macOS Sonoma beta

Tweede beta van macOS Sonoma 14.5 is er voor ontwikkelaars

macOS Sonoma 14.5 kan nu worden getest door ontwikkelaars. De nieuwste macOS Sonoma 14.5 beta staat klaar, maar zit er nog wat nieuws in?

Het is bij iedere macOS-update altijd maar afwachten wat er nieuw is, zo ook bij de aankomende macOS Sonoma 14.5-update. Maar gelukkig zijn wij er voor je om dit in de gaten te houden. De komende weken lees je hier alles over de beta van macOS Sonoma 14.5, de nieuwste aankomende voorjaarsupdate voor de Mac. We praten je bij over de beta’s, mogelijke nieuwe functies en meer.

Nieuwste macOS Sonoma 14.5 beta

macOS Sonoma 14.5 Beta 2

16 april 2024 – De tweede beta van macOS Sonoma 14.5 is beschikbaar. De komende tijd gaat Apple deze update testen, die later dit jaar uitgebracht wordt. Mocht er nog iets ontdekt worden, dan lees je dat in dit artikel.

macOS Sonoma beta

macOS Sonoma 14.5 beta download

Voor de beta’s van macOS heb je sinds macOS 13.4 geen macOS betaprofiel meer nodig. Dit geldt dus ook voor de beta van macOS Sonoma. Als geregistreerde ontwikkelaar kun je een schakelaar omzetten om mee te doen aan de beta. Ook als niet-betalende ontwikkelaar kun je meedoen. Het enige wat je nodig hebt is een Apple ID.

Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS. Na het aanmelden vind je – net als de ontwikkelaars – een schakelaar in de Systeeminstellingen.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS Sonoma 14.5 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS Sonoma 14.5-beta’s voor testers. We verwachten dat de update in april of mei voor iedereen verschijnt:

  • macOS Sonoma 14.5 Beta 2: 16 april 2024 (verschenen; buildnummer 23F5059e)
  • macOS Sonoma 14.5 Beta 1: 2 april 2024 (verschenen; buildnummer 23F5049f)
  • macOS Sonoma 14.5 definitief: april/mei 2024 (verwacht)

Over macOS Sonoma 14.5

macOS Sonoma 14 is dé Mac-update van 2023. Er zitten allerlei nieuwe functies in, die we in een apart artikel bespreken. Er zijn nieuwe screensavers, interactieve widgets op je bureaublad, nieuwe opties voor videoconferencing, Game Mode en meer. macOS Sonoma 14.5 zorgt er in ieder geval voor dat alles goed samenwerkt met onder andere iOS 17.5. Alles wat er nieuw is in macOS Sonoma lees je in ons overzicht.

Bekijk ook

macOS Sonoma nu beschikbaar voor de Mac

macOS 14 Sonoma is de grote update voor de Mac in 2023 en hij staat nu voor je klaar. Alles over macOS Sonoma downloaden, de verbeteringen en meer lees je op deze overzichtspagina!

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS Sonoma 14 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

macOS Sonoma

macOS 14 Sonoma is de aankomende Mac-update van 2023. De update is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en verschijnt in september of oktober 2023 voor de Mac. De update biedt de bekende screensavers van de Apple TV naar de Mac, zet widgets op je bureaublad, bevat een nieuwe Game Mode en nog veel meer. In ons overzicht met macOS Sonoma functies lees je er meer over. Dit is alles wat je moet weten over macOS 14 Sonoma.

macOS Sonoma

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.