MacBook Pro mini-LED

‘Aanstaande MacBook Pro krijgt 120Hz Mini-LED display’

Honderd procent bevestigd, aldus expert
Apple zou van plan zijn om de MacBook Pro te voorzien van een mini-LED scherm. Dat zegt display-expert Ross Young in een tweet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 13 oktober 2021: Nog wat mogelijke details van de nieuwe MacBooks: er zou een 1080p HD webcam in zitten met 512GB opslag en 16GB RAM in het basismodel. De prijs blijft echter gelijk. Dat zegt geruchtenlekker @dylankt op Twitter. Verder voorspelt Dylan smallere schermranden en geen prominent logo aan de onderkant van het scherm.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 12 oktober 2021.

Aanstaande MacBook Pro’s met 120 Hz mini-LED?

Apple kondigde eerder vanavond het Unleashed-event, dat op maandag 18 oktober gaat plaatsvinden. Er zijn al langere tijd geruchten over deze MacBooks. Display-expert Ross Young voegt er nu nog eentje aan toe: de nieuwe modellen zouden voorzien zijn van mini-LED schermen met een verversingsgraad van 120 Hz. Dit is identiek aan de 120 Hz verversing van de nieuwe iPhone 13 Pro’s. Het zit in zowel de 14-inch als de 16-inch MacBook Pro en volgens Young is het “100% bevestigd”.


Young zegt ook dat Apple dezelfde leveranciers voor de schermpanelen gaat inschakelen die ze nu al voor de iPad Pro maken, namelijk LG Display en Sharp. Young is zeker over mini-LED maar houdt nog een slag om de arm of de ProMotion-feature wel aanwezig is. “We geloven dat het 120 Hz is”, schrijft Young als antwoord op een vraag. Hiermee krijg je een variabele verversingsgraad die omlaag kan naar 24 Hz (iPad) of 10 Hz (iPhone) bij statische content, waardoor de batterij wordt gespaard. Op de maximale waarde krijg je soepelere animaties en een scherm dat vlotter reageert bij het scrollen. Als je snel door een document bladert kun je de tekst nog steeds goed lezen. Verder is het ook erg geschikt voor games met snelle beeldwisselingen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Eerder noemden analist Ming-Chi Kuo en Bloomberg’s Mark Gurman al de mogelijkheid dat er mini-LED in de MacBook Pro’s zou zitten. Gurman belooft zelfs de grootste verandering sinds 2016. Binnenin zit een vernieuwde chip, die de naam M1X heeft gekregen en krachtiger is dan het huidige M1-model. Die is naar verwachting voorzien van 10 cores, waarvan 8 performancegerichte en 2 energiezuinige cores. Je kunt ook kiezen voor 16- en 32-core GPU’s met ondersteuning voor 64GB RAM.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple’s oktober-event vindt plaats op maandag de 18e om 19:00 uur Nederlandse tijd en iCulture is natuurlijk van de partij om verslag te doen! Lees onze oktober-event vooruitblik om helemaal op de hoogte te zijn!

Bekijk ook

Vooruitblik: dit kun je verwachten van Apple's oktober 2021-event

Apple gaat vandaag weer een nieuw event houden. Wat zijn de verwachtingen van Apple's oktober 2021-event? Welke producten gaan daar onthuld worden? Je leest het in deze vooruitblik van Apple's oktober 2021-event!

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 13 oktober: Mogelijke info over webcam, opslag en RAM toegevoegd.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.