Stickers bij WhatsApp.

WhatsApp laat je geanimeerde stickerpacks maken en importeren

WhatsApp activeert vandaag de mogelijkheid om in één keer een stickerpakket met geanimeerde stickers te importeren. Voorheen was dit alleen mogelijk voor statische stickers.

WhatsApp Stickers zijn de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. WhatsApp biedt zelf een aardige collectie van stickers, maar het zelf maken en importeren via apps is de meestgebruikte manier. Sinds afgelopen zomer biedt WhatsApp ook geanimeerde stickers, maar zelf maken was er nog niet bij. Daar komt vandaag verandering in, zo meldt WABetaInfo. Vanaf later vandaag kan je bewegende sticker packs importeren. Werkt de mogelijkheid bij jou nog niet, dan moet je nog even geduld hebben.

WhatsApp laat je bewegende stickers importeren

De functie kwam eerder deze maand al beschikbaar in een drietal landen, maar vandaag moet de functie voor iedereen wereldwijd beschikbaar zijn. Het importeren van geanimeerde stickers werkt zowel op iOS als op Android. Je kunt daarvoor onder andere de app Sticker Maker voor gebruiken, die populair is onder fanatieke WhatsApp-stickermakers.

Stickerpack WhatsApp
De Sticker Maker Studio-app, maar dan met statische stickers.

Het importeren van geanimeerde stickerpaketten werkt hetzelfde als stilstaande stickers. Je kan een geanimeerde sticker maken vanuit een gif of video van je camerarol. Hou er wel rekening mee dat het stickerpakket moet bestaan uit uitsluitend geanimeerde of uitsluitend statische stickers. Een combinatie van beide is dus niet mogelijk. Ook moet een stickerpack minimaal uit drie stickers bestaan. Je kan ook vanuit een verstuurde bewegende sticker in een chat meteen het bijbehorende stickerpakket importeren.

Het kan even duren voordat de mogelijkheid voor het maken en importeren van geanimeerde stickerpacks mogelijk is, zo schrijft WABetaInfo. Wil je meer weten over WhatsApp stickers gebruiken op de iPhone, lees dan onze tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2021, 9:30
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.