Magic Keyboard met Touch ID in zilver.

Apple verkoopt nu het nieuwe Magic Keyboard met Touch ID ook los

Apple biedt het nieuwe Touch ID Magic Keyboard ook voor losse verkoop. Dat betekent dat je geen nieuwe iMac nodig hebt om dit toetsenbord in huis te halen. Er zijn verschillende versies te koop.

Apple kondigde samen met de nieuwe iMac 2021 ook het nieuwe Magic Keyboard met Touch ID aan. Het is daarmee voor het eerst dat je een vingerafdrukscanner kan gebruiken op een Mac-desktop. Maar Apple bewaarde het toetsenbord met Touch ID exclusief voor deze nieuwe iMac. Vandaag is daar verandering in gekomen. Het nieuwe Magic Keyboard met Touch ID kost €159,-.

Magic Keyboard met Touch ID los kopen: nu beschikbaar

Apple verkoopt los alleen de zilverkleurige versie van het Magic Keyboard met Touch ID. Naast het standaard model, verkoopt Apple ook de grotere versie met numeriek toetsenblok. Ook het kleine Magic Keyboard zonder Touch ID-sensor (maar met het aangepaste design) is nu los te koop. Als je een gekleurde versie wil, ben je dus alsnog verplicht om de nieuwe iMac te kopen.

Bekijk de prijzen:

  • Magic Keyboard met Touch ID: €159,-
  • Magic Keyboard met Touch ID met numeriek toetsenblok: €185,-
  • Magic Keyboard zonder Touch ID (nieuw design): €109,-

Magic Keyboard met Touch ID: toetsenbord zonder en met numeriek toetsenblok.

Vereist Mac met Apple Silicon
Let op dat je voor de Touch ID-sensor wel een Mac met Apple Silicon nodig hebt. Dat betekent dat je de vingerafdrukscanner alleen kan gebruiken met de MacBook Air 2020, 13-inch MacBook Pro 2020, Mac mini 2020 en uiteraard de iMac 2021. Bij het nieuwe Magic Keyboard krijg je ook de nieuwe gevlochten Lightning-naar-usb-c kabel om hem op te laden.

Bekijk ook

Magic Keyboard met Touch ID: 6 dingen die je moet weten

Het Magic Keyboard komt nu ook met een Touch ID-sensor, maar daar heb je wel wat voor nodig. De Touch ID-sensor werkt niet met alle Macs. Maar wat is er nog meer nieuw naast de vingerafdrukscanner? We nemen de belangrijkste details met je door.

Nieuwe versie Magic Mouse en Magic Trackpad ook te koop

Apple heeft tegelijkertijd iets aangepaste versies van de Magic Mouse en Magic Trackpad in de Apple Store gezet. Het gaat in beide gevallen om alleen de zilverkleurige versie die los te koop is. Apple vernieuwde de muis en het trackpad dit voorjaar met kleurtjes die passen bij de nieuwe iMac, maar de losse varianten zijn dus alleen in het zilver te koop. Verder is er aan de specificaties of het design nauwelijks iets veranderd. Wat wel nieuw is, is dat je er een gevlochten Lightning-naar-usb-c-kabel bij krijgt. Voorheen was het een standaard Lightning-naar-usb-a-kabel.

Bekijken:

  • Magic Mouse (zilver) met gevlochten Lightning-naar-usb-c-kabel: €85,-
  • Magic Trackpad (zilver) met gevlochten Lightning-naar-usb-c-kabel: €135,-

Lightning-naar-usb-c-kabel gevlochten van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.