Philips Hue party vibes

Nieuw bij Philips Hue: anderen de lampen laten bedienen

Elk met een eigen account
Met Philips Hue is het vanaf nu mogelijk om anderen te machtigen om de lampen te bedienen. Je hoeft dan je accountgegevens niet meer uit handen te geven.

Update 2 juni 2023: De Philips Hue-app heeft een update gekregen, waardoor het nu mogelijk is om gebruikers te beheren en anderen toegang te geven.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 10 maart 2023.

Gebruikers uitnodigen in de Philips Hue-app

Een paar weken geleden waren er al geruchten dat Philips Hue een speciale beheerdersfunctie zou gaan toevoegen. Daarmee werd het mogelijk om onderscheid te maken tussen beheerders en leden. Vanaf nu zit deze functie in de app: je kunt via de instellingen zien welke machtigingen je hebt gegeven en welke leden je hebt toegevoegd. Het functioneert alleen nog niet helemaal – maar het begin is er.


Op het Ontdek-tabblad is te lezen:

Beheer de toegang van je lampen
Wil je de toegang van je lampen met anderen delen? Je kunt nu beheerders-of verlichtingsrechten toewijzen aan anderen die je lampen gebruiken. Of dat nu vrienden, familie of de hodenuitlater zijn. Ga naar Instellingen > Account en tik op Home om dit in te stellen.

Je kunt inderdaad de aangegeven stappen volgen:

  1. Ga naar het tabblad Instellingen.
  2. Tik op Account > Home.
  3. Vervolgens zie je items voor ‘Mijn machtigingen’ en ‘Leden beheren’.

Leden beheren in Philips Hue

Je kunt hier echter niets mee doen, ook niet via het potlood-icoontje. Je ziet bij ‘Leden beheren’ je eigen account met admin-rechten, maar hebt (nog) niet de mogelijkheid om extra personen eraan toe te voegen. Blijkbaar is de functie nog niet helemaal uitgerold. Zodra dat wel het geval is kun je andere gebruikers uitnodigen via een linkje. Daarbij geef je ze de gewenste rechten, waarbij je een ander ook als admin kunt aanwijzen. De standaardinstelling voor alle anderen is ‘verlichting’, waarbij ze de instellingen van de lampen kunnen aanpassen in de woning.

Tot die tijd zul je anderen je inloggegevens moeten verstrekken, als je wilt dat ze ook allerlei zaken kunnen regelen. Een makkelijker manier is om gewoon wat slimme knoppen op te hangen, waarmee ze scenes kunnen activeren en de lamp aan en uit kunnen doen. Wel zo makkelijk.

Bekijk ook

Slimme knoppen voor HomeKit: dit zijn je opties voor schakelaars

Met HomeKit-knoppen en dimmers wordt het bedienen van je slimme accessoires een stuk makkelijker. Je hebt dan geen iPhone meer nodig en kunt apparaten gemakkelijk inschakelen door op een knop te drukken. Soms is dat gemakkelijker dan aan Siri vragen. In deze gids zie je welke slimme knoppen voor HomeKit verkrijgbaar zijn en wat je ermee kunt doen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 02 juni: Deze functie is nu beschikbaar in de app.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.