WhatsApp breidt functie voor verdwijnende berichten uit: nu ook na 24 uur en met standaardtimer

WhatsApp is begonnen met de uitrol van de verbeterde functie voor verdwijnende berichten. Het is nu ook mogelijk om berichten na 24 uur te laten wissen en je kan voor elke nieuwe chat een standaard tijdslimiet instellen.

Eind vorig jaar introduceerde WhatsApp de functie voor verdwijnende berichten, nadat veel andere sociale apps een soortgelijke functie eerder al kregen. Maar het nadeel aan deze WhatsApp-berichten met vervaldatum, was dat ze pas na zeven dagen verdwijnen. Het is daarmee meer een soort automatische opruimfunctie dan een optie om tijdelijke berichten te versturen. Nu komt daar de mogelijkheid bij om berichten na 24 uur te laten verdwijnen, zo kondigt WhatsApp aan. De functie was eerder al gelekt via WABetaInfo. Ook kan je nu een standaardtimer voor berichten voor nieuwe chats instellen. Zie je de verbeterde functie bij jou nog niet, dan moet je nog even geduld hebben.

WhatsApp-berichten na 24 uur te laten verdwijnen

Op dit moment is WhatsApp begonnen met de uitrol van de nieuwe functie. In plaats dat het een vervanging is voor de zeven dagen limiet, komt de optie voor 24 uur er simpelweg bij. De beheerder van de groepsgesprek of beide deelnemers van een één-op-één-chat kunnen zelf kiezen tussen een limiet van zeven dagen of 24 uur. Daarnaast is er ook nog een optie voor 90 dagen toegevoegd.

Berichten met vervaldatum in WhatsApp: keuze tussen 24 uur, 7 dagen en 90 dagen.

Net als de huidige functie, is dit dus per chat in te stellen. Kies je voor de 24 uur-optie, dan verdwijnt het bericht 24 uur nadat deze verzonden is. Hou er rekening mee dat een bericht ook nog na die 24 uur te lezen kan zijn (bijvoorbeeld in een pushbericht) en dat iemand ook een screenshot kan maken.

Nu ook een standaardtimer voor nieuwe chats

Via de instellingen kan je nu ook kiezen om een standaardtimer in te stellen voor nieuwe chats. Via WhatsApp > Instellingen > Privacy kies je onder het kopje Berichten met vervaldatum voor Standaardtimer voor berichten. Ook hier kan je kiezen tussen 24 uur, 7 dagen, 90 dagen en uit.

De functie wordt op dit moment uitgerold en is in ieder geval al beschikbaar voor gebruikers met de betaversie van WhatsApp. Heel binnenkort zal de functie voor iedereen beschikbaar zijn.

Sinds de zomer kun je in WhatsApp ook eenmalige foto’s versturen. Dit zijn foto’s die automatisch verdwijnen nadat de ontvanger ze geopend hebt en bekeken heeft. Hoewel de ontvanger altijd nog een screenshot kan maken, is het opnieuw bekijken van de foto in het WhatsApp-gesprek niet mogelijk.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 06 december, 16:55: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na bekendmaking en start uitrol van de nieuwe functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.