Apple Watch Tricot bandje

Voorjaarskleuren 2024 voor Apple Watch-bandjes: van zonnig geel tot oceaanblauw

De kleuren voor de Apple Watch-bandjes van voorjaar 2024 zijn bekend. Eerder lekten ze al uit via de code van iOS 17.4 en nu zijn de kleuren officieel. Maak je keuze uit oceaanblauw, zacht mint en zonneschijn.

Het is maart en dat betekent bij Apple traditiegetrouw: nieuwe kleuren voor de Apple Watch-bandjes! Elk voorjaar komen er nieuwe kleuren bij, die wat zonniger en lichter zijn gekleurd dan de meest recente najaarscollectie 2023. De nieuwe kleuren zijn nu officieel aangekondigd, zodat we weten welke kleuren je dit voorjaar om je pols kunt leggen. Er zijn nieuwe kleuren het (geweven) sportbandje en het (gevlochten) solobandje. Bij elk horlogebandje kun je een bijpassende kleur voor de wijzerplaat instellen.

Voorjaarskleuren 2024 voor Apple Watch

Hieronder bespreken we de vier Apple Watch-bandjes die een nieuwe kleur hebben gekregen, namelijk het normale sportbandje, het geweven sportbandje, de sololoop en de geweven sololoop. Apple durfde het niet aan om een nieuwe kleur voor de FineWoven-accessoires uit te brengen, die de laatste tijd weer negatief in het nieuws zijn. Ook zijn er helaas geen nieuwe kleuren aangekondigd voor de Apple Watch Ultra-bandjes.

Apple Watch bandjes voorjaar 2024

Sportbandjes voorjaar 2024

Het gewone sportbandje van €49,- is er nu in:

 • Zonnig geel
 • Lichtblauw
 • Zacht mintgroen

Daarnaast zijn enkele eerdere kleuren ook nog steeds verkrijgbaar, zoals Sterrenlicht, Middernacht en (PRODUCT)RED. De Nike sportbandjes (€49,-) zijn hetzelfde gebleven.

Voorjaarskleuren Apple Watch bandjes 2024

Geweven sportbandjes voorjaar 2024

Deze kleuren zijn nieuw voor het geweven sportbandje (€49,-):

 • Zacht mintgroen
 • Oceaanblauw

Ook bij deze bandjes zijn de eerder uitgebrachte kleuren winterblauw, lichtroze, middernacht en sterrenlicht nog steeds verkrijgbaar. De geweven sportbandjes van Nike (€49,-) zijn eveneens ongewijzigd gebleven.

Solobandjes voorjaar 2024

Bij de solobandjes van €49,- kies je uit deze nieuwe kleuren:

 • Roze
 • Zacht mintgroen
 • Oceaanblauw
Voorjaarskleuren Apple Watch bandjes 2024

Gevlochten solobandjes voorjaar 2024

Bij het gevlochten solobandje van €99,- heb je nu keuze uit deze nieuwe kleuren:

 • Zonnig geel
 • Lichtblauw
 • Framboos

Er is nieuw type Hermès-bandje, genaamd Tricot. Deze is gemaakt van polyamide en is verkrijgbaar in vier kleuren: geel, oranje, blauw en beige. Het bandje is geïnspireerd op de Hermès-handschoenen uit de jaren dertig, die voor autorijden, zeilen en golfen werden gebruikt. Deze bandjes kosten €349,- in landen waar ze worden verkocht, bijvoorbeeld bij Apple in Duitsland en Frankrijk.

Apple Watch Tricot bandje

Daarnaast komen er twee nieuwe Hermès-kleuren, namelijk:

 • Bleu Celeste: een zeldzaam gebruikte kleur uit de heraldiek, bleek blauw
 • Jaune de Naples: Napels geel, een gele kleur die als een van de oudste pigmenten wordt beschouwd en die je bijvoorbeeld terug ziet bij het nieuwe Tricot-bandje.

Zoals gezegd brengt Apple geen nieuwe kleuren uit voor de FineWoven-accessoires. Die kregen vooral kritiek vanwege de iPhone-hoesjes, maar er zijn ook enkele Apple Watch-bandjes van hetzelfde materiaal gemaakt, namelijk het Magnetic Link-bandje (€99,-) en het bandje met moderne gesp (€149,-). Beide waren voorheen verkrijgbaar in leer. Nu Apple naar een nieuw materiaal is overgestapt is de prijs hetzelfde gebleven. En dat geldt dit voorjaar ook voor de kleuren: zie zijn precies hetzelfde als afgelopen najaar.

Apple Watch-bandjes FineWoven

Dit zou wel eens de laatste collectie kunnen zijn die nog gebruik maakt van het huidige mechanisme om te bevestigen. Er zijn aanwijzingen dat Apple van plan is om bij de Apple Watch X (of Apple Watch Series X) te kiezen voor een magnetische aansluiting.

Bekijk ook

Nieuwe aanwijzingen: belanden je huidige Apple Watch-bandjes straks in de prullenbak?

Er gaan geruchten dat Apple de komende jaren over zou willen stappen naar een ander bevestigingssysteem voor de Apple Watch-bandjes. Wat betekent dit voor je huidige collectie van bandjes? Gaat Apple echt zo ver dat al je huidige bandjes op toekomstige modellen onbruikbaar worden?

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 2 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.