Apple Pay ING-bank

Gerucht blijkt niet waar: geen Apple Pay aangekondigd op 2 november

Apple heeft op 2 november geen Apple Pay voor Nederland aangekondigd, ondanks hardnekkige geruchten dat ING als eerste bank betrokken zou zijn. Tijdens de kwartaalcijfers kwam Apple Pay zelfs nauwelijks ter sprake.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay ING-bank

Apple heeft vandaag geen Apple Pay voor Nederland aangekondigd. Het gerucht over een aanstaande lancering was afkomstig verspreid van een collega-site, die zich baseerde op naar eigen zeggen ‘betrouwbare bronnen’. De aankondiging zou op 2 november plaatsvinden, tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers. Maar het gerucht blijkt niet waar: Apple deed geen aankondiging.

Geen aankondiging op 2 november

Volgens het gerucht zou ING als eerste Nederlandse bank deelnemen aan Apple Pay, terwijl ook bunq in de startblokken zou staan. Het betaalplatform van Equens zou recent gereed zijn gemaakt voor de introductie in Nederland. Equens, dat is ontstaan uit InterPay en de Bankgirocentrale, is een van de partijen die in Nederland en in andere Europese landen het betalingsverkeer regelt. Het is op dat gebied een van de belangrijkste partijen.

Apple’s CFO Luca Maestri vertelde tijdens de nabespreking van de kwartaalcijfers dat Apple Pay pas is gestart in Denemarken, Finland, Zweden en UAE. Maar er volgde geen aankondiging van nieuwe landen, dus ook niets over Nederland. In de toespraak van Tim Cook werd Apple Pay helemaal niet genoemd. Hij benadrukte alleen de recordomzetten en andere mooie cijfers.

Mocht je je erop hebben verheugd, dan zul je dus nog meer geduld moeten hebben. Veel iCulture-lezers mailen ons dagelijks met de meest fantastische hints, (waaronder uitspraken van Siri, teksten bij creditcardaanbieders, betaallogo’s op winkelruiten en nog veel meer). Maar helaas is dat echt onvoldoende bewijs voor een definitieve introductie. Ook de supportpagina’s over Apple Pay wijzigen regelmatig van taal. Waren onlangs alle pagina’s helemaal vertaald naar het Nederlands, nu lijken een aantal pagina’s weer terugvertaald te zijn naar het Engels. Maar dat kan morgen weer anders zijn.

Voor ons lijkt het onlogisch als we dit jaar nog Apple Pay krijgen. Er zijn te weinig concrete aanwijzingen en zo scheutig is Apple niet om nieuwe diensten in ons kikkerlandje te introduceren. In België wachten ze bijvoorbeeld ook nog steeds op een Vlaamse Siri voor de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2017, 12:16
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.