CarPlay in iOS 14.

Zo pas je de wallpaper in CarPlay aan in iOS 14

Kies je eigen achtergrond

Je kan in iOS 14 in CarPlay een achtergrond instellen. Je kan kiezen uit diverse CarPlay wallpapers, die gebaseerd zijn op de achtergronden van iOS 14.

CarPlay had voorheen enkel een zwarte achtergrond, maar sinds iOS 13 kun je ook de CarPlay-weergave aanpassen naar een lichte achtergrond. In iOS 14 geeft Apple je nog meer keuze, want dan kan je een CarPlay-wallpaper instellen. We laten je zien welke wallpapers er zijn en hoe je dit instelt.

CarPlay wallpaper instellen

De achtergrond die je vanaf iOS 14 in CarPlay ziet, staat los die van je iPhone. Je kan op je iPhone en op je autoscherm dus een aparte achtergrond kiezen. De wallpaper in CarPlay zie je zowel terug op het beginscherm als in het CarPlay Dashboard.

Je past de wallpaper als volgt aan:

  1. Verbind je iPhone met je CarPlay-systeem.
  2. Open op je CarPlay-scherm de Instellingen-app.
  3. Tik op Achtergrond

CarPlay wallpaper instellen.

  1. Kies één van de beschikbare wallpapers.
  2. Je ziet nu een preview hoe dit er op jouw scherm uit ziet. Tik op Stel in om de wallpaper in te stellen of op Annuleer om een andere te kiezen.

CarPlay-wallpaper preview bekijken.

Apple biedt voor CarPlay in totaal vijf verschillende gekleurde achtergronden. Dat zijn dezelfde iOS 14 wallpapers als op je iPhone, plus nog twee extra versies in rood en grijs/bruin. Van elke wallpaper is een versie beschikbaar in zowel lichte als donkere weergave.

CarPlay-achtergrond kiezen.

Daarnaast is er nog een kopje met vaste kleuren. Daar vind je een optie voor een zwarte achtergrond of de wallpaper in wit en grijs, afhankelijk van je CarPlay-weergave. Bij de eerste zwarte optie heb je altijd een zwarte achtergrond, ook als je de CarPlay-weergave op licht ingesteld hebt.

Meer over iOS 14
iOS 14 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 14, bekijk dan de belangrijkste functies van iOS 14. Benieuwd naar de kleine ontdekkingen van iOS 14, dan hebben we ook daar een overzicht van. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 14, dan vind je in ons artikel het antwoord. De meest recente versie van iOS 14 is iOS 14.4.2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2020
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen carplay, iOS 14
Software iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14