apple id account itunes

Belangrijk: bewaar de herstelcode van je Apple ID

Het is je laatste redmiddel als je de controle over je Apple ID kwijtraakt: de herstelcode. Waar vind je hem en hoe kun je hem het beste bewaren? We vertellen het in deze tip.

apple id account itunesJe kunt een Apple ID beveiligen met een wachtwoord en tweestaps-verificatie, maar zelfs dan bestaat er een kans dat je toegang tot je account kwijtraakt. Het is daarom van essentieel belang dat je een herstelcode (recovery key) voor je Apple ID paraat houdt. Waar je deze code vindt en hoe je hem het beste bewaart lees je in deze tip.

Wat is een Apple ID herstelcode?

Herstelcode Apple IDDe herstelcode van je Apple ID is een laatste redmiddel wanneer je niet langer je account kunt binnenkomen. Probeer je op de iForgot-website je kwijtgeraakte gebruikersnaam of wachtwoord te achterhalen, dan zal Apple je vragen om deze code. Apple is er op deze manier zeker van dat jij het echt bent. De herstelcode is ook vereist als je gebruikmaakt van tweestaps-verificatie en je gebruikte apparaten niet tot je beschikking hebt.

Het bewaren van je herstelcode kan van essentieel belang zijn, ontdekte TheNextWeb-redacteur Owen Williams eerder. Iemand hackte zijn account, waardoor hij niet langer kon inloggen. Het was voor hem echter niet mogelijk om zonder herstelcode terug zijn account binnen te komen.

Lees ook: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Waar vind ik de herstelcode?

Je kunt een herstelcode genereren op de Apple ID-website. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar appleid.apple.com.
  2. Druk op Beheer uw Apple ID en log in met je accountinformatie.
  3. Ga naar Wachtwoord en beveiliging en druk op Vervang verloren herstelcode.

Heb je al eerder een herstelcode voor je Apple ID gemaakt? Dan zal deze worden gedeactiveerd bij het maken van een nieuwe versie.

Waar bewaar ik de herstelcode?

Je moet de herstelcode voor een Apple ID bewaren op een veilige plek. Je kunt hem bijvoorbeeld opslaan in een versleutelde wachtwoorden-app zoals 1Password, al raadt Apple af om hem digitaal op te bergen. Wil je echt zeker zijn van je veiligheid, dan kun je de code opschrijven en hem bij je andere papieren documenten bewaren. Dan weet je zeker dat niemand bij je herstelcode kan, tenzij ze bij je thuis inbreken. Je kunt het document ook stoppen in een lade met slot.

Lees ook: iCulture adviseert: veilig wachtwoorden beheren op iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie iTunes
Onderwerpen apple id, beveiliging