iPhone 15 Pro kleuren

‘Mute-schakelaar gaat verdwijnen op iPhone 15 Pro’

Apple zou de muteschakelaar uit de iPhone willen verwijderen. Dit beweert een YouTuber op basis van gelekte CAD-tekeningen.

Er waren al geruchten dat Apple de klikbare knoppen op de iPhone zou willen vervangen door haptische exemplaren. Die zijn niet echt in te drukken, maar geven met een tikje het gevoel alsof het fysieke knoppen zijn. Volgens YouTuber ZONEofTECH zou Apple echter nog verder willen gaan. Uit de CAD-renders van de iPhone 15 Pro zou 100% af te leiden zijn dat de muteknop niet langer een schuifknop is, die je op en neer kunt schuiven. Het wordt dan een enkele stilstaande knop. Dit is te zien als je de CAD-renders van de iPhone 15 vergelijkt met de Pro-versie.


Ook viel op dat de volumeknoppen (op/neer) worden vervangen door één solid state knop, die dus niet langer indrukbaar is. Normaal gebruikt Apple twee pinnen voor elk van de twee volumeknoppen. De CAD-tekening toont slechts twee pinnen voor één lange knop. Ian Zelbo, de maker van de afbeeldingen, gaf toe dat hij dit ook al had geconstateerd. Hij heeft alleen geen idee hoe het eruit gaat zien.

iPhone 15 Pro CAD render

Apple lijkt van plan om de gewone modellen steeds meer te onderscheiden van de Pro-modellen, zodat er meer redenen zijn om voor het duurdere model te kiezen. Hoe de knop eruit ziet, zal veel mensen worst wezen, maar het kan wel betekenen dat het toestel waterbestendiger wordt of dat er een nieuw type muteknop wordt getest op de duurdere modellen, die pas later ook naar de normale modellen komt. We verwachten niet direct dat er extra functies in zitten.

iPhone 15 Pro kleuren

De mute-schakelaar zit al sinds 2007 op de iPhone en staat bij veel mensen standaard uit, zodat je iPhone zo weinig mogelijk geluiden maakt. Voor blinde mensen is een schakelaar een beter idee, omdat je aan de stand kunt afleiden of hij aan of uit staat. Bij een stilstaande knop kan dat niet meer.

Bekijk ook

Gerucht: 'Zo zien de enkele volumeknop en nieuwe muteknop van de iPhone 15 Pro eruit'

Opnieuw is er bewijs dat de iPhone 15 Pro geen fysieke, traditionele knoppen meer krijgt. Momenteel heeft de iPhone nog een zijknop en twee volumeknoppen die je fysiek in kunt drukken, maar dat gaat mogelijk veranderen. Al eerder waren hier aanwijzingen voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro is het aankomende 6,1-inch topmodel van de iPhones van 2023, bedoeld voor veeleisende gebruikers. De iPhone 15 Pro krijgt vermoedelijk weer een 6,1-inch always-on display en verbeterde camerafuncties en andere opties die je niet op de standaard iPhone 15 vindt. Naast het 6,1-inch model verwachten we ook dit jaar weer een iPhone 15 Pro Max (of iPhone 15 Ultra) van 6,7-inch. Je leest hier over de nieuwste iPhone 15 Pro geruchten en meer. Dit toestel wordt verwacht in september 2023.

iPhone 15 Pro
15 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.