iTunes 7.4.2 pakt opnieuw ringtones aan

iTunes 7.4.2 is uit en pakt vooral het maken van eigen ringtones aan. Commerciële tools en simlock-hacks blijken nog wel te werken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes logoApple heeft gisteren versie 7.4.2 van iTunes beschikbaar gesteld. Volgens de infotekst bij het installeren lost iTunes 7.4.2 een probleem op bij het maken van ringtones met iTunes Plus en zijn er fouten opgelost die de stabiliteit en prestaties ten goede komen. Freek probeerde het uit en meldt dat zijn iPhone is nog steeds simlockvrij is en dat eigen ringtones nog steeds werken.

Uit reacties op andere forums blijkt ook, dat de update vooral bedoeld is om het maken van eigen ringtones aan te pakken. Sommige ringtone-tools werken (tijdelijk) niet meer, maar het kopiëren van ringtones via SSH naar de iPhone werkt nog wel, het betaalde tool iPhoneRingToneMaker (PC) werkt nog en ook iToner (Mac) doet het nog. Intussen maakt Daring Fireball zich boos over het hele gedoe rond ringtones. Apple beweert dat ringtones iets anders zijn dan muzieknummers en dat ze er daarom opnieuw geld voor mogen vragen. Maar da’s niet waar: ze hebben hetzelfde bestandsformaat, ze worden alleen in een andere context afgespeeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 17:10
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.