MacBook Pro mini-LED

‘Aanstaande MacBook Pro krijgt 120Hz Mini-LED display’

Honderd procent bevestigd, aldus expert

Apple zou van plan zijn om de MacBook Pro te voorzien van een mini-LED scherm. Dat zegt display-expert Ross Young in een tweet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 13 oktober 2021: Nog wat mogelijke details van de nieuwe MacBooks: er zou een 1080p HD webcam in zitten met 512GB opslag en 16GB RAM in het basismodel. De prijs blijft echter gelijk. Dat zegt geruchtenlekker @dylankt op Twitter. Verder voorspelt Dylan smallere schermranden en geen prominent logo aan de onderkant van het scherm.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 12 oktober 2021.

Aanstaande MacBook Pro’s met 120 Hz mini-LED?

Apple kondigde eerder vanavond het Unleashed-event, dat op maandag 18 oktober gaat plaatsvinden. Er zijn al langere tijd geruchten over deze MacBooks. Display-expert Ross Young voegt er nu nog eentje aan toe: de nieuwe modellen zouden voorzien zijn van mini-LED schermen met een verversingsgraad van 120 Hz. Dit is identiek aan de 120 Hz verversing van de nieuwe iPhone 13 Pro’s. Het zit in zowel de 14-inch als de 16-inch MacBook Pro en volgens Young is het “100% bevestigd”.


Young zegt ook dat Apple dezelfde leveranciers voor de schermpanelen gaat inschakelen die ze nu al voor de iPad Pro maken, namelijk LG Display en Sharp. Young is zeker over mini-LED maar houdt nog een slag om de arm of de ProMotion-feature wel aanwezig is. “We geloven dat het 120 Hz is”, schrijft Young als antwoord op een vraag. Hiermee krijg je een variabele verversingsgraad die omlaag kan naar 24 Hz (iPad) of 10 Hz (iPhone) bij statische content, waardoor de batterij wordt gespaard. Op de maximale waarde krijg je soepelere animaties en een scherm dat vlotter reageert bij het scrollen. Als je snel door een document bladert kun je de tekst nog steeds goed lezen. Verder is het ook erg geschikt voor games met snelle beeldwisselingen.

Eerder noemden analist Ming-Chi Kuo en Bloomberg’s Mark Gurman al de mogelijkheid dat er mini-LED in de MacBook Pro’s zou zitten. Gurman belooft zelfs de grootste verandering sinds 2016. Binnenin zit een vernieuwde chip, die de naam M1X heeft gekregen en krachtiger is dan het huidige M1-model. Die is naar verwachting voorzien van 10 cores, waarvan 8 performancegerichte en 2 energiezuinige cores. Je kunt ook kiezen voor 16- en 32-core GPU’s met ondersteuning voor 64GB RAM.

Apple’s oktober-event vindt plaats op maandag de 18e om 19:00 uur Nederlandse tijd en iCulture is natuurlijk van de partij om verslag te doen! Lees onze oktober-event vooruitblik om helemaal op de hoogte te zijn!

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 13 oktober: Mogelijke info over webcam, opslag en RAM toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.