Self Service Repair Mac

Apple breidt Self Service Repair uit naar meer Macs

In de VS kunnen consumenten sinds augustus 2022 originele onderdelen aanschaffen voor MacBooks. In december 2022 zijn er meer producten bijgekomen, namelijk de iMac, Mac Mini en Mac Studio. Het geldt alleen voor modellen met M1-chip en is onderdeel van het Self Service Repair-programma.

Self Service Repair voor Macs

Apple heeft in de VS het Self Service Repair-programma uitgebreid naar de M1-modellen van de iMac, Mac mini en Mac Studio. Het programma is inmiddels ook actief in enkele Europese landen voor iPhone en MacBooks. Op de pagina voor België worden op het moment van schrijven alleen iPhone en MacBook genoemd; mogelijk komen de andere Mac-modellen hier nog op een later moment bij.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 22 augustus 2022.

Het Self Service Repair-programma houdt in dat je als gewone consument allerlei originele onderdelen bij Apple kunt kopen. Nadat eerder al de iPhone-onderdelen in de verkoop gingen kun je nu ook onderdelen van je MacBook kopen, zodat je deze zelf kan repareren. Het gaat om apparaten waar nog MacBook-garantie op zit, namelijk de M1-versie van de MacBook Pro en MacBook Air.

Gebruikers in de VS kunnen vanaf 23 augustus 2022 de onderdelen voor de M1 MacBook Pro en M1 MacBook Air in huis halen. Ze kunnen ook de benodigde gereedschappen kopen of huren. Apple belooft dat het programma later dit jaar ook naar andere landen zal uitbreiden – te beginnen in Europa. We hopen dat Nederland en België dan ook meteen aan de beurt zijn en dat het niet blijft bij een paar grote landen zoals Duitsland en Frankrijk.

Self Service Repair Mac

Bij de MacBooks heb je meer dan tien verschillende soorten reparaties die je kunt uitvoeren, waaronder het scherm, de top case met batterij en trackpad. Apple belooft dat er meer reparaties bij zullen komen. Ben je handig met elektronische apparaten, dan kun je deze reparaties zelf uitvoeren en met originele onderdelen. Hiervoor lees je eerst de handleiding door op deze website. Daarna ga je naar de reparatieshop om je onderdelen en gereedschappen bij elkaar te klikken. De prijzen liggen relatief hoog, waardoor het voor sommige mensen misschien een beter idee is om het gewoon door Apple te laten doen. Je kunt vooral kosten besparen als je zelf al beschikt over de benodigde gereedschappen; anders kost het je alsnog een hoop geld. Voor $49 kunnen consumenten een gereedschapskist lenen voor een week. Deze koffer weegt zo’n 35 kilo en bevat voor rond de $1.000 aan tools om je reparatie tot een succes te maken.

Reparatiekoffer Apple

In het persbericht van Apple kun je alle details lezen. Of er inmiddels veel Self Service reparaties plaatsvinden is een goed bewaard geheim. Apple lijkt de optie vooral aan te bieden om aan de Right to Repair-beweging tegemoet te komen.

Bekijk ook

Self Service-reparaties: alles over Apple's programma voor zelf repareren met originele onderdelen [FAQ]

Apple biedt sinds 2022 een eigen programma aan voor reparaties genaamd Self Service Repair. Wat houdt dat in? Je leest het in deze Self Service-reparatie uitleg!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.