Polar Ignite sporthorloge

Polar Ignite heeft twee functies die de Apple Watch niet heeft

Polar organiseert vanavond een speciaal evenement om het nieuwe Polar Ignite sporthorloge te introduceren. Het biedt twee opties die de Apple Watch nog niet heeft: slaapfuncties en fitnesscoaching. Maar zijn Apple Watch-gebruikers ook geneigd om over te stappen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Telkens wanneer er een nieuwe versie van watchOS wordt aangekondigd hopen we dat er slaaptracking in zit. Bij Fitbit vind je die functie al veel langer, maar ook fabrikanten van sporthorloges gaan er steeds vaker mee aan de slag. De nieuwe Polar Ignite is vanaf vandaag verkrijgbaar bij diverse winkels en kost €199,90 in de standaard zwarte uitvoering met TPU-polsband. Er is ook een variant met witte of gele siliconen polsband voor €229,90. Losse bandjes kosten €24,90 en kosten daarmee minder dan de helft dan de bandjes van Apple.


De Polar Ignite is dan ook een mid-price sporthorloge met ingebouwde GPS. De slaapfuncties en de persoonlijke fitnesscoaching zijn nieuw voor Polar.

Polar Ignite-lifestyle

Het persbericht dat Polar vandaag verstuurde leest als een opsomming van merknamen, met Sleep Plus Stages™, Nightly Recharge™, FitSpark™, Serene™ ademhalingsoefeningen en Precision Prime™ optische hartslagmeting. Die hartslagtechnologie combineert drie sensoren zodat de meting nog nauwkeuriger is. Het horloge meet je hartslag en trackt je activiteiten 24 uur per dag. Er zit een kleurentouchscreen in en een batterij die tot vijf dagen meegaat. Eén van de grote verschillen met de Apple Watch is dat er een rond scherm in zit. Je kunt er meer dan 100 sporten mee meten.

De slaapfuncties in de Polar Ignite werken op twee manieren. Je krijgt inzicht in je slaapkwaliteit met de Sleep Plus Stages, waarbij verschillende metingen worden omgezet naar een slaapscore. Zo moet je beter gaan begrijpen hoe je levensstijl de kwaliteit van je slaap beïnvloedt. Voor sporters is herstel ook belangrijk. Daarom krijg je met de Nightly Recharge beter inzicht in je herstel. Op basis van hartslag, hartslagvariatie en ademhaling kijkt het horloge hoe je autonome zenuwstelsel gedurende een nacht slaap herstelt. Vervolgens geeft het horloge gepersonaliseerde tips waarmee je workouts en rustmomenten kunt aanpassen aan de behoefte van je lichaam. Je synchroniseert de data met een iPhone-app.

Polar Ignite sporthorloge met iPhone-app

De Finse fabrikant Polar maakt al veertig jaar hartslagmeters, sporthorloges en andere sporttech en is sinds een paar jaar ook aan de slag met ‘connected’ accessoires. De Polar Ignite is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Coolblue en andere bekende verkooppunten.

Polar Ignite

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.