoon waarmee je belt, hoeft niet per se iOS 15 of minimaal een iPhone XS te hebben. Al het rekenwerk wordt immers door jouw iPhone gedaan. De ontvanger hoeft alleen het beeld te downloaden.

Portretmodus in FaceTime

Tijd om je achtergrond te vervagen en de portretmodus te activeren? Volg deze stappen:

  1. Open FaceTime en start een FaceTime-gesprek.
  2. Tik vervolgens het videobeeld van jezelf in de hoek rechtsonder.
  3. Het beeld wordt dan groter, zodat je op de knop linksboven kunt tikken. Tik op het symbooltje met het poppetje en de portretmodus voor FaceTime staat aan.
  4. Om terug te gaan naar het gesprek, tik je op de diagonale pijltjes in de hoek rechtsboven van het videobeeld.

Portretmodus in FaceTime

Wie weet wordt het in de toekomst mogelijk om zelf een achtergrond te kiezen, zodat je je tijdens gesprekken op een zonnig strand of in de bergen kunt begeven. Voorlopig heb je hier nog andere apps zoals Zoom voor nodig.

Portretmodus tijdens videobellen met andere apps

Deze functie kun je ook gebruiken in apps van andere ontwikkelaars die dit normaalgesproken niet ondersteunen. Zo kun je in WhatsApp of Instagram je achtergrond ook vervagen. Hoe je dit doet, lees je hieronder.

  1. Op de app waarmee je wil videobellen en start een gesprek.
  2. Open tijdens het gesprek het BedieningspaneelOp iPhones met Face ID veeg je van rechtsboven naar beneden, op iPhones met Touch ID van onder naar boven.
  3. Druk in het Bedieningspaneel op de knop Video effecten.
  4. Tik vervolgens op Portret. De knop wordt dan blauw en de functie staat aan. Ga terug naar het gesprek door het Bedieningspaneel af te sluiten.

derde-partij-portrait-mode-videobellen

Deze manier is misschien wat omslachtiger dan gewoon op een knopje drukken, maar het is super handig dat deze functie ook bij niet-Apple-apps te gebruiken is!