Philips Hue stroomunit

Philips Hue breidt terugroepactie voor Outdoor-stekker uit vanwege veiligheidsrisico’s

Signify heeft meer exemplaren van de 40 Watt voedingsunit van de Philiips Hue outdoor-serie teruggeroepen vanwege mogelijke veiligheidsproblemen. De adapter werd ook geleverd bij tuinspotjes en zuiltjes.

Update 14 maart 2024: De eerdere terugroepactie voor de stroomadapters van meerdere Hue Outdoor-producten, is verder uitgebreid. Ook stroomadapters die later geproduceerd zijn, zijn volgens Hue mogelijk getroffen door veiligheidsrisico’s. Heb jij zelf een Hue Outdoor-stroomadapter, dan kun je dit zelf eenvoudig checken.

Op de stroomadapter zit een etiket met daarop de productiecode die het jaar en weeknummer aangeeft. Volgens de nieuwe richtlijnen kom je in aanmerking als je voldoet aan deze eisen:

Jouw voedingsunit kan getroffen zijn als de eerste twee cijfers (oftewel het jaar) lager zijn dan 20 of als de code aan de volgende twee voorwaarden voldoet:

  • De eerste twee cijfers van de code zijn 20
  • De laatste twee cijfers van de code zijn 46 of lager

Alle codes die dus beginnen met 19 of lager zijn dus getroffen. Dat is een verandering ten opzichte van eerst: toen gold het alleen als de code begint met 18 of lager. Dat betekent dat ook álle stroomadapters die in 2019 geproduceerd zijn nu in aanmerking komen. Bovendien geldt het voor stroomadapters die in week 46 van 2020 of eerder geproduceerd zijn. Dat was eerst alleen in week 41 van 2019 of eerder.

Via deze pagina kun je vervanging aanvragen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 20 oktober 2020, waarvan niet alle info meer actueel is

Terugroepactie voor Philips Hue Outdoor

De stroomadapter en zes Philips Hue outdoor-producten moeten terug naar de fabrikant omdat er in zeldzame gevallen kortsluiting kan optreden. Ook kan een gebruiker onder stroom komen te staan. Het gaat om producten die tussen 2018 en 2020 zijn verkocht. Het gaat onder andere om de 40 Watt outdoor stroomadapter en de Lily XL spotlight, die we onlangs nog gereviewd hebben. Bij ons trad er geen kortsluiting op. De stroomadapter kan beschadigd raken door waterlekkage. Daardoor treedt er een veiligheidsrisico op als je het accessoires aanraakt onder natte omstandigheden.


Om te achterhalen of jouw adapter voor omruil in aanmerking komt moet je het eerst loskoppelen van het stopcontact. Op de voorkant van de unit vind je een viercijferige productiecode YYWW. Dit geeft het jaar en de week van productie aan. Alle producten in en vóór week 41 in 2019 (dus 1941) zijn mogelijk getroffen.

Philips Hue stroomunit

De fabrikant schrijft:

  • De eerste twee cijfers van de code zijn 19 of lager
  • De laatste twee cijfers van de code zijn 41 of lager

Een code 1835 komt dus wel in aanmerking, een code 2005 niet. Op deze pagina kun je informatie vinden en een vervanging aanvragen.

Philips Hue Outdoor Spots

De betrokken voedingsunits zaten in de starterspakketten van de volgende productfamilies, die tussen 2018 en 2020 erden verkocht:

  • Lily buitenspotlamp
  • Lily XL buitenspotlamp
  • Calla sokkellamp
  • Econic sokkellamp
  • Impress sokkellamp
  • Calla Large sokkellamp

Heb je een van deze producten, dan moet je dus ook er achteraan om de voedingsunit te laten vervangen. Daarbij moet je een foto maken van de voedingsunit, zoals op de foto hieronder aangegeven. De productieweek moet daarop goed zichtbaar zijn.

Philips Hue adapter

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 14 maart: Artikel bijgewerkt met nieuwe voorwaarden voor de terugroepactie.
  • 2024 - 14 maart: Artikel bijgewerkt met nieuwe voorwaarden voor de terugroepactie.

Reacties: 10 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.