Opdracht niet gevonden-melding van gedeelde Siri Shortcuts via iCloud-link.

Oudere iCloud-links met gedeelde Shortcuts werken plots niet meer [Update]

Er is momenteel een probleem gaande met gedeelde opdrachten uit de Opdrachten-app. Deze iCloud-links werken niet meer, waardoor een opdracht niet toegevoegd kan worden.

Update 25 maart 2021: Tegenover Federico Viticci laat Apple weten dat ze op de hoogte zijn van het probleem met het niet kunnen delen van oudere Siri Shortcuts. Apple doet zijn best om eerder gemaakte en gedeelde opdrachten te herstellen, zodat de links weer bruikbaar zijn. Op welke termijn de fix doorgevoerd wordt, is niet duidelijk.

“We are aware of an issue where previously shared shortcuts are currently unavailable. Newly shared shortcuts are available, and we are working to restore previously shared shortcuts as quickly as possible.”

Oorspronkelijk artikel 24 maart
Met de Opdrachten-app kun je automatiseringen maken met apps en andere functies van je iPhone of iPad. Er is heel veel mogelijk en de Shortcuts zijn populair onder bijvoorbeeld Reddit-gebruikers. Je kan eenvoudig een Siri Opdracht delen met anderen via een iCloud-link, maar juist daar lijkt nu iets mis te zijn.

Siri Shortcuts delen lukt niet: iCloud-link is verlopen

Gebruikers op Twitter en Reddit melden dat links kapot lijken. Na het openen van een iCloud-link voor het toevoegen van een Siri Opdracht, opent de Opdrachten-app en verschijnt er een melding in beeld. “Opdracht niet gevonden”, zo luidt de tekst in de melding. Het lijkt te gaan om opdrachten die al eerder zijn gemaakt. Nieuwe opdrachten met een nieuwe iCloud-link werken nog wel.

Opdracht niet gevonden-melding van gedeelde Siri Shortcuts via iCloud-link.

Veel fanatieke Shortcuts-gebruikers zijn nu bang dat opdrachten verloren zijn en dat al het harde werk van de afgelopen jaren voor niets geweest is. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de oorzaak precies is. In het meest gunstige geval gaat het om een probleem bij de servers van Apple, waardoor het op afstand gefixt kan worden. In het slechtste geval blijven alle bestaande links die ouder zijn dan een week onbruikbaar, waardoor de opdrachten alleen nog lokaal gebruikt kunnen worden als deze al in je bibliotheek staat.

Momenteel zit er dus niets anders op dan afwachten. Mocht er meer bekend zijn, dan werken we dit artikel weer bij. Wil je meer weten over Siri Shortcuts en de Opdrachten-app, dan lees je in onze uitleg meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 25 maart: Reactie van Apple toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.