WhatsApp in chat bewaren

WhatsApp laat je verdwijnende berichten toch bewaren

Maar alleen als de verzender het ermee eens is
WhatsApp kondigt vandaag iets nieuws aan: met 'In chat bewaren' kun je een bericht dat normaal zou verdwijnen, toch opslaan. Het mag alleen als de verzender er akkoord mee gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp in chat bewaren

Bij de verdwijnende berichten in WhatsApp is er sprake van een vervaldatum. Na verloop van tijd verdwijnt het bericht voor alle deelnemers aan het gesprek. Je kunt zelf kiezen of de timer op 24 uur, 7 dagen of 90 dagen staat. Wil je toch een dergelijk bericht langer bewaren, dan kan dat nu met toestemming van de verzender. Hiervoor druk je wat langer op een bericht op het te bewaren. Er wordt dan een melding naar de andere persoon gestuurd.


De verzender krijgt de volgende melding te zien: “Iemand heeft uw bericht behouden om het te bewaren” en kan vervolgens toestemming geven of weigeren. Het kan handig zijn bij berichten die je aanvankelijk niet belangrijk vond, maar die op een later moment toch nog wel nut zouden kunnen hebben. Een voorbeeld staat hieronder.

WhatsApp In chat bewaren

Als een bericht mag worden opgeslagen verschijnt er een bookmark-icoon om aan te geven dat het terug te vinden is in de map met bewaarde berichten, waar ze per chat zijn geordend.

Deze functie wordt in de komende weken wereldwijd uitgerold, dus als je het nog niet kunt gebruiken zul je nog even geduld moeten hebben. Als de verzender besluit dat het bericht niet mag worden opgeslagen door anderen, dan is dit definitief. Je kan dit niet meer terugdraaien en het bericht wordt gewist als de timer voorbij is. Een screenshot kan wel en je krijgt daar als verzender geen melding van. Volgens WhatsApp blijft de zender altijd de controle houden, maar dat is natuurlijk relatief. Meer over WhatsApp-berichten met vervaldatum lees je in onze tip.

Bekijk ook

WhatsApp verdwijnende berichten instellen: zo werkt het

WhatsApp heeft verdwijnende berichten. Daarmee zorg je ervoor dat berichten automatisch gewist worden. Je kan dit per chat inschakelen en in deze tip lees je hoe de WhatsApp verdwijnende berichten werken.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.