Voicememo Dictafoon-app exporteren

Gesproken memo’s van de iPhone exporteren en delen met anderen

Maak je regelmatig voicememo's met de Dictafoon-app? Deze tip legt uit hoe je voicememo's kunt exporteren en delen met anderen via AirDrop, iTunes of andere apps.

Voicememo’s exporteren en delen

Gebruik je de Dictafoon-app van je iPhone regelmatig om voicememo’s in te spreken? Dan wil je die gesproken memo’s misschien op een later moment van je iPhone halen of exporteren. In deze tip laten we zien hoe je dat het beste kunt doen. In iOS 12 voegt Apple de mogelijkheid toe om gesproken memo’s te synchroniseren met iCloud en dan wordt het nog makkelijk om te zorgen dat je memo’s op al je apparaten beschikbaar zijn. Bovendien zal de Dictafoon-app ook op de iPad en Mac beschikbaar komen.


Voicememo Dictafoon-app exporteren

Gesproken memo’s exporteren

Gesproken memo’s zijn audiobestanden die je met de Dictafoon-app op de iPhone hebt gemaakt. Je kunt ze op twee manieren van de iPhone halen. We bespreken hieronder het delen van voicememo’s vanuit de Dictafoon-app en het binnenhalen van voicememo’s via iTunes.

Voicememo’s delen met anderen

Het delen van gesproken memo’s is heel eenvoudig. Je kunt ze bijvoorbeeld via iMessage en e-mail versturen naar jezelf of naar vrienden. Ook kun je ze vanuit de Dictafoon-app delen naar andere apps.

Zo werkt het:

  1. Start de Dictafoon-app op je iPhone of iPod touch.
  2. Tik op de opname die je wilt delen. Er verschijnt nu een deelknop linksonder in het scherm (een blauw vierkantje met omhoog wijzende pijl). Tik erop.
  3. Kies de app of methode waarmee je de gesproken memo wilt delen, bijvoorbeeld e-mail.
  4. Het bestand wordt nu als bijlage meegestuurd met een e-mailbericht en heeft de extensie .m4a.

Dictafoon: gesproken memo's exporteren

Ook kun je de tekst bijvoorbeeld opslaan in een notitie, op Twitter delen of in Evernote bewaren. Dit is afhankelijk van de apps die op jouw iPhone staan en van de diensten die je zoal gebruikt. Je kunt je gesproken memo ook delen via AirDrop.

Voicememo's delen en exporteren vanuit Dictafoon-app

Gesproken memo’s overzetten via iTunes

Je kunt alle gesproken memo’s synchroniseren met iTunes, zodra je je iPhone aansluit op de computer. Dat is verreweg de gemakkelijkste manier, omdat je na één keer instellen niets meer hoeft te doen.

De memo’s verschijnen als geluidsbestanden in iTunes, waar je ze eindeloos kunt afspelen maar niet bewerken. Dit is overigens alleen interessant voor mensen die altijd met iTunes synchroniseren.

Zo werkt het:

  1. Sluit de iPhone aan op de computer en start iTunes.
  2. Klik op het iPhone-symbooltje dat verschijnt zodra je een iPhone hebt gekoppeld. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, moet je op de iPhone altijd eerst even bevestigen dat je deze computer vertrouwt.
  3. Klik links in de navigatiebalk op Muziek.
  4. Onder Synchroniseer Muziek zet je een vinkje bij Inclusief gesproken memo’s.
  5. Krijg je een melding dat de inhoud van je iPhone zal worden overschreven? Ga dan niet akkoord maar maak eerst een backup van je voicememo’s in de Bestanden-app op iCloud, Dropbox of een andere online opslagdienst.
  6. Klik op Pas toe om de instelling op te slaan. Alle gesproken notities van de iPhone worden nu voortaan gesynchroniseerd met iTunes, telkens wanneer je je toestel aansluit of draadloos synchroniseert.

Voicememos synchroniseren met iTunes

Overigens wil het nog wel eens voorkomen dat de gesproken memo’s niet goed met iTunes synchroniseren, waardoor de voicememo simpelweg niet in iTunes verschijnt. Mocht je last hebben van dit probleem, dan kun je dit proberen op te lossen door de gesproken memo op je iPhone een andere naam te geven en de iPhone opnieuw te synchroniseren met iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!