iPad Pro 2024 met Magic Keyboard

Laptopvervanger? Hier zijn 5 nieuwe functies en verbeteringen van het Magic Keyboard voor iPad Pro

Er is een nieuw toetsenbordhoes voor de iPad Pro. Het vernieuwde Magic Keyboard voor de iPad Pro 2024 biedt nieuwe functies en meerdere verbeteringen.

Het Magic Keyboard voor de iPad is een handig (maar wel duur) accessoire dat je iPad omtovert tot een meer geschikte laptopvervanger. Met een verlicht toetsenbord en trackpad kun je er beter op werken, gecombineerd met bijvoorbeeld het touchscreen en Apple Pencil. Voor 2024 is er een vernieuwd Magic Keyboard voor iPad Pro 2024 uitgebracht en daarin zit een viertal nieuwe functies en verbeteringen.

Het nieuwe Magic Keyboard voor de iPad Pro is alleen geschikt voor de iPad Pro 2024 en dus niet voor eerdere modellen of de iPad Air. Dat komt omdat de hoes zo gemaakt is dat deze nauw aansluit bij de dunnere behuizing van de iPad Pro 2024.

#1 Nieuwe behuizing: aluminium

Het huidige Magic Keyboard voor iPad heeft een beetje een rubberachtige behuizing, die wat stroef aan voelt en ook snel vies wordt. Dat is vooral vervelend voor het deel waar je je handpalmen op laat rusten. Bij MacBooks zijn we al jaren gewend dat de binnenkant rondom het toetsenbord van aluminium gemaakt is. Om de iPad meer het laptopgevoel tet geven, heeft het nieuwe Magic Keyboard voor iPad een behuizing van aluminium. Althans, gedeeltelijk. Alleen het deel rondom het toetsenbord en de trackpad zelf, is gemaakt van aluminium. De buitenkant is nog steeds volledig van hetzelfde rubberachtige materiaal.

iPad Pro 2024 met Magic Keyboard

#2 Groter trackpad

Het voordeel van het Magic Keyboard voor iPad, is dat er een ingebouwd trackpad in zit. Daarmee kun je de cursor van de iPad bedienen, zonder dat je daar nog weer een externe muis voor nodig hebt. Het trackpad op van het vroegere Magic Keyboard-hoes is echter een stuk kleiner dan je van de MacBook gewend bent. Bij het nieuwe Magic Keyboard dit trackpad een stukje groter, wat weer voordelen heeft voor de bediening van de iPad. Het trackpad is echter niet zo groot als van de huidige MacBooks, maar het komt in de buurt.

#3 Haptische feedback in trackpad

Het nieuwe model van de toetsenbordhoes, heeft een trackpad met haptische feedback. Dat wil zeggen dat het klikgevoel veroorzaakt wordt door een trilmotor. Bij het vorige model moest je het trackpad nog daadwerkelijk fysiek indrukken en bewoog deze ook. Maar de nieuwe manier met haptische feedback geeft een wat nauwkeuriger gevoel bij de bediening.

Magic Keyboard voor iPad Pro 2024 in wit met trackpad

#4 Eindelijk functietoetsen (en een escape-knop)

Een klacht van het vorige Magic Keyboard voor iPad, was het ontbreken van functietoetsen bovenaan, waarmee je bijvoorbeeld het geluid of de helderheid van de iPad zelf kan bedienen. Ook de Escape-toets ontbrak. Vergelijkbare hoezen van bijvoorbeeld Logitech hebben deze knoppen wel. Met het nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro 2024 volgt Apple dit voorbeeld. Er zijn knoppen voor escape, de helderheid, het volume, de bediening van media, Spotlight en meer.

#5 Dunner en lichter design

Het vernieuwde Magic Keyboard voor iPad Pro is tot slot dunner en lichter dan het eerdere model. Dat komt met name doordat hij is aangepast voor de extra dunne iPad Pro. Een veelgehoorde klacht bij het vorige model was dat een iPad Pro met Magic Keyboard nogal lomp en zwaar was. Bij het nieuwe model in combinatie met de nieuwe iPad Pro, is dat dus een stuk verbeterd.

Het nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro is vanaf nu te bestellen voor €349,- (11-inch) of €399,- (13-inch). De eerste exemplaren worden geleverd vanaf 15 mei, tegelijk met de iPad Pro 2024.

Bekijk ook

Apple's Magic Keyboard voor iPad vernieuwd: dit is er verbeterd

Met het iPad Magic Keyboard met ingebouwde trackpad kun je comfortabel typen. Apple heeft voor de iPad Pro 2024 een nieuw Magic Keyboard uitgebracht, met een nieuw design, groter trackpad en meer. Lees hier alles over de beste prijzen voor het Magic Keyboard voor iPad, de modellen, de functies en meer.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.