Amazon Echo

‘Apple gaat Siri openstellen voor apps en werkt aan Siri-speaker voor thuis’

Apple gaat Siri openstellen voor externe ontwikkelaars en werkt aan een slimme speaker voor thuis, zoals de Google Home en Amazon Echo.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple is bezig een concurrent voor de Amazon Echo en Google Home te ontwikkelen. Ook gaan ze Siri openstellen voor ontwikkelaars, zodat ze apps kunnen maken die met je stem te bedienen zijn.

Siri op de iPhone

Siri opengesteld voor ontwikkelaars

Het openstellen van Siri zou een grote stap vooruit zijn voor externe ontwikkelaars. Er zou een Siri software-ontwikkelkit (SDK) in de maak zijn, waarmee apps te bedienen zijn met stemcommando’s. Wel stelt Apple bepaalde beperkingen aan de ontwikkelaars, zodat ze er verantwoordelijk mee omgaan.

Het zou betekenen dat Siri veel bruikbaarder wordt. Momenteel werkt Siri alleen met diensten die Apple zelf heeft uitgekozen, zoals Yelp. Voor externe partijen die zelf aan de slag willen gaan, is er momenteel nog niets.

De Siri SDK zou al tijdens de WWDC aangekondigd kunnen worden, zodat ontwikkelaars er in iOS 10 en mogelijk ook in OS X 10.12 gebruik van kunnen maken. Over OS X 10.12 wordt gezegd dat er voor het eerst ondersteuning voor Siri op de Mac in zal zitten.

Amazon Echo

Concurrent voor Google Home en Amazon Echo

Apple zou ook werken aan een apparaat, dat een rechtstreekse concurrent van de Amazon Echo en Google Home kan worden. Dat zeggen bronnen die op de hoogte zijn van Apple’s plannen. Het apparaat werkt met Siri en bestaat uit een spreaker en microfoon. Deze zou je kunnen gebruiken voor het luisteren naar muziek en het ontvangen van nieuwsberichten.

De Amazon Echo bestaat al wat langer en heeft veel positieve reacties gekregen. Het plastic zuiltje staat in de woonkamer en je kunt er met de stem commando’s aan geven. Google gaat met de vorige week aangekondigde Google Home-speaker iets soortgelijks proberen. In beide gevallen wordt er gebruik gemaakt van een assistent met kunstmatige intelligentie. De Amazon Echo en Google Home kunnen allerlei taken uitvoeren, zoals het weerbericht voorlezen en antwoorden op vragen. Ook kun je er huisapparatuur zoals lampen en thermostaten mee bedienen.

Google Home in de huiskamer

Interessant is dat Apple volgens de geruchten al bezig was met een dergelijk apparaat, voordat de Amazon Echo werd aangekondigd. Het zou gaan om een speaker met internettoegang en de mogelijkheid om HomeKit-producten aan te sturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2016, 7:37
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen google home, homekit, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.