Magic Keyboard met Touch ID: toetsenbord zonder en met numeriek toetsenblok.

Magic Keyboard met Touch ID: 6 dingen die je moet weten

Het Magic Keyboard komt nu ook met een Touch ID-sensor, maar daar heb je wel wat voor nodig. De Touch ID-sensor werkt niet met alle Macs. Maar wat is er nog meer nieuw naast de vingerafdrukscanner? We nemen de belangrijkste details met je door.

Magic Keyboard met Touch ID FAQ

Sinds dit voorjaar heeft Apple een nieuwe versie van het Magic Keyboard voor Mac. Apple introduceerde een gloednieuwe versie, waar niet alleen nieuwe knoppen op zitten maar waar ook een Touch ID-vingerafdrukscanner in zit. Het eerste wat je moet weten is dat de Touch ID-sensor niet zomaar met elke Mac werkt. In deze korte FAQ over het nieuwe Magic Keyboard met Touch ID lees je hoe het zit.

#1 Welke nieuwe Magic Keyboards zijn er uitgebracht?

Apple heeft niet één, maar drie nieuwe modellen van het Magic Keyboard aangekondigd. Het gaat om deze nieuwe versies:

  • Standaard Magic Keyboard: nieuw design en nieuwe knoppen
  • Standaard Magic Keyboard met Touch ID: nieuw design en nieuwe knoppen
  • Magic Keyboard met numeriek toetsenblok met Touch ID: nieuw design en nieuwe knoppen

Alle nieuwe modellen hebben een bijgewerkt design, waarbij Apple zeven passende kleuren voor de nieuwe iMac gemaakt heeft: groen, geel, oranje, rood, paars, blauw en zilver. Het gaat daarbij om de kleur van het aluminium. Het nieuwe design van het toetsenbord zie je vooral aan de knoppen in de hoeken: die hebben nu dezelfde afronding als de aluminium rand van het toetsenbord zelf.

#2 Wat is er nieuw aan het toetsenbord?

Alle nieuwe modellen hebben dezelfde nieuwe knoppen. Het gaat om deze toetsen:

  • Emoji-knop: linksonder is een nieuwe emoji-knop toegevoegd, te herkennen aan de wereldbol. Deze staat op de plek van de Fn-toets rechts op het toetsenbord met numeriek toetsenblok.
  • Spotlight-knop: op de plek van F4.
  • Dicteren-knop: op de plek van de F5.
  • Niet storen-knop: op de plek van de F6.
  • Lock-knop/Touch ID: vergrendel en ontgrendel je Mac.

Nieuw Apple Keyboard 2021

Qua toetsaanslag verandert er niks. Er zit nog steeds een schaarmechanisme in, zoals Apple die ook op het vorige Magic Keyboard heeft. Toetsenverlichting ontbreekt helaas ook op het nieuwe model.

#3 Met welke Mac-modellen werkt het nieuwe Magic Keyboard?

Apple zegt dat het Magic Keyboard met Touch ID alleen geschikt is voor de Macs met Apple Silicon-chip. Dat zijn op moment van schrijven deze modellen:

Het toetsenbord met Touch ID-sensor werkt met een beveiligd onderdeel in het toetsenbord zelf, om het signaal draadloos naar de Mac te sturen. Dit werkt alleen met de Secure Enclave in de Apple Silicon Macs, waardoor de Touch ID-knop alleen op die modellen werkt.

Gebruik je het toetsenbord met Touch ID-sensor op een andere Mac met Intel-chip, dan kun je het toetsenbord zelf wel gewoon gebruiken. Alleen de Touch ID-sensor werkt dan niet. Het functioneert dan als een gewoon draadloos toetsenbord, maar dan dus zonder vingerafdrukscanner.

iMac 2021 Touch ID

#4 Kan ik het nieuwe toetsenbord ook los kopen?

Sinds augustus 2021 kun je het nieuwe Magic Keyboard met Touch ID ook los kopen. Je kan kiezen uit alle drie de nieuwe modellen, dus ook zonder Touch ID of met numeriek toetsenblok. Hou er wel rekening mee dat het Touch ID-model alleen volledig werkt op Macs met Apple Silicon.

Bekijk ook

Apple verkoopt nu het nieuwe Magic Keyboard met Touch ID ook los

Apple biedt het nieuwe Touch ID Magic Keyboard ook voor losse verkoop. Dat betekent dat je geen nieuwe iMac nodig hebt om dit toetsenbord in huis te halen. Er zijn verschillende versies te koop.

Daarnaast wordt het nieuwe Magic Keyboard standaard geleverd bij de nieuwe iMac. Je kan zelf kiezen welke van de drie modellen je wil, al betaal je daar soms wel een meerprijs voor. Dat is afhankelijk van welk model van de iMac je koopt.

#5 Hoeveel kost het nieuwe Magic Keyboard met Touch ID?

Voor de losse modellen hanteert Apple deze prijzen:

Magic Keyboard met Touch ID: toetsenbord zonder en met numeriek toetsenblok.

Het nieuwe Magic Keyboard zonder Touch ID wordt standaard geleverd bij de nieuwe iMac met 7-core GPU en het model mét Touch ID krijg je bij de 8-core GPU. Je kan bij elke configuratie zelf een ander toetsenbord kiezen. De prijzen daarvoor zijn als volgt:

  • 7-Core GPU: Magic Keyboard (standaard) | Magic Keyboard met Touch ID (+€50) | Magic Keyboard met Touch ID en numeriek toetsenblok (+€76)
  • 8-Core GPU: Magic Keyboard met Touch ID (standaard) | Magic Keyboard met Touch ID en numeriek toetsenblok (+€26)

De kleur van het toetsenbord is altijd passend bij de kleur van de iMac die je aanschaft.

iMac 2021 Touch ID toetsenbord

#6 Ik wil het gekleurde Magic Keyboard los kopen, kan dat?

Het is helaas (nog) niet mogelijk om één van de gekleurde modellen van het Magic Keyboard los te kopen. Apple verkoopt momenteel alleen de zilverkleurige versie los. Je kan bij de aanschaf van een nieuwe iMac 2021 ook geen andere kleur voor het toetsenbord kiezen. Apple voegt altijd een kleur van het toetsenbord bij die hoort bij de kleur van de iMac.

Datzelfde geldt ook voor de gekleurde Magic Mouse en Magic Trackpad. Ook die gekleurde versies zijn alleen te koop in combinatie met de iMac. De los verkrijgbare versie is er alleen in het zilver/wit.

Bekijk ook

Apple Magic Keyboard voor Mac: met en zonder Touch ID

Apple heeft Magic Keyboards in meerdere varianten. Je kunt kiezen uit modellen met en zonder Touch ID en met een optioneel numeriek nummerblok voor mensen die veel moeten reneken. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over Apple's Magic Keyboard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.