ondertiteling iphone opening

Ondertiteling bij films inschakelen op iPhone en iPad

Ondertiteling bij films is handig als je slechthorend bent of moeite met Engels hebt. iCulture toont hoe je de iPhone en iPad zo kunt instellen dat de ondertiteling bij films automatisch verschijnt en legt uit hoe je de tekst naar eigen stijl aan kunt passen.

ondertiteling iphone opening

Wist je dat je ondertiteling bij films op de iPhone en iPad zelf aan kunt passen? Eigenlijk is de optie bedoeld voor mensen met een handicap, bijvoorbeeld doven en slechthorenden. De instelling is echter handig voor iedereen die bijvoorbeeld in Netflix ondertiteling gebruikt, omdat je de stijl zelf aan kunt passen. In deze tip gaan we laten zien hoe je de ondertiteling in filmpjes aanpast via een optie in de Instellingen-app.

Ondertiteling aanpassen op iPhone en iPad

  1. Open de app Instellingen en ga naar Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Veeg naar beneden tot je de opties voor Media ziet. Tik op Ondertiteling en bijschriften.

Ondertiteling aanpassen.

  1. Tik op Stijl om te bepalen hoe de ondertiteling eruit komt te zien. Je kunt namelijk ook grote tekst selecteren of voor klassieke ondertiteling kiezen. Heb je specifieke wensen?
  2. Schakel de optie Bijschriften geluid + O.D.S. in om de ondertiteling op de iPhone in te schakelen, zelfs voor video’s die geen standaard ondertiteling hebben (maar dit wel ondersteunen).

Zelf stijl voor ondertiteling maken

Eigen stijl maken voor ondertiteling.Er zijn aardig wat opties om je eigen ondertitelingsstijl te maken. Je kunt het lettertype aanpassen, de lettergrootte in vier verschillende formaten instellen, de letterkleur bepalen, de achtergrondkleur uitzoeken en instellen hoe doorzichtig de achtergrond moet zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de geavanceerde opties die de tekstrand instellen en de doorzichtigheid van de tekst bepalen. Mis je nog een lettertype, dan kun je ook nog extra lettertypes toevoegen die in iOS geïnstalleerd staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen ondertiteling, toegankelijkheid