MacBook Air M3 2024 in 13-inch en 15-inch

Eerste benchmark MacBook Air 2024 toont de verbetering in cijfers

De eerste benchmarks van de nieuwe M3 MacBook Air 2024 zijn verschenen. Daaruit blijkt hoeveel sneller dit model is dan zijn voorganger.

Nu de MacBook Air overgestapt is naar de M3-chip, betekent het dat alle huidige MacBooks in Apple’s line-up de meest recente chip hebben. Er is echter nog wel onderling verschil qua snelheid tussen de verschillende uitvoeringen: de MacBook Pro met M3 Pro- en M3 Max-chip zijn weer een flink stuk sneller dan de versies met de gewone M3-chip. Maar hoe zit het qua snelheid met de M3 MacBook Air? De eerste benchmark laat zien hoe dit nieuwe model presteert. Dit laat ook zien hoe snel de MacBook Air 2024 is ten opzichte van de M3 MacBook Pro.

Benchmark MacBook Air 2024

De eerste benchmark verscheen op Geekbench 5. Een benchmark is een test waaruit twee scores naar voren komen die laten zien hoe krachtig een computer, smartphone of tablet is. Hoe hoger de score, hoe krachtiger het toestel. In de database is een test verschenen van een 15-inch MacBook Air met 16GB RAM. Dat is dus een upgrade ten opzichte van het standaardmodel met 8GB werkgeheugen. In de test haalde dit model een single-core score van 3157 en een multi-core score van 12020. Ten opzichte van de M2 MacBook Air met 16GB RAM is dit zo’n 20% sneller op de single-core (2610) en 19% sneller op de multi-core (10120).

MacBook Air M3 2024 opengeklapt

De score van de M3 MacBook Air ligt in lijn met de M3 MacBook Pro. Die haalt in de Geekbench een score van respectievelijk 3141 en 12115. Hou er wel rekening mee dat de MacBook Pro bij piekprestaties mogelijk beter presteert dan de MacBook Air, omdat daar een actieve koeling in zit. De MacBook Air is daarentegen stiller, omdat de ventilatie ontbreekt.

De nieuwe M3 MacBook Air is vanaf nu te bestellen en wordt op vrijdag 8 maart 2024 geleverd. Vanaf die dag ligt het nieuwe model ook in de winkels, zowel in 13- als 15-inch. In ons artikel vind je een overzicht van de prijzen van de M3 MacBook Air 2024.

Bekijk ook

Nieuwe MacBook Air M3 2024 kopen? Dit zijn de beste prijzen

De gloednieuwe MacBook Air, deze keer met M3-chip, is vanaf nu te koop! Maar hoeveel kost deze nieuwkomer met M3-chip en zijn er al aanbiedingen? We zetten alle prijzen van de nieuwe M3 MacBook Air 2024 voor je op een rijtje.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.