Film-ondertitels op iPhone

Ondertiteling bij films aanpassen op iPhone en iPad

Maak je eigen stijl voor ondertitels!
Ondertiteling bij films is handig als je slechthorend bent of moeite met Engels hebt. iCulture toont hoe je de iPhone en iPad zo kunt instellen dat de ondertiteling bij films automatisch verschijnt en legt uit hoe je de tekst naar eigen stijl aan kunt passen.

Film-ondertiteling op iPhone en iPad

Wist je dat je ondertiteling bij films op de iPhone en iPad zelf aan kunt passen? Eigenlijk is de optie bedoeld voor mensen met een handicap, bijvoorbeeld doven en slechthorenden. De instelling is echter ook handig voor mensen die het gewoon prettig vinden om ondertitels in een wat ander lettertype te lezen, omdat je de stijl zelf aan kunt passen.

Ondertiteling aanpassen op iPhone en iPad

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar Toegankelijkheid > Ondertiteling en bijschriften.
  3. Tik op Stijl om te kiezen voor Grotere tekst, Klassiek, Contourtekst en meer.

Ondertiteling films op iPhone

Schakel de optie Bijschriften geluid + O.D.S. in om de ondertiteling op de iPhone in te schakelen, zelfs voor video’s die geen standaard ondertiteling hebben (maar dit wel ondersteunen).

Zelf een ondertiteling-stijl maken

Heb je specifieke wensen? Je kunt zelfs je eigen stijl voor de ondertiteling maken. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld kleurenblind bent en bepaalde kleurcombinaties het beste kunt lezen.

  1. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertiteling en bijschriften.
  2. Tik op Stijl > Maak nieuwe stijl aan.
  3. Kies de gewenste opties.

Ondertiteling films iPhone

Er zijn aardig wat opties om je eigen ondertitelingsstijl te maken. Je kunt het lettertype aanpassen, de lettergrootte in vier verschillende formaten instellen, de letterkleur eb achttergrondkleur bepalen en instellen hoe doorzichtig de achtergrond moet zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de geavanceerde opties zoals tekstrand instellen en de doorzichtigheid van de tekst.

Mis je nog een lettertype, dan kun je ook nog extra lettertypes toevoegen die in iOS geïnstalleerd staan.

Film-ondertitels op iPhone

Meer ondertiteling-tips

We hebben nog meer tips over het aanpassen van de ondertiteling op de iPhone en iPad:

Bekijk ook

Zo kun je de Netflix-ondertiteling aanpassen: lettertype, kleur, taal en meer

Vind je Netflix-ondertitels lastig leesbaar? Dan kun je de kleur, lettertype, effecten en uiteraard ook de taal aanpassen van de Netflix ondertiteling. Deze tip legt het uit.