Apple ID inloggen

Beveiligingsvragen van Apple ID vergeten? Dit moet je doen

Ben je de beveiligingsvragen vergeten van je Apple ID, dan kun je nog steeds toegang krijgen tot je account. Deze tip geeft antwoord op vragen als: wat moet je doen als je de antwoorden op de iTunes beveiligingsvragen bent vergeten? En wat moet je doen als je zowel je wachtwoord als je beveiligingsvragen kwijt bent?

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Omdat vrijwel 100% van de Apple-gebruikers al is overgestapt op de veel veiliger variant tweefactorauthenticatie hebben we deze tip gearchiveerd.

Antwoord op de iTunes beveiligingsvragen kwijt?

Je Apple ID moet je goed beveiligen, want als een kwaadwillende toegang heeft kan die persoon zomaar door je foto’s en andere privégegevens neuzen. Maar wat moet je doen als je de antwoorden op de beveiligingsvragen vergeten bent? Hoe krijg je alsnog toegang tot je account? We leggen het hieronder uit!


Wachtwoord Apple ID vergeten?
Voor alle instellingen van je Apple ID kun je terecht op de Apple ID-pagina. Je kunt daar ook het wachtwoord wijzigen en de beveiligingsvragen veranderen. Ben je je Apple ID-wachtwoord kwijt, dan kun je via de pagina iForgot opnieuw je wachtwoord instellen. Je hebt nu drie opties: opnieuw instellen via e-mail, het beantwoorden van de beveiligingsvragen en het gebruik van een herstelcode.

Wachtwoord Apple ID vergeten.

Bij resetten via e-mail ontvang je instructies hoe je je wachtwoord kunt resetten. Heb je geen toegang tot je e-mail, dan kan de methode met de beveiligingsvragen het snelst zijn. Apple stelt een aantal vragen waarop alleen jij het antwoord weet en geeft je daarna de mogelijkheid om je wachtwoord te resetten. Hiervoor is geen telefonisch contact met Apple nodig. Je regelt alles online. Als je ook die vragen vergeten bent, dan kun je de herstelcode krijgen die je bij het instellen van je Apple ID ontving.

Meer info lees je in onze artikelen over het instellen en wijzigen van de beveiligingsvragen en als je je Apple ID-wachtwoord vergeten bent.

Bekijk ook

Beveiligingsvragen instellen en wijzigen voor Apple ID

Met de beveiligingsvragen kun je je Apple ID beveiligen tegen indringers. Deze tip geeft antwoord op vragen als: Wat zijn de iTunes beveiligingsvragen? Hoe kan ik de antwoorden opnieuw instellen? En is het eigenlijk wel veilig?
Bekijk ook

Apple ID wachtwoord vergeten? Zo krijg je weer toegang tot je account

Wil je inloggen met je Apple ID maar ben je je Apple ID-wachtwoord vergeten? Geen paniek, want er zijn nog genoeg mogelijkheden om je wachtwoord te herstellen. In deze tip lees je hoe je je Apple ID wachtwoord terugkrijgt.

Antwoorden op beveiligingsvragen vergeten?

Ben je alleen de antwoorden op je beveiligingsvragen kwijt en weet je wel je wachtwoord nog, dan kun je dat gemakkelijk oplossen. Ga naar Apple’s iForgot-pagina, log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Kies de optie Ik moet mijn beveiligingsvragen opnieuw instellen. Je kunt daarna de vragen en antwoorden wijzigen.

Beveiligingsvragen Apple ID vergeten.

Antwoorden op beveiligingsvragen én wachtwoord kwijt?

Heb je geen toegang tot je e-mail, weet je je wachtwoord niet, heb je geen herstelcode meer en ben je óók alle antwoorden op de beveiligingsvragen kwijt, dan moet er wel sprake zijn van flink geheugenverlies. In dat geval moet je Apple Support bellen en aangeven dat je je wachtwoord en beveiligingsvragen wilt herstellen maar géén toegang hebt tot de resetlink. Je zult dan met iemand van Tech Support worden doorverbonden, die je vervolgens zal doorverwijzen naar Apple Security. Dit is een derdelijns helpdesk, die je niet rechtstreeks kunt bellen.

Bekijk ook

Zo neem je contact op met Apple Support

Heb je een probleem met een Apple-product, dan kun je op verschillende plekken terecht om het probleem op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je contact opneemt met Apple Support, de klantenservice en de helpdesk.

Beveiligingsvragen resetten

Apple Security zal je op basis van persoonlijke informatie proberen te identificeren. Dat doen ze op basis van je naam, de serienummers van de toestellen die op je Apple ID geregistreerd staan, ordernummers van eerdere aankopen, e-mailadressen, woonadressen, creditcardgegevens en dergelijke. Verder moet je het antwoord weten op de volgende vragen: geboortedatum, factuuradres van het account en telefoonnummer van het account.

Als Apple Security ervan overtuigd is dat jij werkelijk de genoemde persoon bent, zullen ze de beveiligingsvragen resetten. Je krijgt daarna weer toegang tot je Apple ID en kunt inloggen.

Hoewel beveiligingsvragen een eerste barriere vormen tegen kwaadwillenden, kun je beter overstappen naar tweefactorauthenticatie. Dit is de nieuwste beveiligingsmethode voor je Apple ID. Je hebt daardoor geen beveiligingsvragen meer nodig. Een vertrouwd apparaat of telefoonnummer is voldoende.

Bekijk ook

Tweefactorauthenticatie voor Apple ID en iCloud: zo werkt het op iOS en macOS

Tweefactorauthenticatie is een beveiligingsmethode voor je Apple ID en iCloud-account. Dankzij deze functie is er een extra stap vereist zodra er ingelogd wordt met jouw Apple ID. In dit artikel lees je er alles over.

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes