Reacties voor: Opinie: heisa rond bunq bewijst maar weer eens hoe graag we Apple Pay willen

Eindelijk leek het erop dat Apple Pay in Nederland gebruikt kon worden. Wie er vroeg bij was, kon met een bunq-rekening Apple Pay activeren. Maar de pret was helaas van korte duur. Wat hebben we hiervan geleerd? In ieder geval dat Nederland écht zit te wachten op Apple Pay. Maar we merken ook dat de 'bank of the free' opeens als een traditionele bank ging klinken: "Voor vragen over Apple [...] verwijs ik je graag naar Apple."
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 63 reacties

  1. Iemand een ander manier gevonden? Ik was 10 minuten te laat 😑

  2. Hopelijk is Apple nu ook wakker!

  3. Toch te bizar voor woorden dat één van de meest digitale (lees: online) en rijkste landen vandaag de dag nog steeds geen AP heeft.
    De banken moeten eens prioriteiten stellen, zij horen de klanten te dienen, en niet andersom.
    U vraagt, wij draaien!!

    Ik wil gewoon m’n horloge langs de betaalterminal halen ja…

  4. Ik hoop dat Apple Pay snel beschikbaar is in Nederland!

  5. het zal eens tijd worden.

  6. Nou nou… heel Nederland staat te popelen ;-). Wens vader van de gedachte? Het hele verhaal heeft verder geen enkele media aandacht gehad. Of Apple daar nou van onder de indruk is… de tijd zal het leren. Bunq is nu niet bepaald een speler in NL.

  7. Ik was er vanmorgen op tijd bij en heb het later om m’n werk bij Albert Heijn al gebruik van gemaakt. Werkt echt gemakkelijk, zeker vanaf m’n Apple Watch. Hopen dat het blijft werken. Ik ben echt benieuwd waarom het zolang duurt om Apple Pay beschikbaar te maken. Wie doet er nou moeilijk, Apple, de banken of allebei. Nu moeten winkels het nog mogelijk maken om klantenkaarten te kunnen scannen. Bij mijn Albert Heijn kan dat niet. Dan heb je echt alleen aan je telefoon genoeg.

  8. Hier ook optijd erbij geweest, 10 min geleden werkte het nog. Mag hopen dat dit ook zo blijft 😊😊

  9. Bij bunq had ze niet zoveel reclame erover maken.

  10. Origineel geplaatst door Jamin
    Iemand een ander manier gevonden? Ik was 10 minuten te laat 😑

    Kan het niet via vpn nu, dat je doet alsof je in Spanje bent?

  11. @Jamin: andere app uit frankrijk is boon maar werkt niet overal in nederland.

  12. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    Ik was er vanmorgen op tijd bij en heb het later om m’n werk bij Albert Heijn al gebruik van gemaakt. Werkt echt gemakkelijk, zeker vanaf m’n Apple Watch. Hopen dat het blijft werken. Ik ben echt benieuwd waarom het zolang duurt om Apple Pay beschikbaar te maken. Wie doet er nou moeilijk, Apple, de banken of allebei. Nu moeten winkels het nog mogelijk maken om klantenkaarten te kunnen scannen. Bij mijn Albert Heijn kan dat niet. Dan heb je echt alleen aan je telefoon genoeg.

    Je kan toch scannen met de zelfscan app van AH? Je hoeft je bonuskaart dan maar 1x in te scannen.

    Ik was er vanochtend ook op tijd bij, nu afwachten of het bij toekomstige app updates niet helemaal verwijderd gaat worden voor Nederlandse klanten.

  13. @harold: nee ook niet. Vanwege je paspoort of idkaart in het nederlands is.

  14. Ik hoop wel dat Apple wakker is geworden. Duurt allemaal veel te lang. Ik gebruik al lange tijd alleen maar contactloos van mijn pinpas en zie steeds meer mensen het doen. Zelfs een bejaarde man voor me in de supermarkt betaalde al op die manier 😀

  15. @MLVC: mijn Albert Heijn heeft geen zelfscan, alleen kassa’s.

  16. Origineel geplaatst door Jaap Couro
    Nou nou… heel Nederland staat te popelen ;-). Wens vader van de gedachte? Het hele verhaal heeft verder geen enkele media aandacht gehad. Of Apple daar nou van onder de indruk is… de tijd zal het leren. Bunq is nu niet bepaald een speler in NL.

