Jon Callas

Apple neemt cryptografie-expert Jon Callas (weer) in dienst

Apple heeft cryptografie-expert Jon Callas weer in dienst genomen. Callas werkte al eerder aan de beveiliging van OS X en iOS.

Apple heeft cryptografie-expert Jon Callas in dienst genomen. De man werkte de afgelopen jaren al regelmatig voor Apple, maar richtte tussendoor ook nog het bedrijf Silent Circle op, het bedrijf van de extreem goed beveiligde Blackphone.

Jon Callas

Jon Callas: PGP, Blackphone en meer

Callas werkte ook regelmatig voor PGP en Entrust, maar in de jaren negentig was hij in dienst van Apple. Tussen 2009 en 2011 keerde Callas terug, om uiteindelijk toch met Silent Circle bezig te gaan. Een van zijn bijdragen aan de beveiliging van Apple-producten is de volledige encryptie van schijven in OS X. Ook werkte hij aan de beveiliging van iOS.

Dat Jon Callas nu weer in dienst treedt bij Apple zou te maken hebben met plannen van Apple om de encryptie in iOS, OS X en iCloud verder op te voeren. Er zou een direct verband zijn met de huidige strijd die Apple met de Amerikaanse overheid voert over encryptie en privacy.

BlackPhone Silent Circle

Een woordvoerder van Apple heeft tegenover Reuters bevestigd dat Callas inderdaad sinds mei weer in dienst is getreden bij Apple, maar wilde niet zeggen in welke rol. Callas kan in ieder geval het dreigement uit zijn Linkedin-omschrijving (zie hieronder weghalen), nu het geheim op straat ligt. Ondanks de encryptie die al in iOS, OS X en iCloud wordt toegepast wil Apple de beveiliging nog verder opvoeren, zodat instanties, hackers en andere partijen geen toegang hebben tot informatie van gebruikers.

Jon Callas Linkedin

Een voorstel voor nieuwe wetgeving vereist dat bedrijven achterdeurtjes maken voor overheidsdiensten, maar er is ook veel kritiek op dit voorstel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2016, 23:28
Categorie Apple
Onderwerpen beveiliging, encryptie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.