WhatsApp optimaliseren.

WhatsApp bevestigt: Chatapp op meerdere apparaten te gebruiken, release binnenkort

WhatsApp heeft bevestigd dat de chatapp straks op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken is. De support voor multi-device voor WhatsApp is een langverwachte functie. De release voor de publieke beta staat gepland over een paar maanden.

Al sinds de start is WhatsApp te installeren op één apparaat. Sinds een aantal jaren kun je wel chatten via je computer met WhatsApp Desktop, maar daarvoor staat je Mac of pc in verbinding met je iPhone. Al jaren gaan er geruchten en zijn er aanwijzingen dat WhatsApp van plan is om multi-device te ondersteunen, maar tot een bevestiging kwam het eerder nooit. Tot nu, want in een gesprek met WABetaInfo bevestigen Will Cathcart (hoofd WhatsApp bij Facebook) en Mark Zuckerberg dat de release van meerdere apparaten voor WhatsApp op komst is.

Bevestigd: WhatsApp straks op meerdere apparaten te gebruiken

Door de komst van meerdere apparaten voor WhatsApp, heb je geen actieve internetverbinding meer nodig op het hoofdtoestel zoals nu nog het geval is. Volgens Mark Zuckerberg was het een “grote technische uitdaging om alle berichten en content synchroon te houden tussen je apparaten, zelfs als de batterij van je telefoon leeg is”. Alle berichten blijven via end-to-end-encryptie versleuteld, zo beweert WhatsApp.

Hoewel we nog niet precies weten wanneer de publieke release van meerdere apparaten voor WhatsApp gepland is, laat Will Cathcart wel weten dat de publieke beta over twee maanden beschikbaar is. Meestal heeft WhatsApp daarna niet heel veel extra tijd meer nodig om nieuwe functies uit te rollen als deze eenmaal in de publieke beta beschikbaar zijn.

“We willen de iPad graag ondersteunen”
Of hiermee ook WhatsApp naar de iPad komt, is nog niet helemaal duidelijk. Op de vraag of WhatsApp een iPad-versie gaat ondersteunen, zegt Cathcart dat ze “WhatsApp op iPad graag ondersteunen” en dat de ondersteuning voor multi-device dit soort apparaten mogelijk maakt. Maar of er ook actief aan gewerkt wordt en of die versie er ook echt komt, laat WhatsApp in het midden. Cathcart bevestigt wel dat je in totaal vier apparaten kan linken aan je account.

Andere functies die nu bevestigd zijn en binnenkort uitgerold worden, zijn een uitgebreidere verdwijnende berichten-functie en automatisch verdwijnende foto’s in WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2021, 10:47
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.