    Uh sorry, maar er werd juist wél media aandacht aan gegeven. NU.nl, Bright, AD, Telegraaf, RTLZ, etc. Misschien niet op ‘t NOS Journaal, maar dat komt vast door de verkiezingen.

  17. Is er dmv van een Jailbreak geen omweg mogelijk om de button weer terug te krijgen?

  18. Origineel geplaatst door Tim
    Is er dmv van een Jailbreak geen omweg mogelijk om de button weer terug te krijgen?

    Bankapp op een jailbreaked iPhone is ook niet wenselijk toch?

  19. Erg jammer😭 Gelukkig heb Ik een jaar geleden een rekening geopend bij KBC Ireland voor Apple pay, werkt perfect!

  20. @Jochem: hoe heb je het gedaan

  21. Wat ik begreep is dat je alleen als je in Spanje / Italië woont Apple Pay kan gebruiken. Je kunt je adres wijzigen in de Bunq App, óók het land.

    Een gek kan het misschien wagen; bunq premium nemen, adres aanpassen naar een hotel in Spanje / Barcelona. Apple Pay activeren en adres weer aanpassen naar je Nederlands adres. Ben benieuwd 🙂

  22. @Tim: denk met idkaart te maken heb.

  23. T zal Apple niet bereikt hebben, anders had het toch wel op een Amerikaanse nieuwssite over Apple gestaan.. “Nederlanders lyrisch over Applepay, maar het mag niet van Timmetje”, nee ik denk dat de grote banken in Nederland als de dood waren dat iedereen zou overstappen..

    Zo triest dat deze techniek van jaren terug nog niet in Nederland werkt (officieel dan, ik was op tijd) 😉

  24. @Tim: werkt niet

  25. @iCrazy: Lijkt me onlogisch en strijdig met best wel wat Europese wetten. Dus ik zou als Nederlander, wonende in Spanje, geen gebruik mogen maken van Apple Pay via Bunq? Neigt een beetje naar discriminatie ;).

    Trucje met land aanpassen werkte ook bij N26 (totdat ze het misbruik ontdekte).

    Origineel geplaatst door Jamin
    @Tim: werkt niet

    Jammer! Dank je wel voor het uitzoeken 🙂

    @Micha: Ah jawel joh. Je gebruikt het toch ook op je pc

  26. Ben er niet zo lyrisch meer over, duurt te lang.

  27. Nu hopen dat Apple misschien Apple pay aankondigt voor Nederland tijdens het event! ☺️

  28. @Tim: weet ook niet hoe ze gaan controlen maar zoiets kreeg ik van ze te horen.

  29. Jongens pas op met bunq! Het zijn oplichters eerste klas. Mijn bunq rekening is een tijd geleden door hun geblokkeerd en verwijderd. Ik zou niet in hun risicoprofiel passen. Dit risicoprofiel van ze is niet openbaar.

  30. Bunq is toch geen bank. Bij een gewone bank staat de regering in als de bank omver valt. Bij bunq denk ik niet. Download gewoon boon Ierland . Kost niets extra het eerste jaar. Goed voor kleine betalingen. Als je een rekening in het buitenland opent moet je dat toch aangeven bij de blauwe brief.

  31. @Michel: mensen zijn niet zo happig om van een bank over te stappen. En zeker geen 7€ te betalen om met je telefoon te betalen. Ze zijn terughoudend meer.

  32. Ik was er op tijd bij en als je eenmaal dat account hebt en Bunq ook op een andere telefoon (6s van mijn vrouw) installeert met dezelfde inloggegevens heb ik bij haar ook succesvol Apple Pay BunQ Maestro kaart aan haar Wallet toegevoegd. Vandaag al bij Jumbo en Lidl mee betaald, ideaal!

  33. Kunnen ze hier de nieuwe regels over Geoblocking op van toepassing verklaren? Dan starten de NL banken snel wel vanzelf.

