Philips Hue party vibes

Nieuw bij Philips Hue: anderen machtigen om de lampen te bedienen

Met Philips Hue is het vanaf nu mogelijk om anderen te machtigen om de lampen te bedienen. Je hoeft dan je accountgegevens niet meer uit handen te geven.

Leden beheren in de Philips Hue-app

Een paar weken geleden waren er al geruchten dat Philips Hue een speciale beheerdersfunctie zou gaan toevoegen. Daarmee werd het mogelijk om onderscheid te maken tussen beheerders en leden. Vanaf nu zit deze functie in de app: je kunt via de instellingen zien welke machtigingen je hebt gegeven en welke leden je hebt toegevoegd. Het functioneert alleen nog niet helemaal – maar het begin is er.


Op het Ontdek-tabblad is te lezen:

Beheer de toegang van je lampen
Wil je de toegang van je lampen met anderen delen? Je kunt nu beheerders-of verlichtingsrechten toewijzen aan anderen die je lampen gebruiken. Of dat nu vrienden, familie of de hodenuitlater zijn. Ga naar Instellingen > Account en tik op Home om dit in te stellen.

Je kunt inderdaad de aangegeven stappen volgen:

  1. Ga naar het tabblad Instellingen.
  2. Tik op Account > Home.
  3. Vervolgens zie je items voor ‘Mijn machtigingen’ en ‘Leden beheren’.

Leden beheren in Philips Hue

Je kunt hier echter niets mee doen, ook niet via het potlood-icoontje. Je ziet bij ‘Leden beheren’ je eigen account met admin-rechten, maar hebt (nog) niet de mogelijkheid om extra personen eraan toe te voegen. Blijkbaar is de functie nog niet helemaal uitgerold. Zodra dat wel het geval is kun je andere gebruikers uitnodigen via een linkje. Daarbij geef je ze de gewenste rechten, waarbij je een ander ook als admin kunt aanwijzen. De standaardinstelling voor alle anderen is ‘verlichting’, waarbij ze de instellingen van de lampen kunnen aanpassen in de woning.

Tot die tijd zul je anderen je inloggegevens moeten verstrekken, als je wilt dat ze ook allerlei zaken kunnen regelen. Een makkelijker manier is om gewoon wat slimme knoppen op te hangen, waarmee ze scenes kunnen activeren en de lamp aan en uit kunnen doen. Wel zo makkelijk.

Bekijk ook

Slimme knoppen voor HomeKit: dit zijn je opties voor schakelaars

Met HomeKit-knoppen en dimmers wordt het bedienen van je slimme accessoires een stuk makkelijker. Je hebt dan geen iPhone meer nodig en kunt apparaten gemakkelijk inschakelen door op een knop te drukken. Soms is dat gemakkelijker dan aan Siri vragen. In deze gids zie je welke slimme knoppen voor HomeKit verkrijgbaar zijn en wat je ermee kunt doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.