Melding van WhatsApp met een foto.

WhatsApp laat je nu automatisch verdwijnende foto’s versturen

Foetsie na eenmalig openen van de foto

WhatsApp heeft een nieuwe functie waarbij foto's automatisch vernietigd worden zodra je ze bekeken hebt. Je kan dit per foto apart instellen.

Sinds eind 2020 kun je in WhatsApp verdwijnende berichten instellen. Daarmee zorg je ervoor dat alle berichten die je stuurt na zeven dagen gewist worden. Een nadeel van deze functie is dat je niet zelf in de hand hebt hoe lang de berichten beschikbaar blijven, want de periode van zeven dagen is niet te wijzigen. Voor foto’s heeft WhatsApp nu een aparte soortgelijke functie geïntroduceerd. Per foto die je via WhatsApp stuurt kan je aangeven dat deze automatisch verdwijnt nadat deze een keer bekeken is.

WhatsApp foto’s verdwijnen na eenmalig openen

De functie werd eerder al ontdekt door WABetaInfo, maar is nu officieel aangekondigd door WhatsApp zelf. In de nieuwe functie kun je bij het versturen van een foto op een knop drukken waardoor de foto alleen zichtbaar is als je deze in de chat opent. Een melding geeft aan dat de foto weer verdwijnt zodra je hem afsluit.

WhatsApp-foto eenmalig bekijken.

In de functie heeft geen detectie voor het maken van screenshots ingebouwd. Door een screenshot van de foto te maken, kun je hem daardoor alsnog vastleggen en langer bewaren. Hou daar dus ook rekening mee bij het gebruik van de functie. Het is niet mogelijk om deze zelf-vernietigende foto’s te exporteren van WhatsApp naar een andere app, bijvoorbeeld de Foto’s-app.

Je gebruikt de functie door bij het maken of selecteren van een foto of video in WhatsApp rechtsonder op het eentje te tikken. Vervolgens zie je een melding met uitleg van de nieuwe functie. De foto of video verdwijnt nadat je deze in de chat volledig geopend hebt. Oorspronkelijk was het idee dat de foto zou verdwijnen bij het verlaten van de chat.

Lees ook onze uitgebreide tip over hoe je eenmalige foto’s in WhatsApp verstuurt en bekijkt. Daar leggen we je stap voor stap uit hoe de functie werkt en waar je rekening mee moet houden bij het versturen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 04 augustus: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid van de nieuwe functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.