Total met Apple Pay.

Reacties voor: Waarom Apple Pay (nog) niet werkt bij Total-tankstations

Je kan Apple Pay bijna overal gebruiken waar je contactloos kan betalen. Een opvallende uitzondering zijn de Total-tankstations. Hoe kan het dat mobiel betalen daar niet lukt en wanneer gaat dit veranderen? iCulture zocht het uit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
45 reacties
 1. Om deze reden kom ik niet meer bij Total..

 2. Ik had hetzelfde probleem bij de WE modeketen.

 3. Ik kon gister bij de Kruidvat niet betalen met Apple Pay ik had een bedrag van €15,00 en het was mijn eerste betaling van die dag op dat moment lukte het ook niet om met de pas contactdoos te betalen ik kon toen wel met de pin code van mijn pas betalen

 4. Ik werk zelf bij de Shell wij accepteren alleen debit kaarten ( V pay en Maestro) contactloos, als het een creditcard is weigert de betaal terminal en moet de pas erin. Dus Apple pay met maestro werkt wel bij ons maar Apple pay MasterCard werkt niet

 5. @Michel: Sterk standpunt. Daar hou ik van. LOL

 6. @Michel: je kan al 2 weken betalen via Apple en gelijk ergens anders gaan tanken omdat het niet werkt 😱 wat een strijd zou het nog 3 weken geleden geweest zijn toen je nog “gewoon” met je pas moest betalen.

 7. Bij de Colruyt Group in België (Spar, Okay, Colruyt) lukt betalingen met Apple Pay NIET boven de €25,00.
  Idem bij AVEVE.
  Een sluitend antwoord geven ze niet, alleen dat ze er mee bezig zijn. Ter info : zelf heb ik een Spar winkel.
  Apple Pay gebruik ik heel vaak icm de Apple Watch.
  Het is zover gekomen dat ik alleen zaken bezoek waar ik met Apple Pay kan betalen, de andere laat ik links liggen.

 8. (Red.) Tweet van Total toegevoegd.

 9. Een nieuw betaalsysteem implementeren en geen rekening houden met moderne technieken….. Je kan er ook kolen kopen voor je stoommobiel, lampenolie en betalen met florijnen (guldens werken ze nog aan).

 10. Ik heb vanochtend met succes met Apple Pay bij Total tankstation Steenenkamer betaald. De medewerker zei nog dat betalen met mobiel niet zou werken, maar het bonnetje werd geprint en het bedrag is van m’n rekening afgeschreven.

 11. Origineel geplaatst door @rno
  @Michel: je kan al 2 weken betalen via Apple en gelijk ergens anders gaan tanken omdat het niet werkt 😱 wat een strijd zou het nog 3 weken geleden geweest zijn toen je nog “gewoon” met je pas moest betalen.

  Betalen met je pinpas is zoooooo 2018

 12. Wilde pas met Apple pay betalen bij Q-park in de parkeer garage stadshuisplein in Eindhoven maar daar werkte het ook niet.

 13. Apple Pay in België werkt soms wel/soms niet. Bij Delhaize werkte het bvb. niet. Is ambetant als het niet werkt. Ook zijn er al kassas die vermelden dat als je een betaling deed met apple pay gans hun kassa 5 minuten down ging. Dus voor als nog niet de gebruikerservaring dat je zelf zou willen. Als het werkt, is het leuk. Als het niet werkt dan houdt je de mensen langer in de file …

 14. Ik had dit onlangs voor in de Zara keten. Zat boven de €25 en de betaling werd geweigerd. Bij andere instanties – indien boven de €25 – hoefde ik enkel mijn iphone schermpincode in te voeren en de zaak was beklonken.

 15. Origineel geplaatst door Michel
  Om deze reden kom ik niet meer bij Total..

  Whahah!! Lekker standpunt😂😂.

 16. @ken: het werkt wel bij delhaize. De mensen aan de kassa nemen eerst bankcontact zeg dat je met meastro wil betalen en dan werkt het . Je moet ook altijd doorgeven als je met maaltijdkaart wil betalen.

 17. Bij Colruyt en Spar moet je nooit aangeven met welk betaalmiddel je zal betalen. Alles gebeurd automatisch bij het kassasysteem.

 18. Zojuist €40,00 betaald met ApplePay bij Total🙂. Het werkte zonder problemen

 19. Bij Maoz, de falafel keten, werkte Apple Pay bij mij niet terwijl je wel draadloos met pinpas kunt betalen. Was onder de €25.

 20. Origineel geplaatst door ken
  Is ambetant als het niet werkt…

  Zeg maar gerust ‘Klote!’ 🤤

 21. Origineel geplaatst door @rno
  @Michel: je kan al 2 weken betalen via Apple en gelijk ergens anders gaan tanken omdat het niet werkt 😱 wat een strijd zou het nog 3 weken geleden geweest zijn toen je nog “gewoon” met je pas moest betalen.

