WhatsApp verdwijnende berichten.

Je moet snel zijn: ‘WhatsApp-berichten straks ook na 24 uur automatisch te laten verdwijnen’

WhatsApp gaat haar functie voor verdwijnende berichten uitbreiden. Het is binnenkort ook mogelijk om berichten na 24 uur te laten wissen, zo blijkt uit een vroege testversie.

Eind vorig jaar introduceerde WhatsApp de functie voor verdwijnende berichten, nadat veel andere sociale apps een soortgelijke functie eerder al kregen. Maar het nadeel aan deze WhatsApp-berichten met vervaldatum, is dat ze pas na zeven dagen verdwijnen. Het is daarmee meer een soort automatische opruimfunctie dan een optie om tijdelijke berichten te versturen. Binnenkort komt daar de mogelijkheid bij om berichten na 24 uur te laten verdwijnen, schrijft WABetaInfo.

‘WhatsApp-berichten binnenkort na 24 uur te laten verdwijnen’

Op dit moment test WhatsApp de nieuwe functie. In plaats dat het een vervanging is voor de zeven dagen limiet, komt de optie voor 24 uur er simpelweg bij. De beheerder van de groepsgesprek of beide deelnemers van een één-op-één-chat kunnen zelf kiezen tussen een limiet van zeven dagen of 24 uur.

Instelling voor WhatsApp bericht dat na 24 uur verdwijnt.

Net als de huidige functie, is dit dus per chat in te stellen. Kies je voor de 24 uur-optie, dan verdwijnt het bericht 24 uur nadat deze verzonden is. Het is nog niet bekend wanneer de functie voor iedereen beschikbaar komt, maar mogelijk zal dat niet al te lang meer duren. Hou er rekening mee dat een bericht ook nog na die 24 uur te lezen kan zijn (bijvoorbeeld in een pushbericht) en dat iemand ook een screenshot kan maken.

Eerder dit voorjaar schreven we al dat WhatsApp ook werkt aan automatisch verdwijnende foto’s, die gewist worden nadat je de chat verlaten hebt. Het is goed mogelijk dat WhatsApp deze functies tegelijkertijd wil introduceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2021, 8:45
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.