  34. Ik was net te laat met het toevoegen. Ik had de app al wel geinstalleerd en toen was het natuurlijk weer te laat. Het slaat echt nergens op dat wij in Nederland al 4 jaar aan het wachten zijn op Apple Pay! Tegewoordig in alle winkels heb je gewoon al een NFC terminal, raar dat wij nog steeds geen Apple Pay hebben terwijl ons land er al 2 jaar klaar voor staat.. Ik wordt er een beetje moe van dat het maar zo lang duurt, hoop dat bij de eerst volgende Apple Event ons land er tussen staat, anders snap ik er niks meer van..

  35. @Tim: hoe werkte dat N26 trucje?

  36. Origineel geplaatst door Johnnydebelg
    Bunq is toch geen bank. Bij een gewone bank staat de regering in als de bank omver valt. Bij bunq denk ik niet. …

    Waarom is Bunq geen bank? Bunq valt gewoon onder het Nederlandse Deposito Garantiestelsel van DNB.

  37. Bij bunq is nu zo dat je moet aan kunnen tonen bijv papiertje van de huur dat je in Spanje of Italië woont.

  38. Mensen effe zonder dollen wat zeggen jullie er van een petitie maken voor Apple pay naar Nederland! Goed idee of niet?

  39. @Max: vind goed idee. Met meer inwoners dan zweden en finland bij elkaar geen apple pay. Terwijl die 2 landen wel hebben.

  40. Het zal meer te maken hebben met de (andere) Nederlandse banken dan met Apple zelf denk ik. Het werkt nog steeds prima overigens. Denk dat de andere banken geklaagd hebben bij Apple. Maar dit is natuurlijk volledig ingecalculeerd door Bunq. Dat zijn geen domme mensen daar. Bunq is een echte bank die gewoon onder het garantiestelsel valt van de Nederlandse overheid. Ze hebben deze gratis media storm slim gebruikt. Elke Nederlandse Apple fan kent de naam Bunq nu. Daar kan geen mediacampagne tegen op.

    Sluit zelfs niet uit dat Apple op de hoogte was van de bedoelingen van Bunq. Als de onderhandelingen met de grote Nederlandse banken niet erg willen vlotten (waarschijnlijk lastig onderhandelen met de banken wat Apple krijgt per transactie) dan is dit een ideaal pressie middel. Apple en Bunq wassen hun handen in onschuld (was allemaal niet zo bedoeld) na kritiek/klachten van de andere banken (die natuurlijk hebben gedreigd Apple Pay helemaal te torpederen in Nederland als Apple geen maatregelen zou treffen).

  41. Origineel geplaatst door Max
    Mensen effe zonder dollen wat zeggen jullie er van een petitie maken voor Apple pay naar Nederland! Goed idee of niet?

    Zomaar een petitie maken heeft geen zin. Voor wie maak je de petitie? Apple? Een bank? Alle banken van nederland? Ik heb zelf de Rabobank al eens een uitgebreide mail gestuurd over het invoeren van Apple Pay. Mijn mail werd doorgestuurd naar de ontwikkelaars maar ik zou hoogstwaarschijnlijk geen antwoord onvangen. *zucht* Weer een bank die het “te duur” vindt…

    Zoals @Teun al zei: ik hoop dat Nederland bij de volgende aankondiging van Apple Pay zit anders snap ik er niks meer van.
    Nederland is er klaar voor en mensen die er gister snel bij waren en het al geprobeerd hebben zijn allemaal tevreden over de dienst. Overigens heb ik het gister wel ingesteld maar nog niet gebruikt. Blijkt dat bij het aanmaken van een nieuw account je een proefperiode krijgt van 3 maanden premium, dus daar gaan we even gebruik van maken.

  42. Koop een Android. Ik betaal al sinds eind 2015 contactloos met mijn telefoon. Werkt overal en altijd. Bovendien kan je kiezen met welke bank je zaken wilt doen. NFC wordt ook nog voor andere zaken gebruikt zoals het koppelen van mijn smartphone aan mijn Canon camera of binnenkort in- en uitchecken bij het openbaar vervoer (OV-chipkaart).

  43. Origineel geplaatst door Max
    Mensen effe zonder dollen wat zeggen jullie er van een petitie maken voor Apple pay naar Nederland! Goed idee of niet?

    Een ‘actie’ pagine met minimaal 100.000 likes zal misschien helpen.
    Laat Apple dan ook weten dat we ook op tekstsuggestie en Apple Nieuws zitten te wachten.
    Beide mag deze kant ook weleens opkomen.

