Twitter-banner

Hoe je gemakkelijk je Twitter-geschiedenis kan verwijderen en archiveren

Spijt van je tweets?

In het verleden wel eens onhandige berichten op Twitter geplaatst? Geen zorgen, dat hebben we allemaal. Het verwijderen is heel makkelijk.

Twitter-berichten verwijderen

Het is de laatste tijd een aantal keren gebeurd dat iemand in opspraak is gekomen door oude berichten op Twitter. Meest recentelijk werd James Gunn, beoogd regisseur van Marvel-film Guardians of the Galaxy Vol. 3, ontslagen om berichten die hij tien jaar eerder op Twitter plaatste. Dat risico lopen wel meer mensen en dus zetten wij in deze tip de manieren op een rij waarop je Twitter-berichten kan verwijderen.

Twitter biedt zelf geen optie om je oude berichten te verwijderen. Gelukkig spelen anderen daarop in en zijn er een aantal manieren beschikbaar om alsnog je Twitter-berichten te verwijderen. Sommige zijn gratis, andere niet. Vandaag zetten we de belangrijkste opties op een rij en vertellen we je hoe je al je Twitter-berichten kan archiveren.

Tweets verwijderen

Er is een aantal opties om Tweets te verwijderen. De populairste dienst is zonder twijfel TweetDelete. Deze is gratis en stelt je ertoe in staat je 3.200 meest recente berichten te verwijderen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de dienst automatisch berichten van een bepaalde leeftijd te laten verwijderen.

Ook TwitWipe is gratis en doet ongeveer hetzelfde, maar is ingewikkelder in gebruik en toont vrij veel advertenties. De beste gratis dienst is wat ons betreft dan ook TweetDelete. Later in dit artikel leggen we je uit hoe je die kan gebruiken.

Dan zijn er nog twee betaalde diensten, TweetDeleter en TweetEraser. De eerste is een abonnementsdienst die je maximaal 3.000 berichten per dag laat verwijderen en je ertoe in staat stelt automatisch Tweets van een bepaalde leeftijd te verwijderen. TweetDeleter kost 5,99 dollar per maand. Betaal je 8,99 dollar per maand, kan je ook een archief laten samenstellen van al je berichten.

TweetEraser kost 6,99 dollar voor dertig dagen toegang en stelt je ertoe in staat om je Twitter-archief te importeren en verwijderen. Helaas beschikt deze optie niet over een interval waarbij met regelmaat berichten worden verwijderd. Doordat de mogelijkheden van TweetDelete overeenkomen met die van de betaalde diensten, zullen we ons op de gratis dienst focussen. Waarom zou je immers voor iets betalen als het net zo goed gratis kan?

Twitter-berichten archiveren

Voordat je de vrij rigoureuze stap neemt om al je Tweets te verwijderen, moet je even overwegen of je ze wil archiveren. Als je een dienst als TweetDeleter of TweetEraser afsluit, kan je daar een archief laten maken.

Wat je ook kan doen, is Twitter zelf een archief laten maken en dat op je computer of bijvoorbeeld op een externe harde schijf bewaren.

Zo kun je bij Twitter een archief van tweets opvragen:

  1. Ga naar je profiel en klik op Instellingen en privacy.
  2. Links in het menu staat vervolgens de optie Je Twitter-gegevens.
  3. Vul je wachtwoord in en klik op Ga verder.
  4. Helemaal onderin de pagina staat de optie Je Twitter-gegevens downloaden.
  5. Klik op Je gegevens opvragen.
  6. Het duurt dan een tijdje, maar na een paar minuten krijg je een e-mail met link. Klik op die link en je komt op een speciale pagina terecht waar je de gegevens kan downloaden. Die pagina ziet er als volgt uit:

Twitter archief

Goed, nu heb je een archief aangemaakt en als het goed is gedownload. Dat is een zip-bestand dat je gewoon uit kan pakken en door je geschiedenis surfen. Klaar met nieuwsgierig door de vele berichten die je verzonden hebt scrollen? Dan kunnen we door naar de volgende stap.

Je Twitter-geschiedenis wissen

TweetDelete is zo’n beetje de meest gebruikte en gebruiksvriendelijke dienst die er is voor Twitter en daarom leggen we uit hoe je deze gratis dienst kan gebruiken. Je surft – uiteraard – naar de site, en daar kan je inloggen door op de grote groene knop te klikken. Als je ingelogd bent, moet je TweetDelete toestemming geven om toegang te krijgen tot je Twitter-geschiedenis. Als je dat eenmaal gedaan hebt, verschijnt onderstaande in beeld:

Tweet Delete

Om de een of andere reden kan Tweet Delete slechts 3.200 Tweets per keer verwijderen. Volgens de dienst zelf komt dat door de manier waarop Twitter in elkaar steekt. Het zou ook niet makkelijk zijn voor je volgers om verder dan die voorgaande 3.200 berichten terug te scrollen. Heb je tienduizend Tweets geplaatst, dan verwijdert de software 6.800 berichten niet. Om die alsnog te verwijderen, moet je TweetDelete gewoon een aantal keren activeren, tot je complete berichtgeschiedenis verwijderd is.

Voordat je op ‘Activate TweetDelete’ klikt, dien je ook even te overwegen of je wil dat de dienst een bericht op je feed plaatst, en of je het Twitter-account van de dienst wil volgen. Voor de gratis dienst is het natuurlijk een handige manier om zichzelf bekender te maken, maar uiteindelijk kunnen je vrienden het zien als een soort spam. Zelf zouden we er dan ook voor kiezen om de vinkjes hier weg te halen. Klik als je hier een keuze over hebt gemaakt, op de groene knop. Het verwijderen van berichten neemt enige tijd in beslag, dus heb even geduld.

Zodra je hiermee klaar bent en al je berichten verwijderd hebt, kan je overwegen om automatisch berichten te laten verwijderen. Daarbij kan je kiezen om berichten van bijvoorbeeld een jaar oud standaard te laten verwijderen, of van drie maanden of een half jaar. Mocht je op een later moment toch geen timer meer willen, kan je opnieuw inloggen op TweetDelete en de functie weer uitschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Categorie Apps
Onderwerp twitter
Software iOS