Safari Technology Preview is een ontwikkelaarsversie van Safari.

Safari Technology Preview 128: probeer nu alvast de nieuwe tabbladen

Wil je de nieuwe tabbladen van Safari alvast proberen zonder dat je de macOS Monterey beta hoeft te installeren? Dat kan nu met Safari Technology Preview 128.

Safari Technology Preview 128 met nieuwe tabbladen

Tegelijk met de release van macOS Big Sur 11.5 heeft Apple ook een nieuwe versie van de Safari Technology Preview uitgebracht. Dit is een speciale versie van Apple’s webbrowser waarin je al allerlei betafuncties kunt proberen voordat ze officieel worden uitgerold. In dit geval gaat het om versie 128, waarin de nieuwe interface met tabbladen al aanwezig is. Het nieuwe design levert niet onverdeeld enthousiaste reacties op en Apple heeft dan ook alweer wat aanpassingen gedaan.


Alle geopende tabbladen worden nu getoond in een aparte balk, waardoor het iets meer lijkt op de oudere versie van Safari. Tegelijk heeft Apple het nieuwe design ook erin laten zitten. Wie dat wil kan ook overschakelen naar de gecombineerde tabbladenbalk.

Safari tabbladen

Je kunt Safari Technology Preview 128 installeren als je de macOS Monterey beta hebt, maar het mooie is dat het ook werkt onder Big Sur. Je kunt nu dus alvast een kijkje nemen hoe Safari er in de toekomst uit gaat zien – tenzij Apple het opnieuw wijzigt. In Safari Technology Preview 128 vind je ook nieuwe functies zoals Live Text en ondersteuning voor WebGL 2.

Bekijk ook

Zo kun je Safari Technology Preview installeren naast de normale Safari-browser

Probeer de Safari Technology Preview, een speciale versie van de Safari-browser vol experimentele functies. Hier lees je hoe je Technology Preview kunt installeren, wat het verschil is met de Safari beta's en hoe je het zit met updates.

Safari Technology Preview 128 is te downloaden van Apple’s developerpagina.

https://www.iculture.nl/tips/safari-tabbladen-weergave-macos/

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.