  Tenzij je al bijna anderhalf jaar met Apple Pay betaald via een andere bank dan de ING 😉

 22. @Alain: Stel je niet aan. Een keer je pas pakken is echt niet erg

 23. Ik ging vanmiddag met knikkende knieën naar de Total op de snelweg A30. Ik was mijn portemonnee vergeten, maar ik had mijn Apple Pay wel bij mij. Ik kan bevestigen dat ik daar wel heb kunnen betalen met Apple Pay.

 24. Onlangs in een nachtwinkel (België), persoon maakt de betaling gereed en wordt geweigerd, vervolgens switchte hij de betaalmethode van Maestro naar Bancontact (kan ook visa versa zijn) en toen werkte het wel. Conclusie soms is het aan de werknemer om de juiste methode te kiezen.

 25. Ik tank zelfs in Duitsland bij Star met Apple Pay

 26. Origineel geplaatst door Michel
  Om deze reden kom ik niet meer bij Total..

  Je bent niet de enige hoor, al heeft het er bij mij ook wel mee te maken dat de persoon achter de kassa ontzettend kleinerend deed, en ik daar allergisch voor ben. Genoeg andere tankstations, dus doei Total. Daarnaast woon ik in Zuid-Limburg en tank ik toch al 9 van de 10 keer in België of Duitsland.

 27. Ik heb vanmiddag rond 1400uur nog bij de Total willen betalen maar het apparaat reageerde nergens op.

 28. Geen van de onbemande tankstations (Shell, Tango, TinQ) accepteren überhaupt contactdoos betalen 🙁

 29. @Nb: @ken: In België hebben we 2 systemen om met de bankkaart te betalen (typisch Belgisch)
  Bancontact (Belgisch bankenformat)
  En maestro (internationaal)
  Apple Pay werkt ENKEL met MAESTRO.
  Belgische bankkaarten ondersteunen standaard beide. Winkels echter niet. Om met Apple pay in België te betalen moet de winkel dus maestro ondersteunen.
  Soms moet je dus specifiek vragen naar maestro (oa. bij Delhaize) (en hopen dat de kassabediende weet hoe het moet) en soms heb je pech.
  (Het verschil voor de handelaars zit hem in de kosten die er voor hen aan verbonden zijn)

 30. Werkt – Zoetermeer

 31. Je pasjes bewust thuis laten is voorlopig toch nog een risico als je niet weet wat de dag gaat brengen.

 32. Gisteren bij de Woonstore iets teruggebracht. Een aankoop welke ik met Apple Pay gemaakt had kon niet teruggepind worden … Ik was wel benieuwd of dit zou werken … NIET dus

 33. Het is normaal dat in België de helft van de automaten het niet doet met Pay. Dat is de ‘Franse slag’. België is nog steeds de slippendrager van Frankrijk dus het zou me niet verwonderen dat een groot deel van de winkels diezelfde Franse betaalautomaten heeft.
  Een beetje geduld, binnen enkele jaren kan je er overal wel met Pay betalen.

 34. Origineel geplaatst door Tim
  Geen van de onbemande tankstations (Shell, Tango, TinQ) accepteren überhaupt contactdoos betalen 🙁

  Ook onze ervaring.

 35. Zojuist proberen te betalen bij bezorgservice van AH aan de deur Apple pay werdt geweigerd maar contactloos Pinpas werkt wel.

 36. Ik merk dat betalen met apple pay niet altijd werkt, heeft dit niet met het volgend te maken :

  ” Limiet van € 50,- voor de veiligheid
  Voor de veiligheid kan er niet onbeperkt contactloos betaald worden zonder pincode. Als de aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode de limiet van € 50,- bereiken moet de pas alsnog worden ingestoken in de betaalautomaat en de pincode worden ingevoerd.”

  ???

 37. Vraag me af als ik een pin code nodig hebt als ik betaal met Apple pay bedrag boven €100

 38. @Eddy: dat geldt niet voor Apple Pay

 39. Gisteren bij de Action in Hoogvliet geweest, Apple pay werkte daar ook niet.
  Watch gaf aan Transactie gelukt, maar terminal gaf groot rood kruis en betaling mislukt…

 40. Applepay werkt ook bij de Primarkt niet. Caissière zij dat de hele week al mensen probeerden te betalen met hun telefoon en het niet werkte.

 41. Op Rock Werchter lukte het ook niet.

 42. Origineel geplaatst door Tim
  Geen van de onbemande tankstations (Shell, Tango, TinQ) accepteren überhaupt contactdoos betalen 🙁

  Klopt inderdaad, erg vervelend! Hoop dat die ook over gaan op een extra contactloos lezertje erbij.

 43. Leuk, en dan gaat ING de rente verlagen. Dus “gratis”is het niet meer. De klanten betalen voor deze dienst. Linksom of rechtsom.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.