bunq start met Apple Pay in twee Europese landen

bunq is begonnen met het aanbieden van Apple Pay. Bij de eerste landen kun je een bunq-kaart nu instellen als kaart voor Apple Pay, namelijk in Spanje en Italië. bunq kondigde de uitbreiding aan tijdens een nieuw event in Amsterdam.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 13:50: bunq heeft deze mogelijkheid om Apple Pay toe te voegen uitgeschakeld voor Nederland, mogelijk door interventie van een grote Amerikaanse technologiereus. De knop om Apple Pay toe te voegen is in de bunq-app verdwenen. Mocht je het al ingesteld hebben, dan kun je het blijven gebruiken.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Lees ook onze FAQ Apple Pay bunq Nederland met daarin de veelgestelde vragen omtrent het gebruik van Apple Pay met bunq.

Bekijk ook

Apple Pay FAQ: veelgestelde vragen over Apple's betaaldienst

De veelgestelde vragen over Apple Pay op een rijtje. Waar werkt het, hoe stel je het in en zijn er kosten aan verbonden? Hoe zit het met Rabobank en ABN AMRO? Vind alle antwoorden op al je vragen in onze uitgebreide Apple Pay FAQ!

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel:

De afgelopen dagen waren de verwachtingen van bunq-gebruikers hooggespannen. Onlangs ontdekte iCulture al dat bunq op de Italiaanse Apple Pay-website verscheen, maar nu is het officieel. In twee Europese landen, naast Italië ook Spanje, werkt bunq nu samen met Apple Pay. Officiële ondersteuning voor Apple Pay in Nederland zit er voorlopig nog niet in.

bunq met Apple Pay

bunq startte in 2015 als een mobiele bank in Nederland en kreeg daarvoor ook een officiële bankvergunning. Nu is Bunq ook officieel actief in Italië en Spanje en in deze twee landen ondersteunt bunq sinds vandaag ook Apple Pay. Spanje heeft al de beschikking over Apple Pay sinds eind 2016, terwijl je in Italië sinds mei vorig jaar gebruik kunt maken van Apple’s betaaldienst.

Op dit moment is het nog onduidelijk wat de uitbreiding van bunq naar Spanje en Italië betekent voor Nederland. Bij andere partijen waar je als Nederlander eenvoudig een account kan openen, zoals boon, is via een omweg Apple Pay te gebruiken. Of dit nu ook mogelijk is in combinatie met bunq, weten we nog niet. Om bunq met Apple Pay in Spanje en Italië te gebruiken heb je een Mastercard van bunq nodig. Deze is alleen aan te vragen met een bunq Premium-abonnement. Zo’n abonnement kost €7,99 per maand. Volgens bunq zelf werkt Apple Pay momenteel alleen voor Italiaanse en Spaanse bunq-gebruikers.

Bekijk ook

bunq start met Apple Pay... maar nog niet bij ons

Op de Apple Pay-pagina van Apple is een voor Nederlanders bekende naam opgedoken: bunq. Helaas betekent het niet dat de ondersteuning voor Nederland in de startblokken staat. bunq gaat eerst ervaring met Apple Pay op doen in een ander land: Italië. Maar wat betekent het voor ons? Wij zochten het voor je uit.

Tijdens het bunq update #7-event onthulde bunq de uitbreiding naar deze twee landen. Ook iCulture was bij het event aanwezig, waar nog meer nieuwe functies voor bunq aangekondigd zijn. Zo wordt de app uitgebreid met extra functies. Heb je meerdere bankrekeningen, dan zie je nu ook het totaalsaldo van al deze rekeningen samen. In het gebeurtenissenoverzicht kun je snel een verzoek accepteren of afwijzen door er overheen te vegen. Ook maken ze online shoppen makkelijker door een QR-code te scannen als vervanging van 3D Secure.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 21 maart: bunq heeft deze mogelijkheid om Apple Pay toe te voegen uitgeschakeld voor Nederland, mogelijk door interventie van een grote Amerikaanse technologiereus.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 103 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.