Melding van WhatsApp met een foto.

WhatsApp laat je nu automatisch verdwijnende foto’s versturen

Foetsie na eenmalig openen van de foto
WhatsApp heeft een nieuwe functie waarbij foto's automatisch vernietigd worden zodra je ze bekeken hebt. Je kan dit per foto apart instellen.

Sinds eind 2020 kun je in WhatsApp verdwijnende berichten instellen. Daarmee zorg je ervoor dat alle berichten die je stuurt na zeven dagen gewist worden. Een nadeel van deze functie is dat je niet zelf in de hand hebt hoe lang de berichten beschikbaar blijven, want de periode van zeven dagen is niet te wijzigen. Voor foto’s heeft WhatsApp nu een aparte soortgelijke functie geïntroduceerd. Per foto die je via WhatsApp stuurt kan je aangeven dat deze automatisch verdwijnt nadat deze een keer bekeken is.

WhatsApp foto’s verdwijnen na eenmalig openen

De functie werd eerder al ontdekt door WABetaInfo, maar is nu officieel aangekondigd door WhatsApp zelf. In de nieuwe functie kun je bij het versturen van een foto op een knop drukken waardoor de foto alleen zichtbaar is als je deze in de chat opent. Een melding geeft aan dat de foto weer verdwijnt zodra je hem afsluit.

WhatsApp-foto eenmalig bekijken.

In de functie heeft geen detectie voor het maken van screenshots ingebouwd. Door een screenshot van de foto te maken, kun je hem daardoor alsnog vastleggen en langer bewaren. Hou daar dus ook rekening mee bij het gebruik van de functie. Het is niet mogelijk om deze zelf-vernietigende foto’s te exporteren van WhatsApp naar een andere app, bijvoorbeeld de Foto’s-app.

Je gebruikt de functie door bij het maken of selecteren van een foto of video in WhatsApp rechtsonder op het eentje te tikken. Vervolgens zie je een melding met uitleg van de nieuwe functie. De foto of video verdwijnt nadat je deze in de chat volledig geopend hebt. Oorspronkelijk was het idee dat de foto zou verdwijnen bij het verlaten van de chat.

Lees ook onze uitgebreide tip over hoe je eenmalige foto’s in WhatsApp verstuurt en bekijkt. Daar leggen we je stap voor stap uit hoe de functie werkt en waar je rekening mee moet houden bij het versturen.

Bekijk ook

Zo verstuur je eenmalige foto's en video's in WhatsApp

Je kan in WhatsApp eenmalige foto's en video's versturen, die maar één keer bekeken kunnen worden. In deze tip lees je stap voor stap hoe je een eenmalige foto via WhatsApp verstuurt en hoe je ze bekijkt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 04 augustus: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid van de nieuwe functie.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.