  44. Origineel geplaatst door Vanar
    Koop een Android. Ik betaal al sinds eind 2015 contactloos met mijn telefoon. Werkt overal en altijd. Bovendien kan je kiezen met welke bank je zaken wilt doen. NFC wordt ook nog voor andere zaken gebruikt zoals het koppelen van mijn smartphone aan mijn Canon camera of binnenkort in- en uitchecken bij het openbaar vervoer (OV-chipkaart).

    When hell freezes over. En dan nog niet.

  45. Apple Pay? Dat is dat betaalgedoe dat net zoals Siri in Nl een tienjarig stappenplan is. Laten ze het eerst maar eens goed uitrollen. De banken gaan natuurlijk niet hun troef zomaar uit handen geven. Gaan we straks Apple en de banken betalen voor elke transactie. Kan niet wachten…

  46. @Max: Kom maar op met die petitie!

  47. Laten we het proberen jongens! Petitie

  48. Ik las dat je bij Bunq per maand € 8,00 moet aftikken om te kunnen betalen met Apple Pay. Acht euro! Waarom zou je dat willen? Contactloos betalen met je bankpas gaat veel sneller en goedkoper. Ik zie echt het voordeel er niet van in, althans niet voor ons gebruikers.

  49. Je kunt wel een petitie starten, maar het gaat bijna altijd maar om 1 ding: geld. Apple wil wel, banken in principe ook (in ieder geval Bunq), maar ik denk dat Apple teveel vraagt en Vereniging van Banken dat niet accepteert.

  50. Kun je ook meer dan 25 euro aftikken met dat handige pasje zonder pincode? En meer dan 10x achter elkaar zonder dat de hele transactie afbreekt? En is je geld veilig als je dat pasje kwijtraakt of kan iedereen er onder de 25 euro een aantal keer mee pinnen?

    Doe mij maar snel Apple Pay en 4G op de Apple Watch dan ga ik lekker zonder mobiel en portemonnee op pad met mijn horloge en AirPods.

  51. Tijd om dus helemaal van die banken af te komen. Toegevoegde waarde van ze word steeds kleiner en als ze dan ook nog eens dit soort ontwikelingen afremmen/tegen houden moet je je echt af vragen wat je nog aan zo’n partij hebt in hun dikke panden.

    Koopzegels hebben zelfs een hoger rendement

  52. @Jasper: 11% behaald
    11 handtekeningen gehaald en doel ik 100k

    Mmmm, rare site

  53. Ja start het dan op Petities.nl
    Omschrijving is ook niet helemaal juist.
    Maar goed kijken hoever dit komt.

  54. @Maurice Hollink: Dat kan allang…. via Stocard en of wallet app. Heb inderdaad geen portemonnee meer nodig nu Apple Pay het doet. Ook de AH heeft zelfscan met telefoon dus ook geen kassa meer. Leuke vooruitgangen. Jammer dat de andere banken er een stokje voor willen steken

  55. @Jasper: ingevuld 😁

  56. Bij mij is het actief. Gebruik het nu dus twee dagen en moet zeggen: het werkt wel echt chill hoor. Nog geen plek tegengekomen waar het niet werkt. Epic 🙂

  57. @Peter de Wit: ING met android € 0,50 per maand ……

  58. Is er ook iemand die precies weet hoe het zit waarom AP er nog niet is? Lees hier zoveel en volgens mij niemand die exact weet wat er speelt.

  59. @iCrazy: Dat ligt niet aan Boon maar de provider van de terminal waar je betaald.

  60. Origineel geplaatst door Max
    Mensen effe zonder dollen wat zeggen jullie er van een petitie maken voor Apple pay naar Nederland! Goed idee of niet?

    Werkt niet. Even dollend gezegd: een aantal gekken hier krijgen een grote piemel als het om Apple pay gaat. Maar de zeer grote massa interesseert het echt helemaal niets. Een petitie haalt het aantal van 500 nog niet.

  61. Origineel geplaatst door Jasper
    Laten we het proberen jongens! Petitie

    Kun je beter via change.org doen.

  62. @Gerrit: snap ik. Omdat ze geen creditcard aan kunnen. Het is gewoon software probleem.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.