Hoe staat het nu met Apple’s GymKit?

Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat Apple GymKit aankondigde, waarmee je makkelijk data tussen je Apple Watch en een fitnessapparaat zou kunnen uitwisselen. Na een stroeve start lijkt er eindelijk wat schot in te komen. Meerdere sportscholen en fabrikanten fabrikanten melden nu dat ze ermee aan de slag zijn. Toch kan het nog wel even duren voordat jij op een apparaat met GymKit staat te fitnessen.

GymKit

Apple’s GymKit is nu een half jaar beschikbaar, maar sinds de introductie is er nog maar weinig concrete informatie naar buiten gekomen rondom deze dienst. Tot deze week dan, want er lijkt eindelijk wat schot in te komen. Zo meldt Technogym, dat ze meer dan 5.000 fitnessapparaten met GymKit in gebruik gaan namen. En GymKit komt binnenkort ook naar Hongkong en Japan.


GymKit zorgt ervoor dat gebruikers data kunnen uitwisselen tussen hun Apple Watch en het fitnessapparaat. In onze uitleg lees je meer over wat GymKit precies inhoudt en hoe het werkt. Je hebt een Apple Watch nodig om de data te kunnen uitwisselen. De koppeling tussen beide apparaten vindt plaats met NFC en daarmee is het een van de eerste toepassingen waarvoor Apple de NFC-functie op de Apple Watch open zet. Om de functie te kunnen gebruiken heb je watchOS 4.1 nodig.

Bekijk ook

GymKit voor Apple Watch: alles over de koppeling met fitnessapparatuur

Met GymKit kun je data uitwisselen tussen fitnessapparatuur en je Apple Watch. In deze gids bespreken we welke fabrikanten meedoen en op welke fitnessapparaten je het kunt aantreffen. Ook heeft Apple het Apple Watch Connected-programma, om je meer te stimuleren met de Apple Watch naar de sportschool te gaan.

GymKit op apparaat

Technogym
Technogym was het eerste bedrijf dat Apple’s GymKit toevoegde aan haar fitnessapparaten. Te beginnen in een sportschool in Australië, waarna sportscholen in Londen en New York volgden. Het bedrijf is nu bezig met een uitbereiding van het aanbod van geschikte fitnessapparaten. Er zouden nu meer dan 5.000 apparaten zijn die de dienst van Apple ondersteunen. Of de apparaten ook naar Nederland komen is nog niet duidelijk. Technogym heeft niet laten weten voor welke landen de toestellen zijn bedoeld.

GymKit op hardloopband

Meer sportscholen
Life Fitness, ook een fabrikant van fitnessapparaten, meldt dat het ook bezig is met het produceren van fitnessapparaten die Apple’s GymKit ondersteunen. Het bedrijf gaat samenwerken met Pure Fitness in Hongkong en Anytime Fitness in Japan om in deze regio’s fitnessapparaten te leveren die GymKit ondersteunen. De eerste twee sportscholen met deze apparatuur zullen in Hongkong en Tokio te vinden zijn. Later zullen nog meer sportscholen volgen.

GymKit op loopband

Andere bedrijven
Naast Technogym en Life Fitness zijn er nog meer bedrijven die werken aan apparaten met GymKit zoals Cybex, Matrix en Schwinn. Over deze bedrijven is veel minder bekend. Naast de sportscholen in New York, Sydney, Melbourne en Londen zijn er tot nu toe geen andere sportscholen waar je terecht kunt, dus het kan nog wel even duren voordat jij op een loopband of elliptische trainer je data via GymKit staat uit te wisselen.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.