iPhone 15 Pro kleuren

‘Mute-schakelaar gaat verdwijnen op iPhone 15 Pro’

Apple zou de muteschakelaar uit de iPhone willen verwijderen. Dit beweert een YouTuber op basis van gelekte CAD-tekeningen.

Er waren al geruchten dat Apple de klikbare knoppen op de iPhone zou willen vervangen door haptische exemplaren. Die zijn niet echt in te drukken, maar geven met een tikje het gevoel alsof het fysieke knoppen zijn. Volgens YouTuber ZONEofTECH zou Apple echter nog verder willen gaan. Uit de CAD-renders van de iPhone 15 Pro zou 100% af te leiden zijn dat de muteknop niet langer een schuifknop is, die je op en neer kunt schuiven. Het wordt dan een enkele stilstaande knop. Dit is te zien als je de CAD-renders van de iPhone 15 vergelijkt met de Pro-versie.


Ook viel op dat de volumeknoppen (op/neer) worden vervangen door één solid state knop, die dus niet langer indrukbaar is. Normaal gebruikt Apple twee pinnen voor elk van de twee volumeknoppen. De CAD-tekening toont slechts twee pinnen voor één lange knop. Ian Zelbo, de maker van de afbeeldingen, gaf toe dat hij dit ook al had geconstateerd. Hij heeft alleen geen idee hoe het eruit gaat zien.

iPhone 15 Pro CAD render

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple lijkt van plan om de gewone modellen steeds meer te onderscheiden van de Pro-modellen, zodat er meer redenen zijn om voor het duurdere model te kiezen. Hoe de knop eruit ziet, zal veel mensen worst wezen, maar het kan wel betekenen dat het toestel waterbestendiger wordt of dat er een nieuw type muteknop wordt getest op de duurdere modellen, die pas later ook naar de normale modellen komt. We verwachten niet direct dat er extra functies in zitten.

iPhone 15 Pro kleuren

De mute-schakelaar zit al sinds 2007 op de iPhone en staat bij veel mensen standaard uit, zodat je iPhone zo weinig mogelijk geluiden maakt. Voor blinde mensen is een schakelaar een beter idee, omdat je aan de stand kunt afleiden of hij aan of uit staat. Bij een stilstaande knop kan dat niet meer.

Bekijk ook

'Dit weten we over de knoppen op de iPhone 15 Pro'

Lange tijd leek het erop dat de iPhone 15 Pro geen normale knoppen zou krijgen, maar zogenaamde solid-state knoppen. Die plannen lijken te zijn geschrapt, maar toch heeft Apple een vernieuwing gepland: een zogenaamde actieknop.

Actuele iPhone 15 Pro deals

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.