Autoplay in Apple Music: dit heb je eraan en zo activeer je het

Straks ook op de Mac
Autoplay is een handige functie voor Apple Music vanaf iOS 14. Je hoeft hiermee nooit meer zelf de volgende nummers uit te zoeken. Eén nummer afspelen en klaar: zo werkt het.

Autoplay in Apple Music

Wanneer je autoplay gebruikt in Apple Music hoef je slechts één nummer af te spelen en de rest gebeurt vanzelf. Apple Music weet welke muziek erbij past zodat je binnen dezelfde genres blijft. Het heeft wat weg van de functie voor het maken van radiostations, maar er zijn ook verschillen. Lees hier alles over autoplay in Apple Music en hoe je dit gebruikt.

Radio en autoplay in Apple Music: dit is het verschil

Je kunt al jaren van een nummer een eigen radiostation maken. Apple Music zoekt hier vervolgens muziek bij en zal hiermee doorgaan tot je de muziek stopt. Als je het zo bekijkt is autoplay weinig vernieuwend, maar het ligt iets gecompliceerder.

Om een radiostation te luisteren moet je per keer dat je muziek luistert zelf een station aanmaken. Ook verschijnt ieder station in je recent afgespeelde muziek op het ‘Luister nu’-tabblad, waardoor die geschiedenis er een beetje gek uit ziet. Met autoplay zet je de optie één keer aan en je hebt er geen omkijken meer naar. Je recent afgespeelde muziek laat niet allerlei willekeurige zelfgemaakte radiostations zien en bovendien kun je verder in de aankomende nummers kijken.

Autoplay instellen: zo doe je dat

Heb je een iPhone met iOS 14 of iPad met iPadOS 14, dan is het instellen van autoplay erg simpel. Gebruik je een HomePod, dan moet die ook zijn bijgewerkt naar iOS 14. Autoplay op Apple Music staat standaard uitgeschakeld, maar eenmaal ingeschakeld blijft het ook zo. Uiteraard kun je het wel zelf weer uitschakelen. Vanaf macOS Big Sur 11.3 vind je de Autoplay-functie ook in de Muziek-app op de Mac.

iPhone en iPad

Autoplay op Apple Music werkt hetzelfde op de iPhone en iPad. Volg deze stappen om autoplay te activeren:

  1. Open de Muziek-app en speel een nummer af.
  2. Tik rechtsonder op de drie streepjes.
  3. Selecteer rechtsboven het oneindigheidssymbool (officieel ‘lemniscaat’).

Autoplay Apple Music

Als het knopje wit is, staat autoplay aan. Je hoeft verder niets te doen. Heb je een nummer wat je zelf graag wil horen, dan kun je die nog gewoon toevoegen. Op de bovenstaande afbeelding zie je drie nummers die handmatig zijn toegevoegd aan de Volgende-lijst. Als de nummers zijn afgelopen neemt autoplay het weer over als jouw persoonlijke DJ.

Mac

Op de Mac activeer je Autoplay vanaf macOS Big Sur 11.3 als volgt:

  1. Open de Muziek-app en speel een nummer af.
  2. Klik rechtsboven op de knop met de drie streepjes.
  3. In de wachtlijst zie je de knop met het oneindigheidssymbool. Klik hierop.

Gebruik je CarPlay? Dan staat de autoplay knop prominent in beeld onder de voortgang in het liedje. Hiervoor moet je de Muziek-app in CarPlay openen. Wil je weten wat er nog meer nieuw is voor de Muziek-app in iOS 14? Bekijk dan ons artikel!

Bekijk ook

Deze vernieuwingen vind je in Apple Music en de Muziek-app in iOS 14

Apple Music heeft in iOS 14 en iPadOS 14 enkele nieuwe functies en veranderingen gekregen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste vernieuwingen. Gebruikte jij ze al?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!