WhatsApp groepsgesprek.

WhatsApp laat je nu je eigen chatberichten bewerken

Tikfoutje gemaakt of is je bericht nog niet af? WhatsApp heeft de mogelijkheid om je WhatsApp-berichten te bewerken geïntroduceerd. Het was al mogelijk om complete berichten te verwijderen, maar de bewerkoptie is een stuk subtieler.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 22 mei 2023: WhatsApp heeft de bewerkfunctie nu officieel aangekondigd. De bewerkfunctie wordt vanaf nu uitgerold in de meest recente versie van WhatsApp voor iPhone en Android. In onze tip lees je hoe je een WhatsApp-bericht kunt bewerken.

Bekijk ook

Verstuurde berichten bewerken in WhatsApp: zo werkt het (binnenkort)

Tikfoutje gemaakt? WhatsApp laat je berichten bewerken. Het aanpassen van een WhatsApp bericht helpt je een om verkeerd verstuurde berichten te corrigeren, bijvoorbeeld als blijkt dat je bericht na het versturen toch verkeerd gelezen kan worden of om een simpel tikfoutje te wijzigen.

Hieronder volgt het oorspronkelijke artikel van 1 juni 2022
Je herkent het misschien wel: je stuurt een WhatsApp-bericht en je komt er net te laat achter dat er een beschamende spelfout in zit. Of je drukt net te vroeg op versturen, terwijl je bericht nog helemaal niet af is. Binnenkort is daar wat aan te doen, zo ontdekte WABetaInfo. Het is een zeer welkome nieuwe functie voor WhatsApp, die sommige andere chatapps al langer bieden.

‘WhatsApp berichten bewerken binnenkort mogelijk’

Een bewerkfunctie werd vijf jaar geleden al gespot door WABetaInfo, maar kort daarna leek het erop dat WhatsApp toch niet meer verder ging met de ontwikkeling ervan. Nu is de draad weer opgepakt en de bron deelt zelfs screenshots van een beta waarin de functie te zien is. Door een bericht ingedrukt te houden, verschijnt er bij de opties een nieuwe bewerkknop. Je komt dan in de bewerkmodus, waarin je eerder verstuurde bericht opnieuw in het tekstveld staat. Daar kun je het bericht wijzigen en aanvullen en opnieuw versturen.

WhatsApp bericht bewerken in beta van Android-versie.
Screenshot afkomstig uit Android-beta, maar de functie komt ook naar iOS en computer.

De bron merkt op dat er waarschijnlijk geen complete bewerkgeschiedenis per bericht bijgehouden wordt, waardoor je als ontvanger en verzender alleen het uiteindelijke bewerkte bericht kan zien. Hoewel er nog geen bewijs is, lijkt het wel logisch dat bewerkte berichten als zodanig gemarkeerd worden. Dat is bij bijvoorbeeld Facebook al het geval. Zo zie je als ontvanger dat een bericht bewerkt is.

Andere details zijn nu ook nog niet bekend. Zo weet WABetaInfo nog niet of er een tijdslimiet zit aan het bewerken van een bericht. Het is al mogelijk om een compleet WhatsApp-bericht te verwijderen voor iedereen en daar geldt ook een bepaalde tijdslimiet voor. De verwijderfunctie komt vooral van pas als je een bericht naar de verkeerde persoon gestuurd hebt, maar wordt nu ook vaak gebruikt om een fout te corrigeren door het bericht opnieuw te maken. Met een bewerkfunctie is dat niet meer nodig.

Bekijk ook

Foutje gemaakt? Zo verwijder je WhatsApp-berichten voor iedereen

Heb je per ongeluk een WhatsApp-bericht naar de verkeerde persoon gestuurd? Je kunt een WhatsApp-bericht terugtrekken. In deze tip lees je hoe je een WhatsApp-bericht voor iedereen verwijdert.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 22 mei: Artikel bijgewerkt na de aankondiging en release van de functie.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.