Waze met Apple Music

Waze werkt nu samen met Apple Music: zo koppel je ze

Waze-gebruikers kunnen vanaf nu onderweg van muziek genieten, dankzij een samenwerking met Apple Music. Je kunt de muziekdienst koppelen binnen de app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music en Waze

Waze heeft een samenwerking met Apple gesloten om beide diensten met elkaar te laten samenwerken. Je start Apple Music direct vanuit de Waze Audio Player en krijgt dan toegang tot meer dan 90 miljoen nummers, tienduizenden afspeellijsten en natuurlijk ook Apple Music Radio. Het was al mogelijk om Waze te koppelen met Deezer, Spotify, NPR, iHeartRadio, Pandora, YouTube Music, Amazon Music en andere diensten.


Tijdens het navigeren met Waze heb je knoppen voor spelen, shuffle en herhalen. Ook kun je zien welke albums en afspeellijsten te beluisteren zijn op Apple Music.

Zo kun je Apple Music aan Waze toevoegen

Om de koppeling tot stand te brengen doe je het volgende:

  1. Zorg dat je de nieuwste versie van Waze geïnstalleerd hebt.
  2. Ga naar Instellingen > Audiospeler.
  3. Onder het kopje Jouw apps vind je Apple Music.
  4. Tik op de kaart rechtsboven op de muziekknop en tik vervolgens Apple Music aan.
  5. Geef toegang tot je muziekbibliotheek.
  6. Happy driving!

Zie je de optie niet? Dan helpt het om de Waze-app even geforceerd te herstarten.

Apple Music in Waze instellen.

Niet alleen Waze is op het samenwerkingspad, ook Apple is druk bezig om Apple Music op steeds meer apparaten beschikbaar te stellen. Je kunt luisteren op je smart TV, gameconsole of streaming device. Onlangs voegde Apple bijvoorbeeld nog de PlayStation 5 toe voor Apple Music.

Bekijk ook

Je kan nu op de PlayStation 5 tijdens het gamen luisteren naar Apple Music

Sony heeft een primeur: de PlayStation 5 is de eerste spelcomputer waar Apple Music voor beschikbaar is. Je kan daardoor ook tijdens het gamen muziek luisteren.

Apple Music op smart tv

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.