Shazam op de iPhone aan het luisteren.

Shazam rolt nieuwe look verder uit, verbetert koppeling met streamingdiensten

Shazam heeft een nieuwe look nu verder uitgerold naar alle gebruikers. De afgelopen weken zagen sommige gebruikers al een nieuw design. Ook krijg je nu een melding bij gemiste en offline Shazams.

Apple nam in 2018 Shazam over en sindsdien is de app nog altijd springlevend. Apple lijkt voorlopig geen plannen te hebben om de Shazam-app stop te zetten of de koppeling met Spotify te verwijderen. In tegendeel: de afgelopen weken testte Shazam al een nieuw design en met de update van vandaag is dit ontwerp voor iedereen beschikbaar gekomen. Ook zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd.

Nieuwe look Shazam: één scherm met je Shazams en hitlijsten

De vorige versie van Shazam bestond uit drie schermen: het hoofdscherm om de app te starten en te laten luisteren naar muziek om je heen, het scherm links daarvan met een overzicht van al je eigen Shazams en een scherm aan de rechterkant met de populairste muziek. Nu is alles aan het startscherm toegevoegd.

Shazam look december 2020.

Met een veeg omhoog vanaf het startscherm vind je een overzicht van jouw herkende muziek. De hitlijsten vind je nu in de zoekfunctie, waar je kan zien wat er populair is in Nederland. Ook verbetert de muziekherkenninsapp je gemiste en offline Shazams. De app stuurt je nu een melding als een nummer alsnog herkend is.

Het nieuwe design is dus al eerder onder een aantal gebruikers uitgerold, maar zou nu voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Betere koppeling met Apple Music en Spotify
Tot slot werkt de app beter samen met streamingdiensten. Door Shazam te koppelen aan Apple Music of Spotify, worden je Shazams automatisch doorgestuurd naar een speciale afspeellijst. In het geval van Apple Music worden nu meer van je eerdere Shazams gesynchroniseerd. Spotify-gebruikers merken dat meer van je nieuwe Shazams automatisch gesynchroniseerd worden. Bovendien wordt een nummer niet opnieuw toegevoegd aan Apple Music als je deze zelf verwijdert. Bij Spotify zorgt Shazam ervoor dat de synchronisatie opnieuw gedaan wordt als de verbinding met Spotify verbroken is.

In iOS 14.2 voegde Apple Shazam toe aan het Bedieningspaneel. Je kan dan rechtstreeks vanuit het Bedieningspaneel een nummer herkennen, zonder dat je de app nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2020, 14:47
Via Via MacRumors
Categorie Apps
Onderwerp shazam
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.